Diverse specialismen

Specialismen

Anti-graffiti

Anti-graffiti

Graffiti kan mooi zijn, maar het is vervelend als uw muren ongewenst worden geklad. Sijtsma Noord heeft uitgebreide ervaring met het verwijderen van graffiti. Beter is het echter om deze werkzaamheden te voorkomen. Sijtsma Noord kan u adviseren hoe u uw gevels, muren en andere oppervlakten ook preventief kunt beschermen tegen ongewenste graffiti. Voorkom graffiti, vervuiling, of (roet)aanslag met de Coating van Sijtsma Noord Sijtsma Noord gebruikt Graffiti Coating om minerale en kunststoffen oppervlakten van gebouwen of kunstwerken te beschermen tegen graffiti, vervuiling of (roet)aanslag. Deze biologisch afbreekbare coating heeft als basis een kleurloze, opofferende was-polymere laag die fungeert als schild tegen indringing en aanhechting van externe invloeden als verf, viltstift, vuil, roet en andere mogelijke vervuilers. Duurzame en UV-bestendige coating Deze duurzame en UV-bestendige coating is niet agressief voor de ondergrond en is daarom ook geschikt voor gebruik op historische monumenten of kwetsbare oppervlakken. Het beschermt oppervlakten tegen alle vormen van graffiti, roet of vervuiling door zout water voor een duur van 7 tot maximaal 10 jaar. Coating verwijderen De coating kan indien gewenst ook gemakkelijk weer worden verwijderd en opnieuw aangebracht worden op vuile en vochtige ondergronden.

Meer informatie over deze dienst Meer informatie over deze dienst
Aardbevingsschade

Aardbevingsschade

Het ‘rommelt’ regelmatig in de provincie Groningen als gevolg van de gaswinning. Helaas wordt het steeds duidelijker dat het niet om incidenten gaat. De verwachting is dat de frequentie zal toenemen, evenals de kracht van de aardbevingen. Bewoners in dit gebied zitten in onzekerheid, omdat ze niet weten wat het betekent voor de toestand en de waarde van hun woning. Sijtsma Noord helpt graag om in uw woning preventieve maatregels tegen aardschokken te nemen of herstelwerkzaamheden uit te voeren. Mapei-systemen: versterken van bouwconstructies Helaas hebben we weinig of geen grip op aardbevingen. Wel kunnen we ingrijpen om bouwconstructies beter tegen aardschokken te beschermen. Sijtsma Noord is als Nederlandse vestiging van multinational Mapei expert op het gebied van aardbevingsschade. Mapei is een internationale producent en leverancier van producten voor de bouw. Dit bedrijf uit Milaan is de afgelopen jaren in verschillende aardbevingsgebieden in actie gekomen: L’Aquila, Italië (2009) Christchurch, Nieuw Zeeland (2010 en 2011) Lorca, Spanje (2011) Emilia, Italie (2012) Mapei heeft in deze gebieden hulp geboden door kennis te delen en expertise in te brengen. Mapei heeft systemen ontwikkeld die structurele verbetering aan bouwconstructies opleveren wanneer aardbevingsschade wordt hersteld. De bestaande technologieën van Mapei bieden ook oplossingen voor aardbevingsschade in de provincie Groningen. Voor meer informatie over de toepassing van de Mapei systemen kunt u contact opnemen met Sijtsma Noord.

Meer informatie over deze dienst Meer informatie over deze dienst
Belijning en markeringen

Belijning en markeringen

Sijtsma Noord heeft jarenlange ervaring met het professioneel aanbrengen van belijning en markeringen op parkeerterreinen, parkeergarages, bedrijfsterreinen, fabriekshallen en magazijnen. Door onze kennis en expertise kunnen wij voor elke situatie een totaalpakket aanbieden. Hooggekwalificeerde materialen en technieken Wij werken met hooggekwalificeerde materialen en technieken. Voor het aanbrengen van belijning en markeringen werken wij met een duurzame acrylaatverf die veel op asfalt wordt gebruikt. Deze acrylaatverf droogt snel en is verkrijgbaar in wegenwit en andere natuurlijke kleuren. Belijningtechniek voor ieder oppervlak Met onze belijningstechniek kunnen wij ieder oppervlak voorzien van de door u gewenste cijfers, letters of symbolen. Ook kunnen wij elke ondergrond stofvrij stralen of opschuren. Zo kunnen wij oude belijning vetvrij en ruw maken, of op een nieuwe betonnen ondergrond de cementhuid verwijderen. Zo hebben we ook voor de parkeergarage van de Achmeatoren in Leeuwarden de belijning en markeringen van de parkeervlakken verzorgd. 

