Zwembadcoating

Zwembadcoating is een vloeistofdichte coating die voor een beschermlaag in het zwembad zorgt. Deze =coating gebruiken wij speciaal voor zwembaden en voldoet aan de strenge eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid. Door de gesloten structuur van de zwembadcoating kan er geen vuil blijven hangen die schadelijk kan zijn voor de gezondheid, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld tegels, waar al snel vuil blijft hangen in de voegen.

Verschillende soorten zwembadcoating

Bij Sijtsma Noord heeft u keuze uit verschillende soorten zwembadcoating. We kunnen een inschatting maken welke zwenbadcoating het beste bij uw situatie past. Dit is afhankelijk van de ondergrond, plaats van het zwembad en mate van gebruik. Doordat we kijken welke zwembadcoating past bij uw situatie kunnen we een goede hechting van de coating waarborgen. Naast de gebruikelijke zwembadblauwe kleur is de coating ook in vele andere kleuren leverbaar.

Zwembadcoating van Sijtsma-noord

 • Naadloos Geen scheuren of gleuven in de vloer.
 • Vloeistofdicht Door de gesloten structuur kan er geen water door de zwembadcoating heen komen.
 • Hygiënisch De zwembadcoating is makkelijk schoon te houden en absorbeert geen vuil en vocht.
 • Veilig Binnen het zwembadcoating-systeem hebben wij ook voor rondom uw bad een goed antislip systeem voor een veilige situatie (NEN-norm 13451 – 1:2011). Dit is onlangs toegepast bij het renoveren van zwembaden met zwembadcoating in Hof van Saksen.

De zwembadcoating systemen die wij aanbrengen voldoen aan de strenge eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid. Doordat de coating duurzaam aangebracht wordt, kunt u kosten besparen op de onderhouds- en reparatiewerkzaamheden en voorkomt u verlies in exploitatiekosten. Onderhoud kan ook buiten het seizoen plaatsvinden. We hebben beschikking over tenten zodat er onder alle weersomstandigheden onderhoud kan worden verricht.

Zwembadcoating voor meer hygiëne

Bij het zwemmen spelen veiligheid en hygiëne een belangrijke rol. U wilt natuurlijk voorkomen dat het water in het zwembad vervuilt. Zwembadcoating kan hierbij helpen, door de gesloten structuur van deze coating is het zwembad gemakkelijk schoon te houden. Daarnaast maken bacteriën geen kans om te hechten aan onze coating.

Hygiëne verhogend & duurzaame zwembadcoating

Hoge temperaturen in combinatie met vervuiling vormen een bron van bacteriën met mogelijk legionella als gevolg. Op bijvoorbeeld ruwe en/of onregelmatige betonnen ondergronden en voegen van tegels blijft vervuiling van onder andere huidvetten en bacteriën achter. Door de ondergrond te behandelen met het zwembadcoating systeem ontstaat er een zeer gladde afwerking met een hoge oppervlaktedichtheid. Hierdoor is het aanhechten van vuil bijna onmogelijk. Tevens werkt dit systeem kosten- en tijdbesparend doordat de ondergrond minder vaak gereinigd hoeft te worden.

Veiligheid in en rondom het zwembad

Vloeren van zwembaden moeten voldoende antislip zijn om letsel te voorkomen. Sijtsma Noord gebruikt een zwembadcoating systeem welke uitglijden en verwondingen voorkomt en geen afbreuk doet aan het loopcomfort. Waar concurrenten gebruik maken van fijnkorrelige antislip structuren die een schuurpapier effect veroorzaken, maken wij gebruik van een structuur coating waarin toppen en dalen worden gecreëerd die het water effectief afvoeren. Het principe van het coating systeem wordt bijvoorbeeld ook toegepast bij autobandenprofilering om grip te houden bij aquaplanning. Dit zorgt voor een zeer goed en veilig antislip effect zonder een letselgevoelige scherpe afwerking. Sijtsma Noord gebruikt uitsluitend zwembadcoating systemen die voldoen Europese antislip NEN-norm 13451 – 1:2011.

Coating voor RVS

Naast de zwembadcoating voor baden, vloeren en wanden heeft Sijtsma Noord ook een coating systeem die meteen hecht op RVS en niet onderhevig is aan chloor. Dit is belangrijk omdat de overheid heeft aangegeven af te willen van het niet-resistente RVS op risicovolle plaatsen in zwembaden. Het toepassen van deze coating zorgt ervoor dat RVS in het zwembad wellicht niet verwijderd hoeft te worden.

Gecertificeerde producten

Veilig zwemmen is van groot belang bij zowel openbare binnen- en buitenzwembaden, als bij sauna- en wellness resorts, therapeutische baden, of zwemaccommodaties bij campings, kampeer- of bungalowparken.

Zwembaden dienen aan een bepaalde regelgeving te voldoen. Het gaat hierbij om de wet WHVBZ (Wet Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden) en het besluit (Besluit Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden) waarin maatregelen zijn vastgelegd rondom de slipweerstand en opbouw van bacteriën in en om zwembaden, douche- en kleedruimtes. Sijtsma Noord werkt uitsluitend met gecertificeerde producten welke voldoen aan de Europese normeringen. (Bijvoorbeeld de verplichte Europese antislip NEN-norm 13451 – 1:2011,  getoetst en gecertificeerd door Ambla Support)

Toepassingsgebieden van zwembadcoating

 • Openbare binnen- en buitenzwembaden
 • Particuliere binnen- en buitenzwembaden
 • Bufferkelders en overloopgoten
 • Sauna en wellness centra
 • Therapeutische baden
 • Douche- en kleedruimten
 • Zwemaccommodaties bij campings, kampeer- of bungalowparken

Voordelen zwembadcoating

We hebben de voordelen van zwembadcoating nog even op een rij gezet:

 • Extreem duurzaam
 • Naadloos
 • Waterdicht
 • Uitstekend kleurbehoud
 • Hygiënisch
 • Bestand tegen chloor en chemicaliën
 • Stoot- en slijtvast
 • Antislip

Projecten

We hebben in de loop der jaren vele zwembaden mogen voorzien van duurzame en hygiënische zwembadcoating. Door het aanbrengen van de zwembadcoating krijgt een zwembad een tweede leven. Benieuwd naar de eindresultaten? Onder projecten staan enkele zwembadcoating projecten. 

De zwembadcoating kunnen we toepassen in zowel bestaande als nieuwe zwembaden. Bij bestaande zwembaden ziet het zwembad na een coating er weer als nieuw uit en is volledig waterdicht. Naast zwembadcoating is Sijtsma Noord ook gespecialiseerd in het aanbrengen van andere coatings. Lees meer hierover op de pagina over coatings.