Diverse specialismen

Specialismen

Anti-graffiti

Anti-graffiti

Graffiti kan mooi zijn, maar het is vervelend als uw muren ongewenst worden geklad. Sijtsma Noord heeft uitgebreide ervaring met het verwijderen van graffiti. Beter is het echter om deze werkzaamheden te voorkomen. Sijtsma Noord kan u adviseren hoe u uw gevels, muren en andere oppervlakten ook preventief kunt beschermen tegen ongewenste graffiti. Voorkom graffiti, vervuiling, of (roet)aanslag met de Coating van Sijtsma Noord Sijtsma Noord gebruikt Graffiti Coating om minerale en kunststoffen oppervlakten van gebouwen of kunstwerken te beschermen tegen graffiti, vervuiling of (roet)aanslag. Deze biologisch afbreekbare coating heeft als basis een kleurloze, opofferende was-polymere laag die fungeert als schild tegen indringing en aanhechting van externe invloeden als verf, viltstift, vuil, roet en andere mogelijke vervuilers. Duurzame en UV-bestendige coating Deze duurzame en UV-bestendige coating is niet agressief voor de ondergrond en is daarom ook geschikt voor gebruik op historische monumenten of kwetsbare oppervlakken. Het beschermt oppervlakten tegen alle vormen van graffiti, roet of vervuiling door zout water voor een duur van 7 tot maximaal 10 jaar. Coating verwijderen De coating kan indien gewenst ook gemakkelijk weer worden verwijderd en opnieuw aangebracht worden op vuile en vochtige ondergronden.

Meer informatie over deze dienst Meer informatie over deze dienst
Aardbevingsschade

Aardbevingsschade

Het ‘rommelt’ regelmatig in de provincie Groningen als gevolg van de gaswinning. Helaas wordt het steeds duidelijker dat het niet om incidenten gaat. De verwachting is dat de frequentie zal toenemen, evenals de kracht van de aardbevingen. Bewoners in dit gebied zitten in onzekerheid, omdat ze niet weten wat het betekent voor de toestand en de waarde van hun woning. Sijtsma Noord helpt graag om in uw woning preventieve maatregels tegen aardschokken te nemen of herstelwerkzaamheden uit te voeren. Mapei-systemen: versterken van bouwconstructies Helaas hebben we weinig of geen grip op aardbevingen. Wel kunnen we ingrijpen om bouwconstructies beter tegen aardschokken te beschermen. Sijtsma Noord is als Nederlandse vestiging van multinational Mapei expert op het gebied van aardbevingsschade. Mapei is een internationale producent en leverancier van producten voor de bouw. Dit bedrijf uit Milaan is de afgelopen jaren in verschillende aardbevingsgebieden in actie gekomen: L’Aquila, Italië (2009) Christchurch, Nieuw Zeeland (2010 en 2011) Lorca, Spanje (2011) Emilia, Italie (2012) Mapei heeft in deze gebieden hulp geboden door kennis te delen en expertise in te brengen. Mapei heeft systemen ontwikkeld die structurele verbetering aan bouwconstructies opleveren wanneer aardbevingsschade wordt hersteld. De bestaande technologieën van Mapei bieden ook oplossingen voor aardbevingsschade in de provincie Groningen. Voor meer informatie over de toepassing van de Mapei systemen kunt u contact opnemen met Sijtsma Noord.

Meer informatie over deze dienst Meer informatie over deze dienst
Belijning en markeringen

Belijning en markeringen

Sijtsma Noord heeft jarenlange ervaring met het professioneel aanbrengen van belijning en markeringen op parkeerterreinen, parkeergarages, bedrijfsterreinen, fabriekshallen en magazijnen. Door onze kennis en expertise kunnen wij voor elke situatie een totaalpakket aanbieden. Hooggekwalificeerde materialen en technieken Wij werken met hooggekwalificeerde materialen en technieken. Voor het aanbrengen van belijning en markeringen werken wij met een duurzame acrylaatverf die veel op asfalt wordt gebruikt. Deze acrylaatverf droogt snel en is verkrijgbaar in wegenwit en andere natuurlijke kleuren. Belijningtechniek voor ieder oppervlak Met onze belijningstechniek kunnen wij ieder oppervlak voorzien van de door u gewenste cijfers, letters of symbolen. Ook kunnen wij elke ondergrond stofvrij stralen of opschuren. Zo kunnen wij oude belijning vetvrij en ruw maken, of op een nieuwe betonnen ondergrond de cementhuid verwijderen. Zo hebben we ook voor de parkeergarage van de Achmeatoren in Leeuwarden de belijning en markeringen van de parkeervlakken verzorgd. 