Meer informatie over deze dienst Meer informatie over deze dienst
Total Wall Concept

Total Wall Concept

Een beschadigde of gescheurde muur kan vergaande consequenties hebben. Een gebouw kan sterk verzwakken, wanneer de schade niet tijdig en professioneel wordt hersteld. Met in het ergste geval instorting als resultaat. Ook beschadigingen zoals verzakkingen of vochtproblemen kunnen veel hinder en uiteindelijk hoge kosten veroorzaken. Een beschadigde muur kan echter vrij simpel worden hersteld. Sijtsma Noord voert met het speciaal ontwikkelde scheurherstelsysteem ‘Total Wall Concept’  nagenoeg onzichtbare reparaties uit. Wij herstellen de verbindingen tussen muren, balken en lateien en we zorgen voor spouwmuurverankering. Hierdoor stabiliseren en versterken wij het metselwerk. Wilt u weten hoe veilig uw muur of gevel is? Wij kunnen vrijblijvend een inspectie voor u uitvoeren en u advies op maat geven. Ook voor het professioneel uitvoeren van herstelreparaties bent u bij Sijtsma Noord aan het goede adres. 

Meer informatie over deze dienst Meer informatie over deze dienst
Hotspray

Hotspray

Om uiteenlopende oppervlakten snel een harde toplaag te geven en te beschermen tegen chemicaliën en weersinvloeden, maakt Sijtsma Noord gebruik van Hotspray systemen. Hotspray zijn snel hardende coatings op basis van polyrea of polyrethaan met een droogtijd van slechts enkele seconden. Hotspray kan gemakkelijk worden aangebracht op allerhande materialen in alle mogelijke vormen. Als de hotspray coating volledig is doorhard, ontstaat een harde toplaag met een goede balans tussen elasticiteit en slagvastheid. Zo kunt u bijvoorbeeld al binnen enkele minuten over een vloer heen lopen waar een Hotspray coating op is aangebracht.  Toepassingen van Hotspray Beschermt stalen tanks tegen corrosie, chemicaliën en weersinvloeden Beschermingslaag voor binnen- en buitenkant van pijpleidingen Maakt zwembad, vijverbekleding of waterbassins waterdicht Binnen- en buitenzijde van boten afdichten Bescherming en afdichting van gevels en daken Afwerking binnen drinkwatertoepassingen Afvalwaterbehandeling: Hotspray is bestand tegen vele chemicaliën Afwerking van vloeren en wanden binnen de voedselindustrie Bekleden van vrachtwagenvloeren en laadkleppen Slijt- en slagvaste afwerking voor laadbak van pick-up trucks Vloerafwerking en bescherming parkeerdekken Naadloos afdichten van bouw- en kunstwerken Slijtvaste afwerking in en op silo's, trechters, stortkokers, transportwormen of kippers Onze Hotspray systemen worden op tal van materialen toegepast. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Hotspray? Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Hotspray? Sijtsma Noord kan u vrijblijvend adviseren. Laat uw gegevens achter via onze contactpagina of neem telefonisch contact op met één van onze adviseurs via 0517 23 22 00. Tevens voeren wij de werkzaamheden graag voor u uit.

Meer informatie over deze dienst Meer informatie over deze dienst
Nanotechnologie

Nanotechnologie

Hoe beschermt u zonnepanelen, een glazen kantoor of beton tegen vuil en vocht en hoe bespaart u tegelijkertijd enorm in uw onderhoudskosten? Sijtsma Noord maakt hiervoor al jaren gebruik van Nanotechnologie. Nanotechnologie is de techniek die het mogelijk maakt om te werken met materiaaldeeltjes in nanometers, oftewel een miljardste van een meter. Om de aanhechting van vuil en vocht preventief aan te pakken, werken wij met Nano Coating. De onzichtbare coating Nano Coating is een duurzame en milieuvriendelijke coating die op bijna elk type materiaal kan worden aangebracht. De deeltjes in de coating verbinden zich met elkaar en met het oppervlak. Nano Coating heeft een enorm hoge dichtheid en hierdoor krijgen vocht en vuil geen kans. Nano Coating is met het blote oog niet zichtbaar, maar materialen die met Nano Coating zijn behandeld zijn tot wel twintig jaar beschermd tegen de aanhechting en indringing van vuil en vocht.  Toepassingen Nano Coatings Steen en beton Metalen producten Rieten daken Kunststof en hout (bv. boten) Rubber Zonnepanelen Textiel Glas en keramiek Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Nano Coating voor uw bedrijf? Sijtsma Noord adviseert u vrijblijvend. Tevens voeren wij de werkzaamheden graag voor u uit. 

