Kelder- en injecteertechniek

Lekkages in kelders of andere ondergrondse constructies kunnen veel schade aan complete gebouwen aanrichten. Woningen en gebouwen zijn op basis van de constructie en techniek vaak onvoldoende beschermd tegen vochtinwerking. Sijtsma Noord is gespecialiseerd in kelderafdichtingen, bij zowel stenen als betonnen kelders. Onze vakmensen adviseren u graag hoe uw lekkage professioneel kan worden verholpen.

  • Behandeling tegen optrekkend vocht
  • Duurzame afdichting van bewegende en starre leidingen
  • Injecteren van watervoedende scheurvorming
  • Afdichting van plaatselijke vochtdoorslag
  • Vervanging of aanbrenging van afwerkingen (stuclagen, coatinglagen of dekvloeren)
  • Afdichting aan de buitenzijde van de kelder

Scheurvorming in betonconstructies of metselwerk herstellen

Scheurvorming in betonconstructies of metselwerk leidt tot verzwakking van de gehele bouwconstructie. Sijtsma Noord doet gedegen onderzoek naar de oorzaak van schade en adviseert u vrijblijvend hoe wij de constructie kunnen herstellen. Wij brengen de oorspronkelijke sterkte terug door verlijmde kunstharsen in de gescheurde ondergrond in te brengen. Sijtsma Noord is gespecialiseerd in:

  • Constructief injecteren
  • Injecteren van watervoerende scheuren
  • Injecteren ten behoeve van grondstabilisatie
  • Injecteren tegelvloeren onder lage druk, ten behoeve van verlijming van losliggende tegels

 

Onze referenties

Duurzame zwembadcoating in Stichting Zwembad De Hazelaar

Duurzame zwembadcoating in Stichting Zwembad De Hazelaar

In 1993 is Stichting Zwembad De Hazelaar opgericht om het voortbestaan van het openluchtzwembad in Hazerswoude-Dorp te waarborgen. Sinds die tijd wordt het zwembad volledig gerund door een enthousiast team vrijwilligers. Momenteel zijn wij bezig met het aanbrengen van een duurzame zwembadcoating in het diepe bad van Stichting Zwembad De Hazelaar te Hazerswoude-Dorp. Om te zorgen dat het zwembad klaar is voor het nieuwe seizoen hebben wij in overleg met onze opdrachtgever besloten om een grote tent over het zwembad te plaatsen en deze te verwarmen, zodat de coating zonder problemen aangebracht kan worden. Wij wensen de bezoekers van Zwembad de Hazelaar veel zwemplezier toe voor het komende seizoen!

Referentie bekijken

Kunststof in betonwerk voor schok- en geluidsarme voegen

Kunststof in betonwerk voor schok- en geluidsarme voegen

Kunststof en betonwerk gaan goed samen. Vloerprofielen die normaal uit staal bestaan, kunnen goed vervangen worden met kant-en-klare vloerprofielen van kunststofbeton die geplaatst kunnen worden zonder randen en schok- en geluidsarm zijn. Conventionele vloerprofielen uit staal worden daar toegepast waar betonvoegen zijn blootgesteld aan hoge mechanische belastingen door verkeer, zoals in parkeergarages, in industriële gebouwen, productie locaties en magazijnen. Je ziet ze niet, maar je hoort ze vaak wel omdat je er meestal niet zonder schokken en geluid te veroorzaken overheen kunt rijden. Bij een grote farmaceutische speler in Heerenveen gebruikt Sijtsma Noord BV in plaats daarvan een voegensysteem dat bestaat uit kant-en-klare kunststofbeton profielen. De profielen zijn robuust, kunnen snel en zonder randen worden geplaatst en zorgen ervoor dat de voegen zonder schokken en geluidsarm kunnen worden gepasseerd. Op plekken met autoverkeer kunnen met speciale profielen voegbreedten van maximaal 80 mm worden overbrugd. Dit is uniek op de markt en daarnaast ook uitermate geschikt binnen de HACCP, levensmiddelen industrie, Cleanrooms en andere ruimten met strenge hygiënische eisen. Verder hebben we naast een antistatische epoxy vloercoating systeem van HIM Coatings in de serverruimte, een kunststofvloer mogen leggen in de nieuwe productieruimte. Deze ruimte ruim 2200m2 moest voldoen aan zeer strenge eisen als het gaat om hygiëne, daarom is er gekozen voor een epoxy vloercoating syteem met een PU afwerking welke HACCP/HIGHCARE gecertificeerd is. Het betrof hier een 3 laags coating systeem, bestaande uit een vochtscherm/primer, een epoxy coating laag en watergedragen polyurethaan afwerking van Nylo Food & Protective Coatings.

Referentie bekijken