Projecten

Levensduur verlengende renovatie van een damwand

Levensduur verlengende renovatie van een damwand

Op Innovatieve wijze de restlevensduur van een damwand verlengen. Sijtsma-noord bv kreeg het verzoek van Dura Vermeer voor het conserveren van een damwand bij een brug in de N9 ter plaatse van Vijzel Gemaal Z-uit. Door corrosie was de staaldikte van de damwand met name op de wind-waterlijn dusdanig afgenomen dat ingrijpende maatregelen nodig waren om de restlevensduur van de damwand te garanderen. De damwand kon vanwege permanente inzet van het gemaal niet drooggezet worden zonder plaatsen van een nevengemaal. Het conserveren van de damwand moest dus deels in het water plaats vinden. In overleg met Dura Vermeer en Rijkswaterstaat is er gekozen voor het plaatsen van een glasvezel voorzetwand in de vorm van de damwand en deze af te vullen met een EP grout. De gehele damwand werd gereinigd/ontdaan van Corrosie met Hogedruk waterstralen waarna de glasvezel mantel werd geplaatst, de mantel werd vervolgens onderwater, waterdicht afgeseald en de ruimte tussen de damwand en glasvezel mantel afgegoten met een EP grout. Op deze wijze is de restlevensduur van de damwand voor jarenlang verlengd zonder al te veel ingrijpende en vooral kostbare maatregelen. Een innovatief idee uitgevoerd door een perfecte samenwerking van Dura Vermeer, Sijtsma-noord bv, Duc Marinegroup voor het duikwerk en leverancier Bevepro.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Vloerrenovatie Bakkerij Borgesius te Leeuwarden

Vloerrenovatie Bakkerij Borgesius te Leeuwarden

De vloer van de transporthal van Bakker Borgesius was aan renovatie toe. Door jarenlang intensief gebruik waren er veel beschadigingen en sporen ontstaan in de vloer, waardoor gebruik van de vloer werd belemmerd en de vloer slecht was te reinigen. Vloeroppervlak ca. 400m2. Sijtsma Noord bv werd benaderd en gevraagd om een advies en voorstel tot renovatie. Daar het bij Bakkerij Borgesius om een continu proces gaat lag hier een uitdaging daar elke m2 altijd in gebruik is. Gekozen werd voor een Ucrete DP10 Bc4 coating van Master Builders Solutions. Dit is een zeer robuust vloercoatingsysteem welke goed bestand is tegen gebruik van transportkarren en goed is te reinigen. Uitvoering van de werkzaamheden moest gerealiseerd worden in maximaal 48 uur. De start was op vrijdagmiddag rond de klok van 14.00 uur waarbij we gedeeltelijk toegang kregen tot de vloer en de rest was afgeschermd middels een stofscherm, omdat de productie bij Bakkerij Borgesius nog moest worden afgewerkt. Men begon met het verwijderen van de vloer oude vloercoating door middel van stofarm stralen en diamantslijpen. Tegelijkertijd werden ook de verankeringssleuven/groeven gezaagd en holplinten gemaakt. Telkens als we van de productie mensen van Borgesius de ruimte kregen werd het stofscherm verder geplaatst tot uiteindelijk het einde van de vloer. ‘s Avonds om 21.00 uur waren de voorbereidende werkzaamheden afgerond en konden we beginnen met het aanbrengen van de Ucrete Basecoat, waar we tot 2.00 uur ‘s ochtends mee bezig zijn geweest. Zaterdag om 12.00 uur was de basecoat voldoende uitgehard om de Ucrete Top coat aan te brengen en daarna waren de werkzaamheden omstreeks 17.00 uur gereed. Op zondagmorgen 8.00 uur kon de vloer weer in gebruik worden genomen en waren we dus ruimschoots binnen de 48 uur gereed. Het resultaat is een mooie robuuste vloer met een zeer tevreden opdrachtgever.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Hotel Bornholm west Terschelling

Hotel Bornholm west Terschelling

Met trots presenteren wij als Sijtsma Noord onze bijdrage aan het nieuwe concept van het Restaurant van Hotel Bornholm op west Terschelling. Deze hebben wij mogen uitvoeren in opdracht en samenwerking met Lippe Projecten Drachten. De serre is volledig ontdaan van het oude tapijt, de ondergrond grondig geschuurd, gerepareerd en geheel geëgaliseerd. We hebben de Orangerie (de nieuwe naam van het restaurant) voorzien van een prachtige kunststofvloer van ARTURO FLOORING in de betonlook kleur Evergreen. Dit in combinatie met o.a. de nieuwe inrichting van robuuste eikenhouten tafels, dinerbanken en stoelen in diverse stijlvolle kleuren maken het tot een mooi geheel.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Coating op galerijen van VvE Zig Zag te schagen

Coating op galerijen van VvE Zig Zag te schagen

De Galerijvloeren van de VvE bestaan uit prefab vloeren met een ruitjes profiel. Het ruitjesprofiel was al jarenlang een doorn in het oog vanwege het feit dat men deze te glad vond en de vloeren waren niet goed schoon te maken. Soprema, leverancier van de Alsan producten, heeft een advies gemaakt voor dit project en ook in de aanvang begeleiding verzorgd. Het Alsan PMMA WP systeem is een snel-uithardend systeem waarbij het mogelijk is om zonder tijdelijke loopvoorziening te werken en meerdere lagen op 1 dag aan te aanbrengen. Hierdoor wordt de hinder en het ongemak van de werkzaamheden voor de gebruikers/bewoners van het complex tot een minimum beperkt. De voordelen van een PMMA coating •    Droogtijd van slechts 2 uur •    Naadloos •    Hygiënisch •    Eenvoudig te reinigen •    Vloeistofdicht •    Stofvrij •    Slijtvast •    Antislip mogelijk •    Hittebestendige coating mogelijk •    Geschikt voor koude ruimtes •    Geschikt voor binnen én buiten Een PMMA vloer kan veelzijdig gebruikt worden. Zowel binnen als buiten komt de kwaliteit tot zijn recht. Of het gaat om een balkon, keuken, melkput, fabrieksvloer of in dit geval een galerijvloer, deze coating behoud zijn top conditie! Zware belasting is geen probleem.  

