Betonrenovatie

Sijtsma Noord is gespecialiseerd in het onderhouden en renoveren van metsel- en voegwerk, beton en andere steenachtige en metalen ondergronden. Wij hebben jarenlange ervaring met de renovatie van woningen, bedrijfsgebouwen, monumenten, kunstwerken (zoals bruggen en viaducten) en objecten langs wegen. Wij voeren deze werkzaamheden uit voor zowel woningbouwcorporaties, particulieren als bedrijven.

Gevelreiniging

Voor het zorgvuldig reinigen van vervuilde gevels zijn er verschillende reinigingstechnieken voorhanden. Van hogedruk stoom cleanen, met eventueel gebruik van chemische hulpmiddelen, tot het stralen met verschillende straaltechnieken. Belangrijk is dat het reinigingsproces de stenen niet aantast en dat het originele karakter van de steen wordt behouden. Sijtsma Noord voert de reinigingswerkzaamheden uit volgens de huidige wet- en regelgeving. Milieuvriendelijkheid staat bij ons dan ook hoog in het vaandel.

Gevelrestauratie

Bij het herstellen van panden ouder dan 50 jaar spreekt men van gevelrestauratie. Bij restauratie komt meer dan alleen voegen om de hoek kijken. De gevel moet namelijk in zijn geheel worden hersteld. Sijtsma Noord maakt voor zover mogelijk gebruik van authentieke materialen. Het gebruik hiervan is bij een beschermd dorpsgezicht of een monument in veel gevallen zelfs verplicht. Bij gevelrestauratie maken wij daarom gebruik van historische voegtechnieken, zoals de snijvoeg, de knipvoeg of de daggestreep.

Gevelimpregnatie

Vochtindringing in een gevel kan leiden tot allerlei problemen, zoals natte plekken binnenshuis, scheurvorming of zoutuitbloeiïng. Om een gerenoveerde gevel mooi te houden, is het raadzaam om de gevel te impregneren. Een geïmpregneerde gevel houdt namelijk het vocht buiten. Tegelijkertijd is de gevel wel dampdoorlatend van binnenuit naar buiten toe.

De muur is bovendien minder gevoelig voor aangroei van mos, alg en vuil. Tevens wordt het kapotvriezen van stenen voorkomen. De isolatiewaarde van uw huis wordt hoger door gevelimpregnatie. Ook bij nieuwbouwprojecten adviseren wij om de gevel te impregneren. Hierdoor blijft de gevel langer mooi en wordt deze niet aangetast door weersinvloeden en vervuiling.

Gevelonderhoud

Door de jaren heen tasten weer, milieu en slechte detailleringen in dak en gevel het voegwerk aan. Het zure bestanddeel in het regenwater spoelt het bindmiddel uit de voegmortel, waardoor de voeg zacht en poreus wordt. Dit kan vochtintreding in de gevel veroorzaken met als gevolg vochtdoorslag en vorstschade. Sijtsma Noord is gespecialiseerd in het vervangen van voegwerk. Wij beheersen verschillende voegtechnieken. Onze experts kunnen bijvoorbeeld een platvoeg, gekamde voeg, verdiepte voeg of een schaduwvoeg aanbrengen. Wij adviseren u graag welke voeg bij uw gevel past.

Betonrenovatie

In beton aanwezige wapening kan gaan roesten. Er is dan sprake van betonrot. Sijtsma Noord is expert op het gebied van betonschade, zoals corrosie, scheurvorming, lekkages, afbrokkeling van betondekking, mechanische schades, gietvallen, grindnesten en andere stortfouten. Onze vakmensen kunnen gedegen betononderzoek uitvoeren om de oorzaak van betonschade te achterhalen. Ook zijn wij gespecialiseerd in het herstellen van betonschade. Tevens kunnen wij preventief een oppervlakte beschermsysteem leveren, om de duurzaamheid van uw betonconstructie te verhogen. 

