Diverse specialismen

Specialismen

Anti-graffiti

Anti-graffiti

Graffiti kan mooi zijn, maar het is vervelend als uw muren ongewenst worden geklad. Sijtsma Noord heeft uitgebreide ervaring met het verwijderen van graffiti. Beter is het echter om deze werkzaamheden te voorkomen. Sijtsma Noord kan u adviseren hoe u uw gevels, muren en andere oppervlakten ook preventief kunt beschermen tegen ongewenste graffiti. Voorkom graffiti, vervuiling, of (roet)aanslag met de Coating van Sijtsma Noord Sijtsma Noord gebruikt Graffiti Coating om minerale en kunststoffen oppervlakten van gebouwen of kunstwerken te beschermen tegen graffiti, vervuiling of (roet)aanslag. Deze biologisch afbreekbare coating heeft als basis een kleurloze, opofferende was-polymere laag die fungeert als schild tegen indringing en aanhechting van externe invloeden als verf, viltstift, vuil, roet en andere mogelijke vervuilers. Duurzame en UV-bestendige coating Deze duurzame en UV-bestendige coating is niet agressief voor de ondergrond en is daarom ook geschikt voor gebruik op historische monumenten of kwetsbare oppervlakken. Het beschermt oppervlakten tegen alle vormen van graffiti, roet of vervuiling door zout water voor een duur van 7 tot maximaal 10 jaar. Coating verwijderen De coating kan indien gewenst ook gemakkelijk weer worden verwijderd en opnieuw aangebracht worden op vuile en vochtige ondergronden.

Meer informatie over deze dienst Meer informatie over deze dienst
Aardbevingsschade

Aardbevingsschade

Het ‘rommelt’ regelmatig in de provincie Groningen als gevolg van de gaswinning. Helaas is het ondertussen duidelijk dat dit niet incidenteel is. De verwachting is dat de frequentie zal toenemen, evenals de kracht van de aardbevingen. Het kan zo zijn dat de aardbeving zo hevig is dat er schade ontstaat aan de binnen- of buitenkant van de woning. Bewoners in dit gebied zitten in onzekerheid, omdat ze niet weten wat het betekent voor de leefbaarheid en de waarde van hun woning. Sijtsma Noord helpt u graag om in uw woning preventieve maatregelen tegen aardschokken te nemen of herstelwerkzaamheden uit te voeren. Mapei-systemen: Aardbevingsschade voorkomen Helaas hebben we weinig of geen grip op aardbevingen. Wel kunnen we preventief ingrijpen om bouwconstructies beter tegen aardschokken te beschermen. Sijtsma Noord maakt gebruik van de producten van Mapei om aardbevingsschade te voorkomen of herstellen. Wij zijn een Nederlandse vestiging van multinational Mapei en daarbij expert op het gebied van aardbevingsschade. Mapei is een internationale producent en leverancier van duurzame producten voor de bouw. De afgelopen jaren is er in aardbevingsgebieden veel gebruik gemaakt van de producten van Mapei. Dit bedrijf uit Milaan is de afgelopen jaren in verschillende aardbevingsgebieden in actie gekomen: L’Aquila, Italië (2009) Christchurch, Nieuw Zeeland (2010 en 2011) Lorca, Spanje (2011) Emilia, Italie (2012) Structurele verbetering door het delen van kennis en expertise Door kennis te delen en expertise in te brengen zijn er systemen ontwikkeld die structurele verbetering aan bouwconstructies opleveren. Sijtsma Noord maakt gebruik van deze systemen bij het voorkomen en herstellen van aardbevingsschade in de provincie Groningen. Expert in het herstellen van aardbevingsschade Sijtsma Noord zet zich graag in bij het herstellen van aardbevingsschade aan woningen en andere gebouwen. We komen graag de schade in kaart brengen, zodat we een offerte kunnen opstellen die past bij uw situatie. Heeft u vragen over onze werkwijze of de toepassing van Mapei systemen? Neem dan gerust contact met ons op.  