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Renovatie parkeervloer parkeerkelder Andaz Hotel te Amsterdam

Renovatie parkeervloer parkeerkelder Andaz Hotel te Amsterdam

Na jarenlang intensief gebruik van de parkeervloer, was de aanwezige coating versleten en toe aan renovatie. Door drukte in het hotel en schaarste van parkeerruimte in Amsterdam, kwam men er eigenlijk nooit aan toe om de vloer aan te pakken. De Corona crisis bood in dit geval uitkomst daar het hotel niet in gebruik was en de parkeerkelder vrij gemaakt kon worden. Sijtsma Noord B.V. werd benaderd voor het maken van een voorstel voor het aanbrengen van een duurzaam antislip coating systeem. Na dit voorstel mochten wij de werkzaamheden uitvoeren. Anti slip coating We hebben gekozen voor het MasterSeal Traffic OS8 systeem. De aanwezige coating is eerst met diamantgereedschap volledig verwijderd tot op de constructievloer. Daarna is er een nieuwe coating aangebracht op de gehele vloer. Ook de vloeren in de technische ruimtes zijn voor zien van nieuwe coating. Alle vloeren hebben een antislipwaarde van R11.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Renovatie bufferkelders Zwembad de Waterdam te Volendam

Renovatie bufferkelders Zwembad de Waterdam te Volendam

Tijdens onderhoudswerkzaamheden merkte men op dat er donkerbruine roestsporen aanwezig waren op de wanden en plafonds van de waterbufferkelders. Om te achterhalen wat de oorzaak en de conditie van de betonconstructie is, hebben zij Concept Ingenieurs gevraagd om onderzoek te doen. Uit het onderzoek bleek dat er een niet alledaagse corrosie reactie had plaatsgevonden waardoor het leek op chloride geïnitieerde corrosie. Echter was dit niet het geval maar bleek dat de roest zich niet afzette op de wapening maar via de poriën van het beton naar buiten trad. Waterdichte coating Als oplossing werd geadviseerd een waterdichte coating aan te brengen om op deze wijze het roestproces te stoppen/af te remmen. Sijtsma Noord B.V. mocht deze werkzaamheden uitvoeren. We hebben de wanden gereinigd met water onder hoge druk. Vervolgens hebben we de wanden uitgevlakt met minerale mortel om de wanden daarna aan te brengen met een waterdicht membraan. Dit is de MasterSeal 6100 FX, een cementgebonden minerale coating. Zo worden de wanden waterdicht en wordt er een stuk realkalisatie gecreëerd op het betonoppervlak waardoor corrosie stopt/afneemt. Bent u ook op zoek naar coating voor bijvoorbeeld zwembadrenovatie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend voorstel.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Arcadis Nederland Unilever Foods Innovation Center

Arcadis Nederland Unilever Foods Innovation Center

Sijtsma Noord BV is door Arcadis Nederland gevraagd om bij Unilever  Foods Innovation Center - Hive te Wageningen diverse HighCare coating werkzaamheden uit te voeren. Naast het afwerken van diverse ondergronden met Nylo Coating Thix, voorzien van uniek TNO TRISKELION Foodgrade certificaat, hebben ook alle zwarte raamkozijnen in de productieruimte een mooie matte Foodgrade afwerking gekregen, welke tevens ook nog eens zeer chemicaliën bestendig is.  

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Zwembad De Zwaoi in Valthermond

Zwembad De Zwaoi in Valthermond

Zwembad De Zwaoi in Valthermond is gebouwd in 1973 en is voorzien van meerdere buitenbaden en een hele brede glijbaan. Nadat Sijtsma Noord in 2018 de 1e fase van de renovatie heeft afgerond, mochten wij voor de 2e fase Sijtsma Noord het diepe zwembad en de startblokken coaten.  We hebben de vloeren, wanden en randen gecoat met een chloorbestendige coating, geïnjecteerd en dilatatievoegen aangebracht. Op 22 maart 2019 zijn de werkzaamheden afgerond en kon het zwembad weer gevuld worden. Meer weten over zwembadrenovatie? Sijtsma Noord is de specialist als het gaat om alle coatingsystemen. We hebben ruime ervaring met de HACCP normen en bieden service op maat. Ook als het gaat om zwembadcoatings en zwembadrenovaties. Wilt u meer weten over wat wij hierin voor u kunnen betekenen? Meer informatie over de coatingsystemen vindt u op onze dienstenpagina over zwembadrenovatie of op de dienstenpagina over zwembadcoating. U kunt bij ons vrijblijvend een afspraak maken. Dit doet u gemakkelijk via onze contactpagina.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Duurzame zwembadcoating in Stichting Zwembad De Hazelaar

Duurzame zwembadcoating in Stichting Zwembad De Hazelaar

In 1993 is Stichting Zwembad De Hazelaar opgericht om het voortbestaan van het openluchtzwembad in Hazerswoude-Dorp te waarborgen. Sinds die tijd wordt het zwembad volledig gerund door een enthousiast team vrijwilligers. Momenteel zijn wij bezig met het aanbrengen van een duurzame zwembadcoating in het diepe bad van Stichting Zwembad De Hazelaar te Hazerswoude-Dorp. Om te zorgen dat het zwembad klaar is voor het nieuwe seizoen hebben wij in overleg met onze opdrachtgever besloten om een grote tent over het zwembad te plaatsen en deze te verwarmen, zodat de coating zonder problemen aangebracht kan worden. Wij wensen de bezoekers van Zwembad de Hazelaar veel zwemplezier toe voor het komende seizoen! Meer weten over zwembadrenovatie? Sijtsma Noord is de specialist als het gaat om alle coatingsystemen. We hebben ruime ervaring met de HACCP normen en bieden service op maat. Ook als het gaat om zwembadcoatings en zwembadrenovaties. Wilt u meer weten over wat wij hierin voor u kunnen betekenen? Meer informatie over de coatingsystemen vindt u op onze dienstenpagina over zwembadrenovatie of op de dienstenpagina over zwembadcoating. U kunt bij ons vrijblijvend een afspraak maken. Dit doet u gemakkelijk via onze contactpagina.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Kunststof in betonwerk voor schok- en geluidsarme voegen

Kunststof in betonwerk voor schok- en geluidsarme voegen

Kunststof en betonwerk gaan goed samen. Vloerprofielen die normaal uit staal bestaan, kunnen goed vervangen worden met kant-en-klare vloerprofielen van kunststofbeton die geplaatst kunnen worden zonder randen en schok- en geluidsarm zijn. Conventionele vloerprofielen uit staal worden daar toegepast waar betonvoegen zijn blootgesteld aan hoge mechanische belastingen door verkeer, zoals in parkeergarages, in industriële gebouwen, productie locaties en magazijnen. Je ziet ze niet, maar je hoort ze vaak wel omdat je er meestal niet zonder schokken en geluid te veroorzaken overheen kunt rijden. Bij een grote farmaceutische speler in Heerenveen gebruikt Sijtsma Noord BV in plaats daarvan een voegensysteem dat bestaat uit kant-en-klare kunststofbeton profielen. De profielen zijn robuust, kunnen snel en zonder randen worden geplaatst en zorgen ervoor dat de voegen zonder schokken en geluidsarm kunnen worden gepasseerd. Op plekken met autoverkeer kunnen met speciale profielen voegbreedten van maximaal 80 mm worden overbrugd. Dit is uniek op de markt en daarnaast ook uitermate geschikt binnen de HACCP, levensmiddelen industrie, Cleanrooms en andere ruimten met strenge hygiënische eisen. Verder hebben we naast een antistatische epoxy vloercoating systeem van HIM Coatings in de serverruimte, een kunststofvloer mogen leggen in de nieuwe productieruimte. Deze ruimte ruim 2200m2 moest voldoen aan zeer strenge eisen als het gaat om hygiëne, daarom is er gekozen voor een epoxy vloercoating syteem met een PU afwerking welke HACCP/HIGHCARE gecertificeerd is. Het betrof hier een 3 laags coating systeem, bestaande uit een vochtscherm/primer, een epoxy coating laag en watergedragen polyurethaan afwerking van Nylo Food & Protective Coatings.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Renovatie zwembad de Zwaoi te Valthermond

