HACCP coating

De HACCP normen zijn voor iedereen in de voedsel- en zuivelindustrie wel bekend. Wanneer er met voedingsmiddelen wordt gewerkt is het verplicht om aan de strenge HACCP eisen te voldoen. Wij kunnen helpen om bedrijfsruimtes te voorzien van HACCP goedgekeurde coating op wanden, vloeren en plafonds.

HACCP normen

De coating die wij gebruiken voldoen aan de richtlijnen van de voedselveiligheid. Dit houdt in dat deze coating veilig is bij het gebruik van voedingsmiddelen. De coating is geurloos en kan daardoor de smaak niet beïnvloeden. Hierdoor kunnen wij zelfs pekelbaden voorzien van een HACCP coating tijdens het productieproces.

Een HACCP coating wordt naadloos en ontzettend hygiënisch aangebracht op een vloer en wand. Het heeft een dichte structuur. Door het gesloten oppervlak wordt het aanhechten van vuil, bacteriën en micro organismen tegengegaan en is de vloer erg adequaat schoon te maken.

Voordelen van HACCP coating

Een HACCP coating heeft vele voordelen.

 • De coating is naadloos en daardoor hygiënisch
 • De coating is slijtvast
 • De coating heeft een dichte structuur
 • Gemakkelijk in onderhoud
 • Op veel oppervlaktes toepasbaar

Vloeren voorzien van HACCP coating

Een vloer in de voedings- en zuivelindustrie moet ondoordringbaar zijn voor vloeistoffen. De HACCP coating die wij gebruiken voor vloeren heeft een dichte structuur die ervoor zorgt dat de vloer vloeistofdicht is. Dit houdt in dat oliën en vetten geen kans krijgen om aan de vloer te hechten. Daarnaast is de HACCP coating ontzettend sterk wat vaak nodig is in fabrieks- of bedrijfsruimtes waarbij de vloer wordt belast met zwaar materiaal.  

HACCP coating voor op de wanden

Om als bedrijf aan HACCP eisen te voldoen, mag er geen mogelijkheid zijn dat vuil achter blijft op de wanden. De HACCP coating zorgt voor een gladde structuur waar vuil geen mogelijkheid krijgt om zich aan te hechten.

HACCP coating in het kort

Hierbij al deze informatie over HACCP coating nog in het kort samengevat:

 • Voedselresten, oliën, vetten en ander vuil kan zich niet hechten.
 • De coating is slijtvast, naadloos en gemakkelijk in onderhoud.
 • De coating is inzetbaar voor verschillende oppervlaktes.

Het proces 

 • De ondervloer wordt eerst beoordeeld, welk type vloer heeft u? 
 • Vervolgens wordt de ondervloer voorbereid. Deze ondervloer moet droog, vetvrij en schoon zijn
 • Vervolgens wordt er een primer aangebracht nadat de ondergrond goed geschuurd is
 • Bij een vloer wordt antislip aangebracht dit wordt gedaan zodat u ook in natte omstandigheden gewoon over de vloer kunt lopen.
 • Tot slot wordt het product aangebracht
 • Na 12 uur drogen kan de tweede laag aangebracht worden.

Projecten

Grote renovatie pekelbaden Dargun Duitsland

Sijtsma Noord heeft met een groep specialisten een grote renovatie uitgevoerd aan de stroomgoot van het pekelbassin van Zentralkäserei Mecklenburg/Vorpommern GmbH. Een onderdeel van Duitslands grootste zuivelconcen. Lees hier meet over dit project

Coating systemen Ausnutria Hyproca Heerenveen

Voor Austrunia babyvoedingsfabriek hebben wij een zeer duurzaam, hoogwaardig en uiterst hygiënisch coating systeem aangebracht. De coating heeft geen kleur, geur en smaak afgifte waardoor ze direct in contact mogen komen met de voedingsmiddelen. Leer hier meer over dit project

Renovatiewerkzaamheden FrieslandCampina

Voor Friesland Campina hebben wij meerdere renovatie werkzaamheden mogen uitvoeren. In Lutjewinkel hebben wij een deel van de betegelde stroomgoten, en de bijhorende RVS randen gerenoveerd en voorzien van een HACCP coating systeem. Benieuwd naar dit project? 

Voor Friesland Campina Gerkesklooster hebben wij meerdere pekelbaden mogen voorzien van een goedgekeurd HACCP coating systeem. Lees hier meet over dit poject

Kaasboerderij De Gelder in Tijnje

Voor kaasboerderij De Gelder hebben wij hun pekelbaden mogen voorzien van HACCP goedgekeurde coating. Deze coating beschermd de pekelbaden tegen het zoute pekel. De kracht van deze HACCP coating zit in de gesloten structur van het materiaal en de vloeistofdichte afwerking. Ben je benieuwd naar het resultaat?

Naast HACCP coating kunnen we ook allerlei andere soorten coating aanbrengen op wanden, vloeren en plafonds. Lees hier meer over op onze pagina over kunststof vloer en wandcoating.