Meer informatie over deze dienst Meer informatie over deze dienst
Belijning en markeringen

Belijning en markeringen

Sijtsma Noord heeft jarenlange ervaring met het professioneel aanbrengen van belijning en markeringen op parkeerterreinen, parkeergarages, bedrijfsterreinen, fabriekshallen en magazijnen. Door onze kennis en expertise kunnen wij voor elke situatie een totaalpakket aanbieden. Hooggekwalificeerde materialen en technieken Wij werken met hooggekwalificeerde materialen en technieken. Voor het aanbrengen van belijning en markeringen werken wij met een duurzame acrylaatverf die veel op asfalt wordt gebruikt. Deze acrylaatverf droogt snel en is verkrijgbaar in wegenwit en andere natuurlijke kleuren. Belijningtechniek voor ieder oppervlak Met onze belijningstechniek kunnen wij ieder oppervlak voorzien van de door u gewenste cijfers, letters of symbolen. Ook kunnen wij elke ondergrond stofvrij stralen of opschuren. Zo kunnen wij oude belijning vetvrij en ruw maken, of op een nieuwe betonnen ondergrond de cementhuid verwijderen. Zo hebben we ook voor de parkeergarage van de Achmeatoren in Leeuwarden de belijning en markeringen van de parkeervlakken verzorgd. 

Meer informatie over deze dienst Meer informatie over deze dienst
Total Wall Concept

Total Wall Concept

Een beschadigde of gescheurde muur kan vergaande consequenties hebben. Een gebouw kan sterk verzwakken, wanneer de schade niet tijdig en professioneel wordt hersteld. Met in het ergste geval instorting als resultaat. Ook beschadigingen zoals verzakkingen of vochtproblemen kunnen veel hinder en uiteindelijk hoge kosten veroorzaken. Een beschadigde muur kan echter vrij simpel worden hersteld. Sijtsma Noord voert met het speciaal ontwikkelde scheurherstelsysteem ‘Total Wall Concept’  nagenoeg onzichtbare reparaties uit. Wij herstellen de verbindingen tussen muren, balken en lateien en we zorgen voor spouwmuurverankering. Hierdoor stabiliseren en versterken wij het metselwerk. Wilt u weten hoe veilig uw muur of gevel is? Wij kunnen vrijblijvend een inspectie voor u uitvoeren en u advies op maat geven. Ook voor het professioneel uitvoeren van herstelreparaties bent u bij Sijtsma Noord aan het goede adres. 

Meer informatie over deze dienst Meer informatie over deze dienst
Hotspray

Hotspray

Om uiteenlopende oppervlakten snel een harde toplaag te geven en te beschermen tegen chemicaliën en weersinvloeden, maakt Sijtsma Noord gebruik van Hotspray systemen. Hotspray zijn snel hardende coatings op basis van polyrea of polyrethaan met een droogtijd van slechts enkele seconden. Hotspray kan gemakkelijk worden aangebracht op allerhande materialen in alle mogelijke vormen. Als de hotspray coating volledig is doorhard, ontstaat een harde toplaag met een goede balans tussen elasticiteit en slagvastheid. Zo kunt u bijvoorbeeld al binnen enkele minuten over een vloer heen lopen waar een Hotspray coating op is aangebracht.  Toepassingen van Hotspray Beschermt stalen tanks tegen corrosie, chemicaliën en weersinvloeden Beschermingslaag voor binnen- en buitenkant van pijpleidingen Maakt zwembad, vijverbekleding of waterbassins waterdicht Binnen- en buitenzijde van boten afdichten Bescherming en afdichting van gevels en daken Afwerking binnen drinkwatertoepassingen Afvalwaterbehandeling: Hotspray is bestand tegen vele chemicaliën Afwerking van vloeren en wanden binnen de voedselindustrie Bekleden van vrachtwagenvloeren en laadkleppen Slijt- en slagvaste afwerking voor laadbak van pick-up trucks Vloerafwerking en bescherming parkeerdekken Naadloos afdichten van bouw- en kunstwerken Slijtvaste afwerking in en op silo's, trechters, stortkokers, transportwormen of kippers Onze Hotspray systemen worden op tal van materialen toegepast. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Hotspray? Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Hotspray? Sijtsma Noord kan u vrijblijvend adviseren. Laat uw gegevens achter via onze contactpagina of neem telefonisch contact op met één van onze adviseurs via 0517 23 22 00. Tevens voeren wij de werkzaamheden graag voor u uit.