Renovatie zwembad de Zwaoi te Valthermond

Zwembaden herleven dankzij ons uniek zwembadcoating systeem. Zo ook zwembad de Zwaoi. Zowel het bad zelf als de sluis zijn volledig in het zwembadcoating systeem gezet. Het coatingsysteem is duurzaam, chemisch bestendig, en zeer hygiënisch. Meer weten over zwembadrenovatie? Sijtsma Noord is de specialist als het gaat om alle coatingsystemen. We hebben ruime ervaring met de HACCP normen en bieden service op maat. Ook als het gaat om zwembadcoatings en zwembadrenovaties. Wilt u meer weten over wat wij hierin voor u kunnen betekenen? Meer informatie over de coatingsystemen vindt u op onze dienstenpagina over zwembadrenovatie of op de dienstenpagina over zwembadcoating. U kunt bij ons vrijblijvend een afspraak maken. Dit doet u gemakkelijk via onze contactpagina.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Coaten gevelbeplating Profile Car & Tyreservice Sneek

Coaten gevelbeplating Profile Car & Tyreservice Sneek

De gevelbeplating van Profile Car & Tyreservice Sneek was toe aan een grondige opknapbeurt. We hebben de gevel na een goede schoonmaakbeurt gecoat met een duurzame, corrosiewerende, slijtvaste coating zodat de gevel zijn stoere en nette uitstraling nog jaren behoud.  Meer weten over onze reinigingtechnieken en coatingsystemen? Sijtsma Noord heeft naast het aanbrengen van coatingen ook veel ervaring in het reinigen van o.a. gevels middels diverse technieken. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Sodastralen van een houten stuurwiel

Sodastralen van een houten stuurwiel

Ook de kleinere projecten voeren wij met net zoveel passie uit als de grotere. Bijvoorbeeld dit prachtige straalproject. Dit oude stuurwiel moest voorzichtig en nauwkeurig gestraald worden zodat hij kon worden voorzien van acht lagen blanke lak. Dit stuurwiel is gestraald met soda. Dit pronkstuk is weer als nieuw en kan nog vele vaaruren mee! Meer weten over onze straaltechnieken? Sijtsma Noord heeft ook alle expertise in huis voor het schuren, frezen en stralen van diverse oppervlakken. Naast sponsstralen passen wij ook andere straaltechnieken toe, we stralen ook met o.a. soda, grit en water. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Grote renovatie pekelbaden Dargun Duitsland

Grote renovatie pekelbaden Dargun Duitsland

Sijtsma Noord heeft met een groep specialisten een grote renovatie uitgevoerd aan de stroomgoot van het pekelbassin van Zentralkäserei Mecklenburg/Vorpommern GmbH. Een onderdeel van DMK Deutsches Milchkontor GmbH, Duitslands grootste zuivelconcern. Voor dat de nieuwe HACCP coating aangebracht kon worden zijn er eerst de nodige voorbereidingen getroffen. Zo hebben wij de stroomgoten grondig gereinigd en opgeschuurd. Dit vormde de basis voor het kritisch aangebrachte HACCP coating systeem. Met dit systeem voldoen de pekel bassins aan de laatste regelgevingen voor de voedingmiddelenindustrie. Naast het aanbrengen van dit coating systeem zijn ook de voorbereidingen getroffen voor de renovatie van de pekelbaden die later uit zullen worden gevoerd. Meer weten over onze coating systemen? Sijtsma Noord is de specialist als het gaat om coatingsystemen op internationaal niveau. We hebben ruime ervaring met de HACCP normen en bieden service op maat. Wilt u meer weten over wat wij hierin voor u kunnen betekenen? Meer informatie over de coating systemen vindt u op onze dienstenpagina voor HACCP Zuivel- en voedingsindustrie.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Renovatie peuterbad Optisport Tolhuisbad Dokkum

Renovatie peuterbad Optisport Tolhuisbad Dokkum

Oude zwembaden herleven dankzij ons uniek zwembadcoating systeem. Zo ook dit peuterbad van Optisport Tolhuisbad Dokkum. De bestaande tegels in dit peuterbad hebben een tweede leven gekregen door het aangebrachte zwembadcoating systeem. Het coatingsysteem is duurzaam, chemisch bestendig, zeer hygiënisch, en vooral veilig door de antislip structuur. Meer weten over zwembadrenovatie? Sijtsma Noord is de specialist als het gaat om alle coatingsystemen. We hebben ruime ervaring met de HACCP normen en bieden service op maat. Ook als het gaat om zwembadcoatings en zwembadrenovaties. Wilt u meer weten over wat wij hierin voor u kunnen betekenen? Meer informatie over de coatingsystemen vindt u op onze dienstenpagina over zwembadrenovatie of op de dienstenpagina over zwembadcoating. U kunt bij ons vrijblijvend een afspraak maken. Dit doet u gemakkelijk via onze contactpagina.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Coating systemen Ausnutria Hyproca Heerenveen

Coating systemen Ausnutria Hyproca Heerenveen

In April 2013 maakte Ausnutria haar plannen bekend voor de bouw van een nieuwe babyvoedingsfabriek in Herenveen. Hiervoor is circa 14 hectare grond aangekocht op het Internationaal Bedrijvenpark Friesland. Binnen de voedingsmiddelenindustrie gelden zeer strenge eisen waardoor grote deskundigheid vereist is. Sijtsma Noord verricht al meer dan 35 jaar diverse werkzaamheden binnen deze branche en beschikt over de benodigde deskundigheid. Vandaar dat Ausnutria ons gevraagd heeft om de wanden, plafonds en het kitwerk voor dit schitterende project te verzorgen. Na de goedkeuring van ons plan van aanpak hebben wij een zeer duurzaam, hoogwaardig en uiterst hygiënisch coating systeem aangebracht. De coating systemen hebben geen kleur, geur en smaak afgifte waardoor ze in direct contact mogen komen met de voedingsmiddelen. Daarnaast zijn onze coating systemen stoot- en slijtvast en bestand tegen chemicaliën en zuren. Dit maakt het reinigen van de oppervlakten zeer eenvoudig en werkt tijdbesparend waardoor de productie minder oponthoud zal kennen. Het grote aantal vierkante meters vormde een uitdaging, maar deze is overwonnen en het project is bijna afgerond. Sijtsma Noord is ontzettend trots dat we aan dit mooie en uitdagende project hebben mogen meewerken.     Meer weten over onze coating systemen? Sijtsma Noord is de specialist als het gaat om coatingsystemen. We hebben ruime ervaring met de HACCP normen en bieden service op maat. Wilt u meer weten over wat wij hierin voor u kunnen betekenen? Meer informatie over de coating systemen vindt u op onze dienstenpagina voor HACCP Zuivel- en voedingsindustrie.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Groot onderhoud Vakantiepark Bergumermeer

