Kelder- en injecteertechniek

Lekkages in kelders of andere ondergrondse constructies kunnen veel schade aan complete gebouwen aanrichten. Woningen en gebouwen zijn op basis van de constructie en techniek vaak onvoldoende beschermd tegen vochtinwerking. Sijtsma Noord is gespecialiseerd in kelderafdichtingen, bij zowel stenen als betonnen kelders. Onze vakmensen adviseren u graag hoe uw lekkage professioneel kan worden verholpen.

  • Behandeling tegen optrekkend vocht
  • Duurzame afdichting van bewegende en starre leidingen
  • Injecteren van watervoedende scheurvorming
  • Afdichting van plaatselijke vochtdoorslag
  • Vervanging of aanbrenging van afwerkingen (stuclagen, coatinglagen of dekvloeren)
  • Afdichting aan de buitenzijde van de kelder

Scheurvorming in betonconstructies of metselwerk herstellen

Scheurvorming in betonconstructies of metselwerk leidt tot verzwakking van de gehele bouwconstructie. Sijtsma Noord doet gedegen onderzoek naar de oorzaak van schade en adviseert u vrijblijvend hoe wij de constructie kunnen herstellen. Wij brengen de oorspronkelijke sterkte terug door verlijmde kunstharsen in de gescheurde ondergrond in te brengen. Sijtsma Noord is gespecialiseerd in:

  • Constructief injecteren
  • Injecteren van watervoerende scheuren
  • Injecteren ten behoeve van grondstabilisatie
  • Injecteren tegelvloeren onder lage druk, ten behoeve van verlijming van losliggende tegels

 

Onze referenties

Renovatie bufferkelders Zwembad de Waterdam te Volendam

Renovatie bufferkelders Zwembad de Waterdam te Volendam

Tijdens onderhoudswerkzaamheden merkte men op dat er donkerbruine roestsporen aanwezig waren op de wanden en plafonds van de waterbufferkelders. Om te achterhalen wat de oorzaak en de conditie van de betonconstructie is, hebben zij Concept Ingenieurs gevraagd om onderzoek te doen. Uit het onderzoek bleek dat er een niet alledaagse corrosie reactie had plaatsgevonden waardoor het leek op chloride geïnitieerde corrosie. Echter was dit niet het geval maar bleek dat de roest zich niet afzette op de wapening maar via de poriën van het beton naar buiten trad. Waterdichte coating Als oplossing werd geadviseerd een waterdichte coating aan te brengen om op deze wijze het roestproces te stoppen/af te remmen. Sijtsma Noord B.V. mocht deze werkzaamheden uitvoeren. We hebben de wanden gereinigd met water onder hoge druk. Vervolgens hebben we de wanden uitgevlakt met minerale mortel om de wanden daarna aan te brengen met een waterdicht membraan. Dit is de MasterSeal 6100 FX, een cementgebonden minerale coating. Zo worden de wanden waterdicht en wordt er een stuk realkalisatie gecreëerd op het betonoppervlak waardoor corrosie stopt/afneemt. Bent u ook op zoek naar coating voor bijvoorbeeld zwembadrenovatie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend voorstel.

Referentie bekijken

Renovatie parkeervloer parkeerkelder Andaz Hotel te Amsterdam

Renovatie parkeervloer parkeerkelder Andaz Hotel te Amsterdam

Na jarenlang intensief gebruik van de parkeervloer, was de aanwezige coating versleten en toe aan renovatie. Door drukte in het hotel en schaarste van parkeerruimte in Amsterdam, kwam men er eigenlijk nooit aan toe om de vloer aan te pakken. De Corona crisis bood in dit geval uitkomst daar het hotel niet in gebruik was en de parkeerkelder vrij gemaakt kon worden. Sijtsma Noord B.V. werd benaderd voor het maken van een voorstel voor het aanbrengen van een duurzaam antislip coating systeem. Na dit voorstel mochten wij de werkzaamheden uitvoeren. Anti slip coating We hebben gekozen voor het MasterSeal Traffic OS8 systeem. De aanwezige coating is eerst met diamantgereedschap volledig verwijderd tot op de constructievloer. Daarna is er een nieuwe coating aangebracht op de gehele vloer. Ook de vloeren in de technische ruimtes zijn voor zien van nieuwe coating. Alle vloeren hebben een antislipwaarde van R11.

Referentie bekijken