Meer informatie over deze dienst Meer informatie over deze dienst
Nanotechnologie

Nanotechnologie

Hoe beschermt u zonnepanelen, een glazen kantoor of beton tegen vuil en vocht en hoe bespaart u tegelijkertijd enorm in uw onderhoudskosten? Sijtsma Noord maakt hiervoor al jaren gebruik van Nanotechnologie. Nanotechnologie is de techniek die het mogelijk maakt om te werken met materiaaldeeltjes in nanometers, oftewel een miljardste van een meter. Om de aanhechting van vuil en vocht preventief aan te pakken, werken wij met Nano Coating. De onzichtbare coating Nano Coating is een duurzame en milieuvriendelijke coating die op bijna elk type materiaal kan worden aangebracht. De deeltjes in de coating verbinden zich met elkaar en met het oppervlak. Nano Coating heeft een enorm hoge dichtheid en hierdoor krijgen vocht en vuil geen kans. Nano Coating is met het blote oog niet zichtbaar, maar materialen die met Nano Coating zijn behandeld zijn tot wel twintig jaar beschermd tegen de aanhechting en indringing van vuil en vocht.  Toepassingen Nano Coatings Steen en beton Metalen producten Rieten daken Kunststof en hout (bv. boten) Rubber Zonnepanelen Textiel Glas en keramiek Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Nano Coating voor uw bedrijf? Sijtsma Noord adviseert u vrijblijvend. Tevens voeren wij de werkzaamheden graag voor u uit. 

Meer informatie over deze dienst Meer informatie over deze dienst
Mobiele Waterzuivering

Mobiele Waterzuivering

Sijtsma Noord hecht veel waarde aan het verantwoord omgaan met mens en milieu. Bij straal- en/of reinigingswerkzaamheden komt er soms verontreinigd water vrij welke schadelijk kan zijn voor het milieu. Volgens de wet Milieubeheer en de wet Verontreiniging oppervlaktewateren moet er een voorbehandeling plaatsvinden van stoffen die een bedreiging zijn voor de kwaliteit van het oppervlaktewater voor een doelmatige werking van de riolering. Het voordeel van een mobiele waterzuiveringsinstallatie Sijtsma Noord beschikt over een mobiele waterzuiveringsinstallatie die het verontreinigde water van de werkzaamheden opvangt. Na zuivering door de waterzuiveringsinstallatie voldoet het afvalwater aan de lozingsvoorschriften en kan het worden hergebruikt of ter plaatse worden geloosd op het riool of oppervlaktewater. Mobiele waterzuiveringsinstallatie huren? De mobiele unit wordt regelmatig door Sijtsma Noord ingezet bij reinigingswerkzaamheden maar is ook beschikbaar voor verhuur. Via onze contactpagina komen wij graag met u in contact.

Meer informatie over deze dienst Meer informatie over deze dienst

De diverse specialismen van Sijtsma Noord

De diensten die Sijtsma Noord verzorgt zijn heel divers en we volgen de laatste ontwikkelingen dan ook op de voet. Naast het aanbrengen van HACCP coatings in onder andere de zuivel- en voedingsindustrie zijn wij ook specialist als het om de volgende categorieën gaat:

  • Preventie en verwijderen van graffiti
  • Herstel en preventie van aardbevingsschade
  • Aanbrengen van belijning en markeringen
  • Gebruik van nanotechnologie
  • Gebruik van een mobiele waterzuivering
  • Aanbrengen van coatings met Hotspray systemen
  • Herstellen van beschadigde muren met het ‘Total Wall Concept’