Groot onderhoud Vakantiepark Bergumermeer

Tijdens de seizoen sluiting van Vakantiepark Bergumermeer is Sijtsma Noord druk bezig geweest met het uitvoeren van groot onderhoud in het zwemparadijs. Zo hebben wij het overdekte zwembad, de waterplay, de tegelvloeren en de kleedkamers voorzien van een nieuwe coating. Alle vloeroppervlaktes zijn voorzien van een blanke anti-slip coating. De aangebrachte coatings gaan de groei van bacteriën tegen doordat deze zich niet meer kunnen hechten aan de ondergrond. Daarnaast zijn de coatings slijtvast en bestand tegen chemicaliën en chloor. Het eindresultaat is een onderhoudsvriendelijk zwemparadijs dat voldoet aan de hoogste hygiëne en veiligheid normen. Wilt u meer weten over onze zwembadcoating? Sijtsma Noord is de specialist als het gaat om alle coatingsystemen. We hebben ruime ervaring met de HACCP normen en bieden service op maat. Ook als het gaat om zwembadcoatings en zwembadrenovaties. Wilt u meer weten over wat wij hierin voor u kunnen betekenen? Meer informatie over de coatingsystemen vindt u op onze dienstenpagina over zwembadrenovatie of op de dienstenpagina over zwembadcoating. U kunt bij ons vrijblijvend een afspraak maken. Dit doet u gemakkelijk via onze contactpagina.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Onderhoudswerkzaamheden Tikibad van Duinrell Wassenaar

Onderhoudswerkzaamheden Tikibad van Duinrell Wassenaar

In opdracht van vakantie- en attractiepark Duinrell Wassenaar is Sijtsma Noord enige tijd geleden begonnen aan verschillende onderhoudswerkzaamheden aan het Tikibad. Dit tropische zwemparadijs met meer dan 1,3 kilometer aan glijbaanplezier is bekend bij jong en oud. Daarnaast behoort het Tikibad met de 16 unieke zwembaden tot het grootste overdekte glijbanenparadijs van de Benelux! Coatingwerkzaamheden Tikitoren Binnen in de Tikitoren is Sijtsma Noord bezig geweest met een aantal coatingwerkzaamheden. De wanden zijn behandeld met één van onze coating systemen. Deze bieden veel voordelen: Hygiënisch; Veilig en brandwerend Naadloos en duurzaam Antislip; Slijtvast; Gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm; Bestand tegen chemicaliën en chloor. Hiermee voldoet de Tikitoren aan de laatste regelgevingen op het gebied van veiligheid en hygiëne en kunnen de glijbaanliefhebbers komend seizoen weer zorgeloos glijden. Coatingwerkzaamheden glijbaan in het Tikibad Naast de werkzaamheden aan de Tikitoren heeft Sijtsma Noord ook een glijbaan in het Tikibad voorzien van een hoogwaardig en duurzaam coatingsysteem. Deze sterk gecrosslinkte polyurethaancoating met uitstekende kleurstabiliteit en fysische eigenschappen kan zowel gebruikt worden voor zwembaden als voor glijbanen en andere waterspeeltoestellen. Wilt u meer weten over onze zwembadcoating? Sijtsma Noord is de specialist als het gaat om alle coatingsystemen. We hebben ruime ervaring met de HACCP normen en bieden service op maat. Ook als het gaat om zwembadcoatings en zwembadrenovaties. Wilt u meer weten over wat wij hierin voor u kunnen betekenen? Meer informatie over de coatingsystemen vindt u op onze dienstenpagina over zwembadrenovatie of op de dienstenpagina over zwembadcoating. U kunt bij ons vrijblijvend een afspraak maken. Dit doet u gemakkelijk via onze contactpagina.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Opknapbeurt voor whirlpool Zwembad De Dôbe

Opknapbeurt voor whirlpool Zwembad De Dôbe

Het zijn niet alleen grote projecten waarvoor u ons kunt inschakelen. Ook bij kleine projecten levert Sijtsma Noord graag maatwerk. Zo waren we onlangs op Terschelling, bij Zwembad De Dôbe van Optisport. Hier hebben we de whirlpool voorzien van een nieuwe coating. Zwembadcoatings zijn belangrijk voor zowel de hygiëne als voor de veiligheid. De coatinglaag bevat een antislipstructuur en daardoor is de whirlpool weer veilig te betreden. Dit zorgt voor een slijtvaste laag en bovendien is de coating onderhoudsarm. De whirlpool ziet er weer helemaal fris uit, dus Zwembad De Dôbe kan hier weer jaren mee vooruit! Meer weten over zwembadrenovatie? Sijtsma Noord is de specialist als het gaat om alle coatingsystemen. We hebben ruime ervaring met de HACCP normen en bieden service op maat. Ook als het gaat om zwembadcoatings en zwembadrenovaties. Wilt u meer weten over wat wij hierin voor u kunnen betekenen? Meer informatie over de coatingsystemen vindt u op onze dienstenpagina over zwembadrenovatie of op de dienstenpagina over zwembadcoating. U kunt bij ons vrijblijvend een afspraak maken. Dit doet u gemakkelijk via onze contactpagina.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Vervolg belijning bij Forbo Novilon Coevorden

Vervolg belijning bij Forbo Novilon Coevorden

In het verleden hebben we bij Forbo Novilon B.V. de vloeren in de productiehallen voorzien van belijning. Onlangs werden wij gevraagd om een kleurige belijningen aan te brengen om het afvalproces te verbeteren. Hoe werkt het? In de gekleurde vakken komen afvalbakken te staan. Buiten staan containers met dezelfde gekleurde stickers erop zodat medewerkers precies weten welke bakken in welke containers geleegd kunnen worden. Niet alleen mooi, maar vooral ook erg praktisch! Benieuwd naar meer? Meer informatie over belijningen kunt u vinden op onze dienstenpagina over belijningen en markeringen.  

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Onderhoudswerkzaamheden zwembad De Waterhoorn

Onderhoudswerkzaamheden zwembad De Waterhoorn

Op 1 september 1996 opende zwem- en recreatie bad De Waterhoorn zijn deuren. De Waterhoorn is een overdekt zwem- en recreatie bad, bestaande uit een doelgroepen bad, een wedstrijdbad en een recreatie bad van ruim 480 m². Het recreatie bad heeft vele recreatieve voorzieningen zoals een 72 meter lange waterglijbaan, een rivier, een wildwaterkreek, whirlpool, et cetera. Renovatiewerkzaamheden aan de wildwaterbaan Sijtsma Noord is gevraagd de onderhoudswerkzaamheden aan de wildwaterbaan in de Waterhoorn te verrichten. Na het voorbehandelen van de ondergrond is er een duurzaam coating systeem aangebracht. De werkzaamheden zijn onlangs afgerond en de klant is tevreden met het resultaat waardoor zij weer jaren vooruit kunnen. Meer weten over zwembadrenovatie? Sijtsma Noord is de specialist als het gaat om alle coatingsystemen. We hebben ruime ervaring met de HACCP normen en bieden service op maat. Ook als het gaat om zwembadcoatings en zwembadrenovaties. Wilt u meer weten over wat wij hierin voor u kunnen betekenen? Meer informatie over de coatingsystemen vindt u op onze dienstenpagina over zwembadrenovatie of op de dienstenpagina over zwembadcoating. U kunt bij ons vrijblijvend een afspraak maken. Dit doet u gemakkelijk via onze contactpagina.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Renovatiewerkzaamheden zwembad de Griffioen

