Zwembadcoating

Zwembadcoating is een vloeistofdichte coating die voor een beschermlaag in het zwembad zorgt. Deze coating gebruiken wij speciaal voor zwembaden en voldoet aan de strenge eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid. Door de gesloten structuur van de coating kan er geen vuil blijven hangen die schadelijk kan zijn voor de gezondheid, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld tegels, waar al snel vuil blijft hangen in de voegen.

Verschillende soorten zwembadcoating

Bij Sijtsma Noord heeft u keuze uit verschillende soorten zwembadcoating. We kunnen een inschatting maken welke coating het beste bij uw situatie past. Dit is afhankelijk van de ondergrond, plaats van het zwembad en mate van gebruik. Doordat we kijken welke coating past bij uw situatie kunnen we een goede hechting van de coating waarborgen. Naast de gebruikelijke zwembadblauwe kleur is de coating ook in vele andere kleuren leverbaar.

Zwembadcoating in het kort:

 • Naadloos
  Geen scheuren of gleuven in de vloer.
 • Vloeistofdicht
  Door de gesloten structuur kan er geen water door de coating heen komen.
 • Hygiënisch
  De coating is makkelijk schoon te houden en absorbeert geen vuil en vocht.
 • Veilig

Binnen het zwembadcoating-systeem hebben wij ook voor rondom uw bad een goed antislip systeem voor een veilige situatie (NEN-norm 13451 – 1:2011). Dit is onlangs toegepast bij het renoveren van zwembaden met zwembadcoating in Hof van Saksen.

De coatingsystemen die wij aanbrengen voldoen aan de strenge eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid. Doordat de coating duurzaam aangebracht wordt, kunt u kosten besparen op de onderhouds- en reparatiewerkzaamheden en voorkomt u verlies in exploitatiekosten. Onderhoud kan ook buiten het seizoen plaatsvinden. We hebben beschikking over tenten zodat er onder alle weersomstandigheden onderhoud kan worden verricht.

Zwembadcoating voor meer hygiëne

Bij het zwemmen spelen veiligheid en hygiëne een belangrijke rol. U wilt natuurlijk voorkomen dat het water in het zwembad vervuilt. Zwembadcoating kan hierbij helpen, door de gesloten structuur van deze coating is het zwembad gemakkelijk schoon te houden. Daarnaast maken bacteriën geen kans om te hechten aan onze coating.

Antislip in en rondom het zwembad

Een zwembad moet natuurlijk veilig zijn in gebruik. Door het water van het zwembad ontstaat er al snel en situatie waarbij u gemakkelijk kunt uitglijden. Om dit te voorkomen kunnen we een coating aanbrengen met antislip. Hiermee wordt het risico verlaagd om uit te glijden in en om het zwembad.

Gecertificeerde producten

Veilig zwemmen is van groot belang bij zowel openbare binnen- en buitenzwembaden, als bij sauna- en wellness resorts, therapeutische baden, of zwemaccommodaties bij campings, kampeer- of bungalowparken.

Zwembaden dienen aan een bepaalde regelgeving te voldoen. Het gaat hierbij om de wet WHVBZ (Wet Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden) en het besluit (Besluit Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden) waarin maatregelen zijn vastgelegd rondom de slipweerstand en opbouw van bacteriën in en om zwembaden, douche- en kleedruimtes. Sijtsma Noord werkt uitsluitend met gecertificeerde producten welke voldoen aan de Europese normeringen. (Bijvoorbeeld de verplichte Europese antislip NEN-norm 13451 – 1:2011,  getoetst en gecertificeerd door Ambla Support)

Voordelen zwembadcoating

We hebben de voordelen van zwembadcoating nog even op een rij gezet:

 • Extreem duurzaam
 • Naadloos
 • Waterdicht
 • Uitstekend kleurbehoud
 • Hygiënisch
 • Bestand tegen chloor en chemicaliën
 • Stoot- en slijtvast

De coating kunnen we toepassen in bestaande en nieuwe zwembaden. Bij bestaande zwembaden ziet het zwembad na een coating er weer als nieuw uit en is volledig waterdicht. Naast zwembadcoating is Sijtsma Noord ook gespecialiseerd in het aanbrengen van andere coatings. Lees meer hierover op de pagina over coatings.