Gevelrenovatie

Door middel van gevelrenovatie herstelt Sijtsma Noord beschadigde gevels naar ieder gewenste (originele) staat. Sijtsma Noord heeft vele gevels gerenoveerd. Het restaureren van gevels is dan ook één van onze specialismes. Wij hebben jarenlang ervaring met gevelrenovaties van woningen en bedrijfsgebouwen. Gevelrenovaties worden door ons onder andere uitgevoerd voor woningbouwcorporaties, bedrijven en particulieren. 

Belang van gevelrenovatie 

Een groot pluspunt van gevelrenovatie is dat het pand er weer keuring uitziet. Buiten dit om biedt gevelrenovatie ook een bijdrage aan het woongenot. Door gevelrenovatie zorg je ervoor dat er geen grotere problemen ontstaan dan dat er al zijn. Het is belangrijk dat een gevel goed geïmpregneerd is zodat het pand optimaal beveiligd is tegen vocht. Verder kan een gevelrenovatie de isolatie van het pand flink verbeteren. 

Overige gevel diensten

Naast het renoveren van gevels, leveren wij ook bijbehorende diensten zoals:

  • Gevelreiniging
  • Gevelrestauratie
  • Gevelimpregnatie
  • Gevelonderhoud

Gevelreiniging

Bij gevelreiniging wordt de gevel zorgvuldig onder handen genomen doormiddel van reinigingstechnieken. Door een gevel te reinigen zorgt u ervoor dat een gevelrenovatie minder snel nodig is. 

Gevelrestauratie

Bij panden ouder dan 50 jaar oud wordt er gesproken van gevelrestauratie in plaats van gevelrenovatie. Hierbij wordt de gevel in zijn geheel hersteld. Om een pand naar zijn historische staat te restaureren, maken wij gebruik van authentieke middelen zoals historische voegtechnieken. 

Gevelimpregnatie

Om een gevel mooi te houden na een gevelrenovatie, is het aan te raden om de gevel te impregneren. Na de gevelrenovatie wordt de gevel geïmpregneerd wat zorgt voor een vermindering van problemen zoals natte plekken in huis, scheurvorming of zoutuitbloeiing. Bovendien zorgt de impregnatie voor een betere isolatie van het huis. 

Gevelonderhoud

Het kan zijn dat een gevelrenovatie niet nodig is, maar wel onderhoud aan de gevel. Door het weer en het zure bestanddeel van regen worden de voegen van de gevel aangetast. Hierbij is een gehele gevelrenovatie niet nodig, maar wel onderhoud aan de voegen. 

Gespecialiseerd in gevelrenovatie 

Sijtsma Noord is een expert op gebied van onder andere gevelrenovatie. Het bedrijf heeft al 35 jaar ervaring en daarbij meerdere klanten bediend van top gevelrenovaties. Het bedrijf levert vakkundig werk waarbij veiligheid, betrouwbaarheid en levering binnen de afgesproken tijd centraal staat. Sijtsma Noord is constant op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en probeert deze toe te passen bij de werkzaamheden. Bent u geïnteresseerd in een gevelrenovatie? Bij Sijtsma Noord bent u hiervoor op het juiste adres.