Renovatiewerkzaamheden zwembad de Griffioen

In opdracht van buitenzwembad de Griffioen in Grijpskerk is Sijtsma Noord enige tijd geleden begonnen aan de renovatie van het zwembad. Wij zijn begonnen met het schoonmaken, schuren en het herstellen van beschadigingen aan het zwembad. De rennovatiewerkzaamheden zijn verricht onder een grote tent waardoor we ook met het typische herfstweer door konden werken. Het aanbrengen van de zwembadcoating De volgende fase van het project bestond uit het aanbrengen van de hoogwaardige zwembadcoating. Hierdoor wordt de hygiëne en veiligheid van het zwembad verhoogd. Door de coating is het vrijwel onmogelijk voor bacteriën om zich te hechten aan het zwembad. Daarnaast zijn de coating systemen van Sijtsma Noord extreem duurzaam en antislip. Sijtsma Noord werkt uitsluitend met gecertificeerde producten welke voldoen aan de Europese normeringen. Zo bent u verzekerd van een uitstekend eindresultaat waar u weer vele jaren mee vooruit kunt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bent u benieuwd naar wat Sijtsma Noord voor u kan beteken? In onze brochure voor Zwembaden & Wellness kunt u meer informatie vinden over onze coatingsystemen.  Meer weten over zwembadrenovatie? Sijtsma Noord is de specialist als het gaat om alle coatingsystemen. We hebben ruime ervaring met de HACCP normen en bieden service op maat. Ook als het gaat om zwembadcoatings en zwembadrenovaties. Wilt u meer weten over wat wij hierin voor u kunnen betekenen? Meer informatie over de coatingsystemen vindt u op onze dienstenpagina over zwembadrenovatie of op de dienstenpagina over zwembadcoating. U kunt bij ons vrijblijvend een afspraak maken. Dit doet u gemakkelijk via onze contactpagina.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Renovatiewerkzaamheden FrieslandCampina Lutjewinkel

Renovatiewerkzaamheden FrieslandCampina Lutjewinkel

Enige tijd geleden is Sijtsma Noord gestart met werkzaamheden voor FrieslandCampina te Lutjewinkel. Hier wordt al jarenlang Noord-Hollandse Gouda kaas gemaakt. Wij hebben een deel van de betegelde stroomgoten, en de bijhorende opstaande RVS randen gerenoveerd en voorzien van een HACCP coatingsysteem. Naast het renoveren van de stroomgoten zijn er ook voorbereidingen getroffen voor het renoveren van de overige stroomgoten en pekelbaden. Er zijn geleiders voor de schotten geplaatst, zodat binnenkort een deel van de pekelstroming afgezet kan worden en vervolgens ook de rest kan worden gerenoveerd zonder de productie stil te leggen.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Coatingwerk bij FrieslandCampina Gerkesklooster

Coatingwerk bij FrieslandCampina Gerkesklooster

In opdracht van FrieslandCampina Gerkesklooster zijn we afgelopen week begonnen met het voorbereiden op het coatingwerk. Het nieuwe pekellokaal met meerdere pekelbaden zal voorzien worden van een goedgekeurd HACCP coatingsysteem. Met het coatingsysteem van Sijtsma Noord zullen de pekelbaden voldoen aan de hoge HACCP eisen. Sijtsma Noord is gespecialiseerd in het aanbrengen van HACCP coatingsystemen voor de zuivel- en voedingsindustrie. Op onze pagina over zuivel- & voedingsindustrie is hierover meer te lezen.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Zwembadcoating bij Hof van Saksen

Zwembadcoating bij Hof van Saksen

Wij hebben zwembadcoating aangebracht in twee dompelbaden en een voetenbad bij het vakantieresort Hof van Saksen. Hof van Saksen is een stijlvol en exclusief vakantieresort in de prachtige omgeving van Drenthe. Pure ontspanning voor lichaam en geest vindt u in de schitterend vormgegeven Spa & Wellness.   Hygiëne, veiligheid, maar ook uitstraling en duurzaamheid spelen een grote rol. Hof van Saksen vindt het belangrijk om hierin te blijven investeren. Er is gekozen om twee dompelbaden en een voetenbad opnieuw te voorzien van een duurzame afwerking. Sijtsma Noord mocht de baden renoveren en het eindresultaat mag er zijn!   Nadat de oude laag geheel verwijderd werd, zijn de baden in een nieuw hoogwaardig coating systeem gezet. De trappen en randen van de baden zijn voorzien van een antisliplaag om uitglijden te voorkomen. Wij werken uitsluitend met gecertificeerde producten welke voldoen aan de Europese normeringen. Meer weten over zwembadrenovatie? Sijtsma Noord is de specialist als het gaat om alle coatingsystemen. We hebben ruime ervaring met de HACCP normen en bieden service op maat. Ook als het gaat om zwembadcoatings en zwembadrenovaties. Wilt u meer weten over wat wij hierin voor u kunnen betekenen? Meer informatie over de coatingsystemen vindt u op onze dienstenpagina over zwembadrenovatie of op de dienstenpagina over zwembadcoating. U kunt bij ons vrijblijvend een afspraak maken. Dit doet u gemakkelijk via onze contactpagina.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Belijning bij Forbo Novilon in Coevorden

Belijning bij Forbo Novilon in Coevorden

Voor Forbo Novilon B.V. te Coevorden hebben wij in de productiehallen van Forbo Flooring Systems de vloeren voorzien van belijning. De looppaden zijn opvallend gekleurd zodat gemotoriseerd verkeer de medewerkers op de vloer niet over het hoofd zien. Naast de veiligheidsfactor ziet de hal er een stuk georganiseerder uit! Forbo Flooring in Coevorden produceert en ontwikkelt veerkrachtige vloerbedekkingen voor consumenten- en projectmatige omgevingen. De vloerbedekkingen worden wereldwijd verkocht. Wilt u meer weten over deze dienst? Bekijk dan onze pagina over belijning en markeringen.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Havenlichten Stavoren gerestaureerd

Havenlichten Stavoren gerestaureerd

Sijtsma Noord heeft de havenlichten in Stavoren die deel uitmaken van de 'oude haven', volledig gerestaureerd. De havenlichten die algemeen cultuurhistorisch en architectuurhistorisch belang hebben waren door het water erg aangetast. Op de havenlichten zat veel roest wat wij door middel van sponsstralen hebben verwijderd. Door de havenlichten te conserveren middels coating zijn de havenlichten weer als nieuw. We zijn enorm trots op het eindresultaat en wij hopen de inwoners en toeristen van Stavoren met ons.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Nieuwbouw tankenpark Smilde Foods te Heerenveen

Nieuwbouw tankenpark Smilde Foods te Heerenveen

Voor Smilde Foods in Heerenveen voert Sijtsma Noord werkzaamheden uit in de nieuwe fabriek. Smilde Foods bouwt een nieuw tankenpark met maar liefst 40 nieuwe tanken voor het opslaan en verwerken van natuurlijke oliën. Smilde Foods is een voedselproducent die zich vooral richt op het ontwikkelingen van margarines, oliën en vetten. De huidige fabriek in Heerenveen heeft een uitbereiding met tanken nodig voor de opslag van onder meer zonnebloem-, palm-, koolzaad- en olijfolie. Sijtsma Noord  heeft de wanden en plafonds van de fabriek voorzien van Nylo EP Protect en een Ulfcar U-crete vloer, alles volgens de HACCP-normering. Dit houdt in dat de wanden zijn voorzien van een coating die weinig vuil aantrekt en gemakkelijk is te reinigen. Hiernaast is een vloeistofdichte vloer gelegd die resistent is tegen oliën, vetten en chemicaliën. Dit type vloer is HACCP goedgekeurd en bestendig tegen temperaturen tot 130 graden. Sijtsma Noord is gespecialiseerd in het aanbrengen van coating voor wanden en vloeren. Op onze pagina over kunststof vloer-, wand- en zwembadcoating is hierover meer te lezen. 