Onze referenties

Levensduur verlengende renovatie van een damwand

Levensduur verlengende renovatie van een damwand

Op Innovatieve wijze de restlevensduur van een damwand verlengen. Sijtsma-noord bv kreeg het verzoek van Dura Vermeer voor het conserveren van een damwand bij een brug in de N9 ter plaatse van Vijzel Gemaal Z-uit. Door corrosie was de staaldikte van de damwand met name op de wind-waterlijn dusdanig afgenomen dat ingrijpende maatregelen nodig waren om de restlevensduur van de damwand te garanderen. De damwand kon vanwege permanente inzet van het gemaal niet drooggezet worden zonder plaatsen van een nevengemaal. Het conserveren van de damwand moest dus deels in het water plaats vinden. In overleg met Dura Vermeer en Rijkswaterstaat is er gekozen voor het plaatsen van een glasvezel voorzetwand in de vorm van de damwand en deze af te vullen met een EP grout. De gehele damwand werd gereinigd/ontdaan van Corrosie met Hogedruk waterstralen waarna de glasvezel mantel werd geplaatst, de mantel werd vervolgens onderwater, waterdicht afgeseald en de ruimte tussen de damwand en glasvezel mantel afgegoten met een EP grout. Op deze wijze is de restlevensduur van de damwand voor jarenlang verlengd zonder al te veel ingrijpende en vooral kostbare maatregelen. Een innovatief idee uitgevoerd door een perfecte samenwerking van Dura Vermeer, Sijtsma-noord bv, Duc Marinegroup voor het duikwerk en leverancier Bevepro.

Referentie bekijken

Vloerrenovatie Bakkerij Borgesius te Leeuwarden

Vloerrenovatie Bakkerij Borgesius te Leeuwarden

De vloer van de transporthal van Bakker Borgesius was aan renovatie toe. Door jarenlang intensief gebruik waren er veel beschadigingen en sporen ontstaan in de vloer, waardoor gebruik van de vloer werd belemmerd en de vloer slecht was te reinigen. Vloeroppervlak ca. 400m2. Sijtsma Noord bv werd benaderd en gevraagd om een advies en voorstel tot renovatie. Daar het bij Bakkerij Borgesius om een continu proces gaat lag hier een uitdaging daar elke m2 altijd in gebruik is. Gekozen werd voor een Ucrete DP10 Bc4 coating van Master Builders Solutions. Dit is een zeer robuust vloercoatingsysteem welke goed bestand is tegen gebruik van transportkarren en goed is te reinigen. Uitvoering van de werkzaamheden moest gerealiseerd worden in maximaal 48 uur. De start was op vrijdagmiddag rond de klok van 14.00 uur waarbij we gedeeltelijk toegang kregen tot de vloer en de rest was afgeschermd middels een stofscherm, omdat de productie bij Bakkerij Borgesius nog moest worden afgewerkt. Men begon met het verwijderen van de vloer oude vloercoating door middel van stofarm stralen en diamantslijpen. Tegelijkertijd werden ook de verankeringssleuven/groeven gezaagd en holplinten gemaakt. Telkens als we van de productie mensen van Borgesius de ruimte kregen werd het stofscherm verder geplaatst tot uiteindelijk het einde van de vloer. ‘s Avonds om 21.00 uur waren de voorbereidende werkzaamheden afgerond en konden we beginnen met het aanbrengen van de Ucrete Basecoat, waar we tot 2.00 uur ‘s ochtends mee bezig zijn geweest. Zaterdag om 12.00 uur was de basecoat voldoende uitgehard om de Ucrete Top coat aan te brengen en daarna waren de werkzaamheden omstreeks 17.00 uur gereed. Op zondagmorgen 8.00 uur kon de vloer weer in gebruik worden genomen en waren we dus ruimschoots binnen de 48 uur gereed. Het resultaat is een mooie robuuste vloer met een zeer tevreden opdrachtgever.

Referentie bekijken