Meer informatie over deze dienst Meer informatie over deze dienst
Mobiele Waterzuivering

Mobiele Waterzuivering

Sijtsma Noord hecht veel waarde aan het verantwoord omgaan met mens en milieu. Bij straal- en/of reinigingswerkzaamheden komt er soms verontreinigd water vrij welke schadelijk kan zijn voor het milieu. Volgens de wet Milieubeheer en de wet Verontreiniging oppervlaktewateren moet er een voorbehandeling plaatsvinden van stoffen die een bedreiging zijn voor de kwaliteit van het oppervlaktewater voor een doelmatige werking van de riolering. Het voordeel van een mobiele waterzuiveringsinstallatie Sijtsma Noord beschikt over een mobiele waterzuiveringsinstallatie die het verontreinigde water van de werkzaamheden opvangt. Na zuivering door de waterzuiveringsinstallatie voldoet het afvalwater aan de lozingsvoorschriften en kan het worden hergebruikt of ter plaatse worden geloosd op het riool of oppervlaktewater. Mobiele waterzuiveringsinstallatie huren? De mobiele unit wordt regelmatig door Sijtsma Noord ingezet bij reinigingswerkzaamheden maar is ook beschikbaar voor verhuur. Via onze contactpagina komen wij graag met u in contact.

Meer informatie over deze dienst Meer informatie over deze dienst

De diverse specialismen van Sijtsma Noord

De diensten die Sijtsma Noord verzorgt zijn heel divers en we volgen de laatste ontwikkelingen dan ook op de voet. Naast het aanbrengen van HACCP coatings in onder andere de zuivel- en voedingsindustrie zijn wij ook specialist als het om de volgende categorieën gaat:

  • Preventie en verwijderen van graffiti
  • Herstel en preventie van aardbevingsschade
  • Aanbrengen van belijning en markeringen
  • Gebruik van nanotechnologie
  • Gebruik van een mobiele waterzuivering
  • Aanbrengen van coatings met Hotspray systemen
  • Herstellen van beschadigde muren met het ‘Total Wall Concept’

Onze referenties

Renovatie bufferkelders Zwembad de Waterdam te Volendam

Renovatie bufferkelders Zwembad de Waterdam te Volendam

Tijdens onderhoudswerkzaamheden merkte men op dat er donkerbruine roestsporen aanwezig waren op de wanden en plafonds van de waterbufferkelders. Om te achterhalen wat de oorzaak en de conditie van de betonconstructie is, hebben zij Concept Ingenieurs gevraagd om onderzoek te doen. Uit het onderzoek bleek dat er een niet alledaagse corrosie reactie had plaatsgevonden waardoor het leek op chloride geïnitieerde corrosie. Echter was dit niet het geval maar bleek dat de roest zich niet afzette op de wapening maar via de poriën van het beton naar buiten trad. Waterdichte coating Als oplossing werd geadviseerd een waterdichte coating aan te brengen om op deze wijze het roestproces te stoppen/af te remmen. Sijtsma Noord B.V. mocht deze werkzaamheden uitvoeren. We hebben de wanden gereinigd met water onder hoge druk. Vervolgens hebben we de wanden uitgevlakt met minerale mortel om de wanden daarna aan te brengen met een waterdicht membraan. Dit is de MasterSeal 6100 FX, een cementgebonden minerale coating. Zo worden de wanden waterdicht en wordt er een stuk realkalisatie gecreëerd op het betonoppervlak waardoor corrosie stopt/afneemt. Bent u ook op zoek naar coating voor bijvoorbeeld zwembadrenovatie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend voorstel.

Referentie bekijken

Renovatie parkeervloer parkeerkelder Andaz Hotel te Amsterdam

Renovatie parkeervloer parkeerkelder Andaz Hotel te Amsterdam

Na jarenlang intensief gebruik van de parkeervloer, was de aanwezige coating versleten en toe aan renovatie. Door drukte in het hotel en schaarste van parkeerruimte in Amsterdam, kwam men er eigenlijk nooit aan toe om de vloer aan te pakken. De Corona crisis bood in dit geval uitkomst daar het hotel niet in gebruik was en de parkeerkelder vrij gemaakt kon worden. Sijtsma Noord B.V. werd benaderd voor het maken van een voorstel voor het aanbrengen van een duurzaam antislip coating systeem. Na dit voorstel mochten wij de werkzaamheden uitvoeren. Anti slip coating We hebben gekozen voor het MasterSeal Traffic OS8 systeem. De aanwezige coating is eerst met diamantgereedschap volledig verwijderd tot op de constructievloer. Daarna is er een nieuwe coating aangebracht op de gehele vloer. Ook de vloeren in de technische ruimtes zijn voor zien van nieuwe coating. Alle vloeren hebben een antislipwaarde van R11.

Referentie bekijken