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
HACCP coating bij Kaasboerderij De Gelder in Tijnje

HACCP coating bij Kaasboerderij De Gelder in Tijnje

Voor Kaasboerderij De Gelder heeft Sijtsma Noord werkzaamheden uitgevoerd met betrekking tot de voorbewerking en afwerking van hun nieuwe pekelbaden. Kaasboerderij De Gelder is een familiebedrijf dat al jarenlang kaas maakt in het prachtige dorpje Tijnje. Hun deskundigheid hebben zij bewezen door het behalen van de prijs ‘beste kaas van Nederland’. Kaasboerderij De Gelder heeft ons gevraagd om hun pekelbaden te voorzien van HACCP goedgekeurde coating. Sijtsma Noord is gespecialiseerd in het voorzien van coating in de zuivel- en voedingsindustrie. Wij hebben ervoor gezorgd dat de nieuwe pekelbaden voldoen aan de strenge regels en eisen van de voedselveiligheid (HACCP). De coating zelf en het aanbrengen van de coating is gedaan volgens de HACCP normering. De HACCP coating beschermt de pekelbaden tegen het zoute pekel . De kracht van deze HACCP coating zit in de gesloten structuur van het materiaal dat zorgt voor een vloeistofdichte afwerking. Op onze pagina over de zuivel- en voedingsindustrie leest u meer over de inzet van Sijtsma Noord voor dit specialisme.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
HACCP coatingswerkzaamheden Oliehoorn Drachten

HACCP coatingswerkzaamheden Oliehoorn Drachten

Sausfabrikant Oliehoorn uit Hoorn opent dit jaar een 2de productievestiging in Drachten, zij gaan zich vestigen in de voormalige zuivelfabriek van FrieslandCampina. In deze fabriek zullen voornamelijk speciaalsauzen en (frituur)oliën worden ontwikkeld en geproduceerd. Daarnaast willen zij zich gaan onderscheiden door een grote diversiteit aan te brengen in de verpakkingen van hun producten, zowel qua grootte als qua materialen. Dit zal ook in Drachten gaan plaats vinden. De bestaande fabriek wordt op dit moment aangepast naar de wensen van Oliehoorn en naar de geldende HACCP normen. Sijtsma Noord is gevraagd om de gerenoveerde (productie)ruimtes gereed te maken volgens de geldende HACCP normen voor de voedings- en zuivelindustrie. De werkzaamheden voor de wanden en plafonds bestaan voornamelijk uit schuren, behandelen met een primer en het afwerken met een speciale coating die bestand is tegen chemicaliën, slijtvast en goed te reinigen is. De (tegel)vloeren worden klaar gemaakt voor behandeling door middel van sponsstralen, hierna worden er de noodzakelijke reparaties uitgevoerd. De vloeren zullen behandeld worden met een primer waarna ze worden afgewerkt met een speciale coating die voldoet aan de HACCP eisen zodat de vloer na deze behandeling naadloos, vloeistofdicht, antislip, stoot- en slijtvast is. Sijtsma Noord is onlangs gestart met de werkzaamheden en verwacht deze over 2 weken af te ronden. Opening van de nieuwe fabriek staat gepland voor na de zomer. Meer weten over Sijtsma Noord en HACCP: http://haccpcoatingspecialist.com/

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Restauratie “De Oude Bakkerij” Urk

Restauratie “De Oude Bakkerij” Urk

Sijtsma Noord BV werd door Bouwbedrijf Post uit Urk ingeschakeld bij de renovatie en restauratie van de Oude Bakkerij in Urk. Dit pand wat op de Rijksmonumentenlijst en op de lijst van “Bedreigd Urker Erfgoed” staat moest geheel gerenoveerd en verbouwd worden. Bij een Rijksmonument zijn er veel regels van toepassing waar bij een verbouwing rekening moet worden gehouden. Zo moet het bestaande materiaal zoveel mogelijk worden hergebruikt, moeten de te vervangen delen zoveel mogelijk van authentiek materiaal zijn en mag er mondjesmaat gebruik worden gemaakt van nieuwe materialen. Gezien de verpauperde staat van het pand was dit nog een hele klus. Sijtsma Noord is als specialist in gevels en beton, ook op het gebied van restauratie van monumentale panden, ingeschakeld voor het herstel van de gevels. Door middel van Total Wall Concept zijn er lateien en wapening aangebracht en tevens zijn er scheuren met behulp van dit unieke systeem hersteld. Daarnaast heeft Sijtsma Noord het speciale voegwerk, schaduwvoeg en verdiepte voeg, verricht, is er door ons het stucwerk aangebracht en hebben wij de voorgevel voorzien van een speciale coating. Sijtsma Noord heeft onlangs zijn werkzaamheden voor dit project succesvol afgerond. Het eindresultaat is fantastisch geworden! Alles wat opnieuw gebruikt kon worden is hergebruikt en er zijn ook diverse oude elementen van het oude interieur terug te vinden in het nieuwe interieur. Op 23 juni 2016 is Bakkerij & Eethuys “De Oude Bakkerij”, te vinden in het historische centrum van Urk, weer geopend voor het publiek. Meer informatie ook op: http://www.oudebakkerij-urk.nl/

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Gevelrenovatie Maarwold te Haren

Gevelrenovatie Maarwold te Haren

Sijtsma Noord is een aantal jaren geleden ingezet bij de gevelrenovatie van diverse gevels van Service-appartementencomplex Maarwold in het Groningse Haren. Doordat de werkzaamheden destijds goed zijn verlopen is Sijtsma Noord nu weer gevraagd om gevelrenovatie uit te voeren, dit keer aan de Noordvleugel. De gehele gevel is gestraald met olivinezand. Doordat olivinezand een zachtere structuur heeft wordt de gevel met minimale beschadiging gereinigd. Ook is dit zand vriendelijker voor het milieu aangezien het aanzienlijk minder dan de wettelijke toegestane 1% kwarts bevat. De balkons zijn verstevigd met behulp van Total Wall Concept, tevens is er scheurherstel gedaan en is er RVS wapening aangebracht. Naast het vervangen van het “gewone” voegwerk is het voegwerk van de raamdorpelstenen uitgevoerd en zijn zowel de gewone kitvoegen als de kitvoegen bij de lateien vervangen. Het geheel is achteraf geïmpregneerd met BioCoat. De gevel is voor de komende tijd weer uitstekend bestand tegen weersinvloeden van buitenaf waardoor onder andere mos-, algengroei, aantasting door zuren en zouten geen kans hebben. Daarnaast heeft het een hoge duurzaamheid en is het kostenbesparend voor het onderhoud en de energierekening de komende jaren. 

