HACCP coating

De HACCP normen zijn voor iedereen in de voedsel- en zuivelindustrie wel bekend. Wanneer er met voedingsmiddelen wordt gewerkt is het verplicht om aan de strenge HACCP eisen te voldoen. Wij kunnen helpen om bedrijfsruimtes te voorzien van HACCP goedgekeurde coating op wanden, vloeren en plafonds.

HACCP normen

De coating die wij gebruiken voldoen aan de richtlijnen van de voedselveiligheid. Dit houdt in dat deze coating veilig is bij het gebruik van voedingsmiddelen. De coating is geurloos en kan daardoor de smaak niet beïnvloeden. Hierdoor kunnen wij zelfs pekelbaden voorzien van een HACCP coating tijdens het productieproces.

Voordelen van HACCP coating

Een HACCP coating heeft vele voordelen.

  • De coating is naadloos en daardoor hygiënisch
  • De coating is slijtvast
  • De coating heeft een dichte structuur
  • Gemakkelijk in onderhoud
  • Op veel oppervlaktes toepasbaar

Vloeren voorzien van HACCP coating

Een vloer in de voedings- en zuivelindustrie moet ondoordringbaar zijn voor vloeistoffen. De HACCP coating die wij gebruiken voor vloeren heeft een dichte structuur die ervoor zorgt dat de vloer vloeistofdicht is. Dit houdt in dat oliën en vetten geen kans krijgen om aan de vloer te hechten. Daarnaast is de HACCP coating ontzettend sterk wat vaak nodig is in fabrieks- of bedrijfsruimtes waarbij de vloer wordt belast met zwaar materiaal.  

HACCP coating voor op de wanden

Om als bedrijf aan HACCP eisen te voldoen, mag er geen mogelijkheid zijn dat vuil achter blijft op de wanden. De HACCP coating zorgt voor een gladde structuur waar vuil geen mogelijkheid krijgt om zich aan te hechten.

HACCP coating in het kort

Hierbij al deze informatie over HACCP coating nog in het kort samengevat:

  • Voedselresten, oliën, vetten en ander vuil kan zich niet hechten.
  • De coating is slijtvast, naadloos en gemakkelijk in onderhoud.
  • De coating is inzetbaar voor verschillende oppervlaktes.

Naast HACCP coating kunnen we ook allerlei andere soorten coating aanbrengen op wanden, vloeren en plafonds. Lees hier meer over op onze pagina over kunststof vloer en wandcoating.