Meer informatie over deze dienst Meer informatie over deze dienst
Total Wall Concept

Total Wall Concept

Een beschadigde of gescheurde muur kan vergaande consequenties hebben. Een gebouw kan sterk verzwakken, wanneer de schade niet tijdig en professioneel wordt hersteld. Met in het ergste geval instorting als resultaat. Ook beschadigingen zoals verzakkingen of vochtproblemen kunnen veel hinder en uiteindelijk hoge kosten veroorzaken. Een beschadigde muur kan echter vrij simpel worden hersteld. Sijtsma Noord voert met het speciaal ontwikkelde scheurherstelsysteem ‘Total Wall Concept’  nagenoeg onzichtbare reparaties uit. Wij herstellen de verbindingen tussen muren, balken en lateien en we zorgen voor spouwmuurverankering. Hierdoor stabiliseren en versterken wij het metselwerk. Wilt u weten hoe veilig uw muur of gevel is? Wij kunnen vrijblijvend een inspectie voor u uitvoeren en u advies op maat geven. Ook voor het professioneel uitvoeren van herstelreparaties bent u bij Sijtsma Noord aan het goede adres. 

Meer informatie over deze dienst Meer informatie over deze dienst
Hotspray

Hotspray

Om uiteenlopende oppervlakten snel een harde toplaag te geven en te beschermen tegen chemicaliën en weersinvloeden, maakt Sijtsma Noord gebruik van Hotspray systemen. Hotspray zijn snel hardende coatings op basis van polyrea of polyrethaan met een droogtijd van slechts enkele seconden. Hotspray kan gemakkelijk worden aangebracht op allerhande materialen in alle mogelijke vormen. Als de hotspray coating volledig is doorhard, ontstaat een harde toplaag met een goede balans tussen elasticiteit en slagvastheid. Zo kunt u bijvoorbeeld al binnen enkele minuten over een vloer heen lopen waar een Hotspray coating op is aangebracht.  Toepassingen van Hotspray Beschermt stalen tanks tegen corrosie, chemicaliën en weersinvloeden Beschermingslaag voor binnen- en buitenkant van pijpleidingen Maakt zwembad, vijverbekleding of waterbassins waterdicht Binnen- en buitenzijde van boten afdichten Bescherming en afdichting van gevels en daken Afwerking binnen drinkwatertoepassingen Afvalwaterbehandeling: Hotspray is bestand tegen vele chemicaliën Afwerking van vloeren en wanden binnen de voedselindustrie Bekleden van vrachtwagenvloeren en laadkleppen Slijt- en slagvaste afwerking voor laadbak van pick-up trucks Vloerafwerking en bescherming parkeerdekken Naadloos afdichten van bouw- en kunstwerken Slijtvaste afwerking in en op silo's, trechters, stortkokers, transportwormen of kippers Onze Hotspray systemen worden op tal van materialen toegepast. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Hotspray? Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Hotspray? Sijtsma Noord kan u vrijblijvend adviseren. Laat uw gegevens achter via onze contactpagina of neem telefonisch contact op met één van onze adviseurs via 0517 23 22 00. Tevens voeren wij de werkzaamheden graag voor u uit.

Meer informatie over deze dienst Meer informatie over deze dienst
Nanotechnologie

Nanotechnologie

Hoe beschermt u zonnepanelen, een glazen kantoor of beton tegen vuil en vocht en hoe bespaart u tegelijkertijd enorm in uw onderhoudskosten? Sijtsma Noord maakt hiervoor al jaren gebruik van Nanotechnologie. Nanotechnologie is de techniek die het mogelijk maakt om te werken met materiaaldeeltjes in nanometers, oftewel een miljardste van een meter. Om de aanhechting van vuil en vocht preventief aan te pakken, werken wij met Nano Coating. De onzichtbare coating Nano Coating is een duurzame en milieuvriendelijke coating die op bijna elk type materiaal kan worden aangebracht. De deeltjes in de coating verbinden zich met elkaar en met het oppervlak. Nano Coating heeft een enorm hoge dichtheid en hierdoor krijgen vocht en vuil geen kans. Nano Coating is met het blote oog niet zichtbaar, maar materialen die met Nano Coating zijn behandeld zijn tot wel twintig jaar beschermd tegen de aanhechting en indringing van vuil en vocht.  Toepassingen Nano Coatings Steen en beton Metalen producten Rieten daken Kunststof en hout (bv. boten) Rubber Zonnepanelen Textiel Glas en keramiek Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Nano Coating voor uw bedrijf? Sijtsma Noord adviseert u vrijblijvend. Tevens voeren wij de werkzaamheden graag voor u uit. 