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Coating werkzaamheden bij Kalverslachterij Ekro in Apeldoorn

Coating werkzaamheden bij Kalverslachterij Ekro in Apeldoorn

Sijtsma Noord BV verricht op dit moment diverse werkzaamheden bij Kalverslachterij Ekro in Apeldoorn en heeft de 1e fase hiervan onlangs afgesloten. De opdracht bestaat uit het aanbrengen van speciale, voor de voedingsindustrie geschikte, coating op de wanden, vloeren en plafonds in onder andere de krattenruimte, de bufferruimte, diverse koelcellen en de verbloedingsruimte. De wanden, vloeren en plafonds moeten eerst behandeld en gerepareerd worden waar na de speciale coating aangebracht kan gaan worden. Aangezien de werkzaamheden plaatsvinden in ruimtes waar voedsel wordt verwerkt zijn er vooraf speciale eisen gesteld aan de producten en wijze van werken. Sijtsma Noord BV is HACCP gecertificeerd en gespecialiseerd in het verrichten van werkzaamheden in de zuivel- en voedingsindustrie. Ekro is onderdeel van de VanDrieGroup en is 1 van de modernste en de grootste kalverslachterij ter wereld. Met ruim 400 mensen verwerkt men meer dan 400.000 kalveren per jaar. De bestellingen vanuit de hele wereld lopen uiteen van het leveren van hele karkassen tot en met het leveren van keukenklare consumentenproducten.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Coaten van 2.400 m2 vloer, Het Sandd te Groningen

Coaten van 2.400 m2 vloer, Het Sandd te Groningen

Zakelijke postbezorger Het Sandd in Groningen was op zoek naar een geschikte vloeroplossing voor hun 2.400 m2 grote sorteerhal. Aan het vloeroppervlak worden hoge eisen gesteld en men zocht de best mogelijke optie. Via Jorritsma Bouw is Sijtsma Noord ingeschakeld voor een deskundig advies en uitvoering. Er is gekozen voor een beschermende en dekkende primer die, na licht opschuren, in 2 lagen is aangebracht. Wederom een prachtige klus met een nog mooier resultaat en een tevreden klant. Sijtsma Noord BV: Alle vakmanschap onder één dak!

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Coaten van wanden en plafonds bij Friesland Campina Gerkesklooster

Coaten van wanden en plafonds bij Friesland Campina Gerkesklooster

Na de verwoestende brand in juli 2014 bij Friesland Campina Gerkesklooster is er besloten een nieuw kaaspakhuis te bouwen en het pekellokaal te herbouwen.  Sijtsma Noord is er op dit moment werkzaam om alle plafonds en wanden te voorzien van een coating die voldoet aan de geldende HACCP normen en richtlijnen. Ook verdere werkzaamheden bij Friesland Campina zullen door Sijtsma Noord verricht worden volgens de geldende HACCP richtlijnen en normen. Wij zijn gespecialiseerd in het werken in omgevingen waar voeding, veiligheid en hygiëne een belangrijke rol spelen. Daarnaast is Sijtsma Noord en ook zijn medewerkers HACCP gecertificeerd en gebruiken wij producten die voldoen aan de HACCP normen voor de voedingindustrie zoals niet oplosmiddel houdende coatings.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Reparatie en behandeling van vloeren en wanden bij Vink Sion BV

Reparatie en behandeling van vloeren en wanden bij Vink Sion BV

Vink Sion BV uit het Friese Beetgum gebruikt in zijn kas geen fossiele brandstof maar haalt zijn energie uit houtsnippers. De warmte die daarbij vrijkomt gebruikt de kweker in zijn kas de groene stroom gaat in het elektriciteitsnet. Uniek is dat de CO2 die bij verbranding van het hout vrijkomt wordt opgevangen om de paprika’s beter te laten groeien. De ultra efficiënte technologie is de eerste in zijn soort in Europa. De houtsnippers die voor dit systeem gebruikt worden liggen opgeslagen en worden getransporteerd vanuit een kelder die de moving floor wordt genoemd. Door de jaren heen is er slijtage in het beton ontstaan. Deels wordt dit veroorzaakt door de “zuren” die het hout produceert. Deze zuren tasten het beton aan waardoor er betonrot ontstaat. Sijtsma Noord is gevraagd het aangetaste beton te reinigen, repareren en te behandelen om verdere betonrot te voorkomen. Sijtsma Noord heeft als eerste alle wanden en vloeren grondig gereinigd. Daarna zijn alle scheuren geïnjecteerd. Als finishing touch heeft Sijtsma Noord de wanden voorzien van een Nanocoating die het indringen van de zuren in de wanden tegen gaat. Samen met onze leveranciers hebben we dit project op een deskundige en verantwoorde manier uitgevoerd waardoor de Vink Sion BV weer optimaal gebruik kan maken van zijn innoverende installatie.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Onderhoud Pinguïn omgeving en rotspartijen Ouwehands Dierenpark Rhenen

Onderhoud Pinguïn omgeving en rotspartijen Ouwehands Dierenpark Rhenen

Op 18 juni 1932 opende Ouwehands Dierenpark Rhenen voor het eerst haar poorten voor het publiek. Van meet af aan was Ouwehands Dierenpark een succes en trok grote belangstelling. De oorlogsjaren brachten zware verwoestingen met zich mee maar door de inzet van de familie Ouwehand en zijn medewerkers werd het dierenpark in oude luister hersteld brak een prachtige periode aan. In de afgelopen decennia is het terrein uitgebreid tot 22 ha en zijn tal van moderniseringen gerealiseerd. Ouwehands Dierenpark is een dierenpark met moderne inzichten over milieu en natuureducatie, en een park dat een functie heeft betreffende de instandhouding van bedreigde diersoorten. Sijtsma Noord had de opdracht gekregen om onderhoud te plegen aan de pinguïn omgeving en de rotspartijen. De werkzaamheden in de pinguïn omgeving zijn gestart met het stoomcleanen van de rotspartijen. Na het reinigen zijn de rotsen behandeld met een anti-alg en schimmel. Daarnaast zijn er (beton)reparaties uitgevoerd en zijn de rotswanden weer voorzien van een nieuwe verflaag. Als extra bescherming is het glas behandeld met Nano Glas, een coating die het glas beschermt en waardoor het glas gemakkelijker gereinigd kan worden, en zijn de rotspartijen behandeld met een Nanocoating om deze hydrofoob te maken. De werkzaamheden zijn inmiddels met een prachtig resultaat afgerond. 

