Betonrenovatie

Sijtsma Noord is gespecialiseerd in het onderhouden en renoveren van metsel- en voegwerk, beton en andere steenachtige en metalen ondergronden. Wij hebben jarenlange ervaring met de renovatie van woningen, bedrijfsgebouwen, monumenten, kunstwerken (zoals bruggen en viaducten) en objecten langs wegen. Wij voeren deze werkzaamheden uit voor zowel woningbouwcorporaties, particulieren als bedrijven.

Gevelreiniging

Voor het zorgvuldig reinigen van vervuilde gevels zijn er verschillende reinigingstechnieken voorhanden. Van hogedruk stoom cleanen, met eventueel gebruik van chemische hulpmiddelen, tot het stralen met verschillende straaltechnieken. Belangrijk is dat het reinigingsproces de stenen niet aantast en dat het originele karakter van de steen wordt behouden. Sijtsma Noord voert de reinigingswerkzaamheden uit volgens de huidige wet- en regelgeving. Milieuvriendelijkheid staat bij ons dan ook hoog in het vaandel.

Gevelrestauratie

Bij het herstellen van panden ouder dan 50 jaar spreekt men van gevelrestauratie. Bij restauratie komt meer dan alleen voegen om de hoek kijken. De gevel moet namelijk in zijn geheel worden hersteld. Sijtsma Noord maakt voor zover mogelijk gebruik van authentieke materialen. Het gebruik hiervan is bij een beschermd dorpsgezicht of een monument in veel gevallen zelfs verplicht. Bij gevelrestauratie maken wij daarom gebruik van historische voegtechnieken, zoals de snijvoeg, de knipvoeg of de daggestreep.

Gevelimpregnatie

Vochtindringing in een gevel kan leiden tot allerlei problemen, zoals natte plekken binnenshuis, scheurvorming of zoutuitbloeiïng. Om een gerenoveerde gevel mooi te houden, is het raadzaam om de gevel te impregneren. Een geïmpregneerde gevel houdt namelijk het vocht buiten. Tegelijkertijd is de gevel wel dampdoorlatend van binnenuit naar buiten toe.

De muur is bovendien minder gevoelig voor aangroei van mos, alg en vuil. Tevens wordt het kapotvriezen van stenen voorkomen. De isolatiewaarde van uw huis wordt hoger door gevelimpregnatie. Ook bij nieuwbouwprojecten adviseren wij om de gevel te impregneren. Hierdoor blijft de gevel langer mooi en wordt deze niet aangetast door weersinvloeden en vervuiling.

Gevelonderhoud

Door de jaren heen tasten weer, milieu en slechte detailleringen in dak en gevel het voegwerk aan. Het zure bestanddeel in het regenwater spoelt het bindmiddel uit de voegmortel, waardoor de voeg zacht en poreus wordt. Dit kan vochtintreding in de gevel veroorzaken met als gevolg vochtdoorslag en vorstschade. Sijtsma Noord is gespecialiseerd in het vervangen van voegwerk. Wij beheersen verschillende voegtechnieken. Onze experts kunnen bijvoorbeeld een platvoeg, gekamde voeg, verdiepte voeg of een schaduwvoeg aanbrengen. Wij adviseren u graag welke voeg bij uw gevel past.

Betonrenovatie

In beton aanwezige wapening kan gaan roesten. Er is dan sprake van betonrot. Sijtsma Noord is expert op het gebied van betonschade, zoals corrosie, scheurvorming, lekkages, afbrokkeling van betondekking, mechanische schades, gietvallen, grindnesten en andere stortfouten. Onze vakmensen kunnen gedegen betononderzoek uitvoeren om de oorzaak van betonschade te achterhalen. Ook zijn wij gespecialiseerd in het herstellen van betonschade. Tevens kunnen wij preventief een oppervlakte beschermsysteem leveren, om de duurzaamheid van uw betonconstructie te verhogen. 

Onze referenties

Duurzame zwembadcoating in Stichting Zwembad De Hazelaar

Duurzame zwembadcoating in Stichting Zwembad De Hazelaar

In 1993 is Stichting Zwembad De Hazelaar opgericht om het voortbestaan van het openluchtzwembad in Hazerswoude-Dorp te waarborgen. Sinds die tijd wordt het zwembad volledig gerund door een enthousiast team vrijwilligers. Momenteel zijn wij bezig met het aanbrengen van een duurzame zwembadcoating in het diepe bad van Stichting Zwembad De Hazelaar te Hazerswoude-Dorp. Om te zorgen dat het zwembad klaar is voor het nieuwe seizoen hebben wij in overleg met onze opdrachtgever besloten om een grote tent over het zwembad te plaatsen en deze te verwarmen, zodat de coating zonder problemen aangebracht kan worden. Wij wensen de bezoekers van Zwembad de Hazelaar veel zwemplezier toe voor het komende seizoen!

Referentie bekijken

Kunststof in betonwerk voor schok- en geluidsarme voegen

Kunststof in betonwerk voor schok- en geluidsarme voegen

Kunststof en betonwerk gaan goed samen. Vloerprofielen die normaal uit staal bestaan, kunnen goed vervangen worden met kant-en-klare vloerprofielen van kunststofbeton die geplaatst kunnen worden zonder randen en schok- en geluidsarm zijn. Conventionele vloerprofielen uit staal worden daar toegepast waar betonvoegen zijn blootgesteld aan hoge mechanische belastingen door verkeer, zoals in parkeergarages, in industriële gebouwen, productie locaties en magazijnen. Je ziet ze niet, maar je hoort ze vaak wel omdat je er meestal niet zonder schokken en geluid te veroorzaken overheen kunt rijden. Bij een grote farmaceutische speler in Heerenveen gebruikt Sijtsma Noord BV in plaats daarvan een voegensysteem dat bestaat uit kant-en-klare kunststofbeton profielen. De profielen zijn robuust, kunnen snel en zonder randen worden geplaatst en zorgen ervoor dat de voegen zonder schokken en geluidsarm kunnen worden gepasseerd. Op plekken met autoverkeer kunnen met speciale profielen voegbreedten van maximaal 80 mm worden overbrugd. Dit is uniek op de markt en daarnaast ook uitermate geschikt binnen de HACCP, levensmiddelen industrie, Cleanrooms en andere ruimten met strenge hygiënische eisen. Verder hebben we naast een antistatische epoxy vloercoating systeem van HIM Coatings in de serverruimte, een kunststofvloer mogen leggen in de nieuwe productieruimte. Deze ruimte ruim 2200m2 moest voldoen aan zeer strenge eisen als het gaat om hygiëne, daarom is er gekozen voor een epoxy vloercoating syteem met een PU afwerking welke HACCP/HIGHCARE gecertificeerd is. Het betrof hier een 3 laags coating systeem, bestaande uit een vochtscherm/primer, een epoxy coating laag en watergedragen polyurethaan afwerking van Nylo Food & Protective Coatings.

Referentie bekijken