Meer informatie over deze dienst Meer informatie over deze dienst
Mobiele Waterzuivering

Mobiele Waterzuivering

Sijtsma Noord hecht veel waarde aan het verantwoord omgaan met mens en milieu. Bij straal- en/of reinigingswerkzaamheden komt er soms verontreinigd water vrij welke schadelijk kan zijn voor het milieu. Volgens de wet Milieubeheer en de wet Verontreiniging oppervlaktewateren moet er een voorbehandeling plaatsvinden van stoffen die een bedreiging zijn voor de kwaliteit van het oppervlaktewater voor een doelmatige werking van de riolering. Het voordeel van een mobiele waterzuiveringsinstallatie Sijtsma Noord beschikt over een mobiele waterzuiveringsinstallatie die het verontreinigde water van de werkzaamheden opvangt. Na zuivering door de waterzuiveringsinstallatie voldoet het afvalwater aan de lozingsvoorschriften en kan het worden hergebruikt of ter plaatse worden geloosd op het riool of oppervlaktewater. Mobiele waterzuiveringsinstallatie huren? De mobiele unit wordt regelmatig door Sijtsma Noord ingezet bij reinigingswerkzaamheden maar is ook beschikbaar voor verhuur. Via onze contactpagina komen wij graag met u in contact.

Meer informatie over deze dienst Meer informatie over deze dienst

De diverse specialismen van Sijtsma Noord

De diensten die Sijtsma Noord verzorgt zijn heel divers en we volgen de laatste ontwikkelingen dan ook op de voet. Naast het aanbrengen van HACCP coatings in onder andere de zuivel- en voedingsindustrie zijn wij ook specialist als het om de volgende categorieën gaat:

  • Preventie en verwijderen van graffiti
  • Herstel en preventie van aardbevingsschade
  • Aanbrengen van belijning en markeringen
  • Gebruik van nanotechnologie
  • Gebruik van een mobiele waterzuivering
  • Aanbrengen van coatings met Hotspray systemen
  • Herstellen van beschadigde muren met het ‘Total Wall Concept’

Onze referenties

Duurzame zwembadcoating in Stichting Zwembad De Hazelaar

Duurzame zwembadcoating in Stichting Zwembad De Hazelaar

In 1993 is Stichting Zwembad De Hazelaar opgericht om het voortbestaan van het openluchtzwembad in Hazerswoude-Dorp te waarborgen. Sinds die tijd wordt het zwembad volledig gerund door een enthousiast team vrijwilligers. Momenteel zijn wij bezig met het aanbrengen van een duurzame zwembadcoating in het diepe bad van Stichting Zwembad De Hazelaar te Hazerswoude-Dorp. Om te zorgen dat het zwembad klaar is voor het nieuwe seizoen hebben wij in overleg met onze opdrachtgever besloten om een grote tent over het zwembad te plaatsen en deze te verwarmen, zodat de coating zonder problemen aangebracht kan worden. Wij wensen de bezoekers van Zwembad de Hazelaar veel zwemplezier toe voor het komende seizoen!

Referentie bekijken

Kunststof in betonwerk voor schok- en geluidsarme voegen

Kunststof in betonwerk voor schok- en geluidsarme voegen

Kunststof en betonwerk gaan goed samen. Vloerprofielen die normaal uit staal bestaan, kunnen goed vervangen worden met kant-en-klare vloerprofielen van kunststofbeton die geplaatst kunnen worden zonder randen en schok- en geluidsarm zijn. Conventionele vloerprofielen uit staal worden daar toegepast waar betonvoegen zijn blootgesteld aan hoge mechanische belastingen door verkeer, zoals in parkeergarages, in industriële gebouwen, productie locaties en magazijnen. Je ziet ze niet, maar je hoort ze vaak wel omdat je er meestal niet zonder schokken en geluid te veroorzaken overheen kunt rijden. Bij een grote farmaceutische speler in Heerenveen gebruikt Sijtsma Noord BV in plaats daarvan een voegensysteem dat bestaat uit kant-en-klare kunststofbeton profielen. De profielen zijn robuust, kunnen snel en zonder randen worden geplaatst en zorgen ervoor dat de voegen zonder schokken en geluidsarm kunnen worden gepasseerd. Op plekken met autoverkeer kunnen met speciale profielen voegbreedten van maximaal 80 mm worden overbrugd. Dit is uniek op de markt en daarnaast ook uitermate geschikt binnen de HACCP, levensmiddelen industrie, Cleanrooms en andere ruimten met strenge hygiënische eisen. Verder hebben we naast een antistatische epoxy vloercoating systeem van HIM Coatings in de serverruimte, een kunststofvloer mogen leggen in de nieuwe productieruimte. Deze ruimte ruim 2200m2 moest voldoen aan zeer strenge eisen als het gaat om hygiëne, daarom is er gekozen voor een epoxy vloercoating syteem met een PU afwerking welke HACCP/HIGHCARE gecertificeerd is. Het betrof hier een 3 laags coating systeem, bestaande uit een vochtscherm/primer, een epoxy coating laag en watergedragen polyurethaan afwerking van Nylo Food & Protective Coatings.

Referentie bekijken