Projecten

Restauratie 'De oude bakkerij' Urk

Sijtsma Noord werd ingeschakeld bij de renovatie en restauratie van de Oude bakkerij in Urk. Hierbij kregen wij te maken met veel regels omdat dit een rijksmonument is. Lees hier meer over dit project en bekijk het resultaat

Gevelrenovatie Leppehiem in Akkrum

Leppenhiem in Akkrum is een zorginstelling waar mensen zowel verzorgingshuiszorg als verpleeghuiszorg kunnen krijgen. Wij hebben renovatiewerkzaamheden aan de gevel mogen uitvoeren. Voor het reinigen hebben wij de stoomcleanen techniek toegepast. Ook hebben wij scheuren in de gevel hersteld met het scheurherstelsysteem Total wall concept. Benieuwd naar dit project?

Gevelrenovatie service apartementen Maarwold

Sijtsma Noord heeft de gevel van appartementencomplex Maarwold gereinigd en voorzien van nieuwe voegen. Daarnaast zijn de balkons verstevigd en zijn de gevels hydrofoob gemaakt. Lees hier meer over dit project

 

Onze referenties

Renovatie bufferkelders Zwembad de Waterdam te Volendam

Renovatie bufferkelders Zwembad de Waterdam te Volendam

Tijdens onderhoudswerkzaamheden merkte men op dat er donkerbruine roestsporen aanwezig waren op de wanden en plafonds van de waterbufferkelders. Om te achterhalen wat de oorzaak en de conditie van de betonconstructie is, hebben zij Concept Ingenieurs gevraagd om onderzoek te doen. Uit het onderzoek bleek dat er een niet alledaagse corrosie reactie had plaatsgevonden waardoor het leek op chloride geïnitieerde corrosie. Echter was dit niet het geval maar bleek dat de roest zich niet afzette op de wapening maar via de poriën van het beton naar buiten trad. Waterdichte coating Als oplossing werd geadviseerd een waterdichte coating aan te brengen om op deze wijze het roestproces te stoppen/af te remmen. Sijtsma Noord B.V. mocht deze werkzaamheden uitvoeren. We hebben de wanden gereinigd met water onder hoge druk. Vervolgens hebben we de wanden uitgevlakt met minerale mortel om de wanden daarna aan te brengen met een waterdicht membraan. Dit is de MasterSeal 6100 FX, een cementgebonden minerale coating. Zo worden de wanden waterdicht en wordt er een stuk realkalisatie gecreëerd op het betonoppervlak waardoor corrosie stopt/afneemt. Bent u ook op zoek naar coating voor bijvoorbeeld zwembadrenovatie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend voorstel.

Referentie bekijken

Renovatie parkeervloer parkeerkelder Andaz Hotel te Amsterdam

Renovatie parkeervloer parkeerkelder Andaz Hotel te Amsterdam

Na jarenlang intensief gebruik van de parkeervloer, was de aanwezige coating versleten en toe aan renovatie. Door drukte in het hotel en schaarste van parkeerruimte in Amsterdam, kwam men er eigenlijk nooit aan toe om de vloer aan te pakken. De Corona crisis bood in dit geval uitkomst daar het hotel niet in gebruik was en de parkeerkelder vrij gemaakt kon worden. Sijtsma Noord B.V. werd benaderd voor het maken van een voorstel voor het aanbrengen van een duurzaam antislip coating systeem. Na dit voorstel mochten wij de werkzaamheden uitvoeren. Anti slip coating We hebben gekozen voor het MasterSeal Traffic OS8 systeem. De aanwezige coating is eerst met diamantgereedschap volledig verwijderd tot op de constructievloer. Daarna is er een nieuwe coating aangebracht op de gehele vloer. Ook de vloeren in de technische ruimtes zijn voor zien van nieuwe coating. Alle vloeren hebben een antislipwaarde van R11.

Referentie bekijken