Coating volgens normeringen

Coating volgens normeringen

Al meer dan 45 jaar is Sijtsma Noord applicateur van gespecialiseerde coatingsystemen voor o.a.vloeren, wanden, plafonds en staalconstructies in zowel nieuwbouw als renovatie in de voedingsindustrie. Tevens zijn wij gespecialiseerd in het renoveren van o.a. betonnen pekelbaden, en opereren wij internationaal.

Onze coatingsystemen voldoen volledig aan de huidige normeringen uit de voedingsindustrie (Europees en wereldwijd) en zorgen voor een vloeistofdichte en makkelijk reinigbare afwerking waar geen virussen, bacteriën en schimmels op kunnen hechten. Niet alleen de producten voldoen aan de juiste certificeringen maar ook zijn wij als applicateur gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring.

Hieronder een greep uit de certificeringen die de producten bevatten die wij gebruiken:

  • VO (EC) 852/2004 European Food Hygiëne Regulation
  • VO (EU) 10/2011 for the direct contact with food (EU standard)
  • FDA Foodgrade Approval 21 CFR 175.300 for the direct contact with food (USA standard)

De cruciale rol van het FDA Foodgrade certificaat in de zuivel- en voedingsindustrie

In de wereld van voedselveiligheid is er geen compromis. De zuivel- en voedingsindustrie legt terecht de hoogste eisen op aan materialen en processen om de integriteit en kwaliteit van voedingsmiddelen te waarborgen. Een van de meest gerespecteerde en vereiste certificeringen in deze branche is het FDA Foodgrade Certificaat. In dit blog zullen we bespreken wat dit certificaat precies inhoudt en waarom het van uitzonderlijk belang is voor ons bij Sijtsma Noord, die zich o.a. richten op de kritische zuivel- en voedingsindustrie.

Het FDA Foodgrade certificaat in een notendop

Het Food and Drug Administration (FDA) Foodgrade Certificaat is een officiële goedkeuring die aangeeft dat een bepaald product of materiaal voldoet aan de strenge normen en richtlijnen die zijn vastgesteld door de FDA, de Amerikaanse autoriteit voor voedsel- en geneesmiddelenveiligheid. Dit certificaat is een bevestiging dat het betreffende product veilig kan worden gebruikt in contact met voedingsmiddelen.

Waarom is het FDA Foodgrade certificaat van essentieel belang?

Voedselveiligheid en consumentenbescherming: De voedingsindustrie moet de hoogste normen voor voedselveiligheid handhaven. Producten en materialen die in contact komen met voedsel moeten voldoen aan deze normen om consumenten te beschermen tegen gezondheidsrisico's.

Wettelijke vereisten: In de Verenigde Staten en veel andere landen zijn er strikte wettelijke voorschriften met betrekking tot materialen die in contact komen met voedsel. Het bezitten van een FDA Foodgrade Certificaat is een wettelijke vereiste om aan deze voorschriften te voldoen.

Kwaliteit van het Product: Materialen die aan de FDA-normen voldoen, zijn niet alleen veilig maar bieden ook duurzaamheid en prestaties. Ze kunnen weerstaan aan de uitdagingen van de voedingsindustrie, waaronder reinigingsmiddelen en desinfectiemiddelen.

Sijtsma Noord en Voedselveiligheid

Bij Sijtsma Noord begrijpen we dat voedselveiligheid geen compromissen toelaat. Onze coatings, die worden toegepast in de zuivel- en voedingsindustrie, zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun strikte naleving van de FDA-normen. Dit stelt ons in staat om onze klanten te voorzien van niet alleen hoogwaardige coatingoplossingen, maar ook de gemoedsrust dat hun voedingsproducten worden beschermd en voldoen aan de hoogste voedselveiligheidsnormen.

In een sector waarin elke beslissing de volksgezondheid kan beïnvloeden, is het FDA Foodgrade Certificaat niet alleen een trots keurmerk, maar een onmisbare garantie van veiligheid en kwaliteit. We zijn er trots op om bij te dragen aan de bescherming en integriteit van voedingsproducten en de voedselveiligheid in de hele industrie te bevorderen.

Naar alle blogs