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Parkeergarage Oldehove Leeuwarden: Sponsstralen en conserveren van de damwanden

Parkeergarage Oldehove Leeuwarden: Sponsstralen en conserveren van de damwanden

Ieder jaar pleegt Sijtsma Noord onderhoud aan Parkeergarage Oldehove te Leeuwarden. Dit onderhoud verloopt ieder jaar in fases zodat bezoekers gebruik kunnen blijven maken van de parkeergelegenheid en er zo weinig mogelijk overlast van zal ondervinden. Sijtsma Noord heeft dit jaar ruim 480 m² damwand door middel van sponsstralen gereinigd en heeft het daarna weer voorzien van een nieuwe coating. Sijtsma Noord is gespecialiseerd in sponsstralen. Bij sponsstralen wordt er grondig gereinigd en tegelijkertijd worden loskomende deeltjes meteen door de spons opgevangen en geabsorbeerd. Sponsstralen is een productieve, flexibele, personeels- en milieuvriendelijke oplossing voor elke branche, toepassing of oppervlakvoorbereidingsproject.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Conserveringswerk sluisdeuren Tsjerk Hiddessluizen

Conserveringswerk sluisdeuren Tsjerk Hiddessluizen

De Tsjerk Hiddessluizen zijn schutsluizen bij Harlingen in de provincie Friesland. De sluizen werden gebouwd in 1951 en zijn genoemd naar Tsjerk Hiddes de Vries. De sluizen liggen tussen de haven van Harlingen en het van Harinxmakanaal en zijn belangrijk voor de binnenvaart. Er ligt een brug over het buitenhoofd van de sluizen in de N390. Een bijzonderheid is dat de sluizen ingericht zijn om te kunnen dienen als spuisluis bij laag water. Via het van Harinxmakanaal wordt op die manier (mede) de waterstand in de Friese bodem bepaald. Sijtsma Noord is gevraagd diverse onderhoudswerkzaamheden aan de sluisdeuren te gaan verrichten. De werkzaamheden bestonden uit het reinigen van de sluisdeuren, uitvoeren van diverse reparaties en het straalwerk en coaten van de sluisdeuren. Door middel van hydrojetten en stralen is de sluis gereinigd en na het uitvoeren van de diverse reparaties is de coating aangebracht. De werkzaamheden zijn onlangs naar volle tevredenheid van de opdrachtgever afgerond.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Friesland Campina Gerkesklooster

Friesland Campina Gerkesklooster

In het kaaspakhuis en het pekellokaal van FrieslandCampina in Gerkesklooster brak op 29 juli 2014 een heftige brand uit. Toen het vuur onder controle was, werd Sijtsma Noord meteen ingeschakeld om herstelwerkzaamheden uit te voeren, zodat de productie zo snel mogelijk kon worden hervat. Sijtsma Noord is gespecialiseerd in het werken in omgevingen waar voeding, veiligheid en hygiëne een hele belangrijke rol spelen. De producten die wij gebruiken voldoen aan de HACCP-normen voor de voedingsindustrie.  Bij de herbouw en renovatie van het kaaspakhuis en het pekelbad hebben wij de vloeren, wanden en baden met Nylo Thix van Nelf behandeld. Dit product is ideaal voor het afwerken van beton en staal in een omgeving waar reiniging en hygiëne van het grootste belang zijn. Nylo Thix is vrijwel geurloos. Wij konden onze werkzaamheden voortzetten, terwijl verderop het proces van de kaasproductie alweer in volle gang was. 

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Bismark Duitsland

Bismark Duitsland

Sijtsma Noord heeft tijdens de bouw van de nieuwe kaasfabriek van Altmark-Käserei Uelzena in Bismark (Duitsland) het nieuwe pekelbasin behandeld. Wij hebben hiervoor gebruik gemaakt van het Nylo Thix systeem van Nelf. Wij hebben na 30 jaar de stroomgoten tijdens de productie gereinigd. Daarnaast zijn bestaande coatings opgeschuurd en gerepareerd. Vervolgens heeft Sijtsma Noord primer aangebracht en afgewerkt met twee lagen thix.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Friesland Campina Born

Friesland Campina Born

De zuivel- en foodindustrie groeit internationaal enorm momenteel. Sijtsma Noord heeft jarenlange ervaring in vloer- en wandcoating in de voedingsindustrie. FrieslandCampina Cheese, Butter & Milkpowder in Born, gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van kaas en boter, heeft daarom onze kennis en expertise ingeschakeld. Sijtsma Noord is gecertificeerd applicateur van Nylo Thix van Nelf. Dit product voldoet aan alle HACCP-normen. Voor FrieslandCampina Cheese, Butter & Milkpowder hebben wij de vloeren en wanden behandeld met Nylo Thix. Dit product is ideaal voor het afwerken van beton en staal in een omgeving waar reiniging en hygiëne van het grootste belang zijn.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Pekelbad Fromunion NV - Kaasmakerij Passendale

Pekelbad Fromunion NV - Kaasmakerij Passendale

Het Belgische bedrijf Fromunion NV - Kaasmakerij Passendale behoort tot de groep Bongrain, het grootste familiale zuivelbedrijf ter wereld en marktleider in kaasspecialiteiten met merken zoals Chaumes, Chavroux en Caprice des Dieux. Sijtsma Noord is in België als adviseur ingeschakeld, omdat het pekelbad op de eerste verdieping de afgelopen tien jaar tot veel problemen en lekkages heeft geleid. Al ruim dertig jaar heeft Sijtsma Noord ervaring met de nieuwbouw en renovatie van pekelbaden. Hygiëne en vloeistofdichte afwerking is van wezenlijk belang in de zuivel- en foodindustrie. Wij werken daarom met vloer- en wandcoatings die voldoen aan de HACCP-richtlijnen uit de voedingsmiddelenindustrie. Sijtsma Noord kreeg vervolgens ook de opdracht om de renovatiewerkzaamheden uit te voeren. Eerst hebben wij de wanden en vloeren gereinigd en geschuurd. Daarna hebben wij reparaties uitgevoerd en de oppervlakten geïnjecteerd. Afsluitend zijn de wanden en vloeren afgewerkt met Nylo Thix. Sijtsma Noord is een gecertificeerd Nylo applicatiebedrijf, erkend door Nelf Lakfabrieken BV. Ons personeel wordt regelmatig bijgeschoold in productkennis en het beheersen van de nieuwste toepassingstechnieken.  Door de renovatiewerkzaamheden van Sijtsma Noord is er een einde gekomen aan de jarenlange problemen en lekkages van het pekelbad van Fromunion NV–Kaasmakerij Passendale.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Zuivelfabrieken A-ware en Fonterra

Zuivelfabrieken A-ware en Fonterra

In Heerenveen is onlangs begonnen met de bouw van de nieuwe kaasfabriek van A-ware Food Group en de ingrediëntenfabriek van Fonterra in Heerenveen. De kaasfabriek heeft een omvang van 20.000 vierkante meter en de ingrediëntenfabriek van 10.000 vierkante meter. Beide fabrieken hebben gezamenlijk een lengte van bijna 500 meter. In december 2015 gaan deze zuivelfabrieken in productie. Sijtsma Noord heeft jarenlange ervaring met vloer- en wandcoating in de voedingsindustrie. Als gecertificeerd applicateur van de Nylo Thix van Nelf zijn wij dan ook benaderd om de 30.000 vierkante meter fabrieksoppervlakte te behandelen. Wij gebruiken Nylo Thix van Nelf, omdat deze coating aan alle HACCP normen voldoet. Dertig procent van de wanden zullen wij behandelen met Nylo Thix. De resterende wanden en plafonds zullen wij behandelen met Cleancoat. 

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Gevelrenovatie Leppehiem in Akkrum

Gevelrenovatie Leppehiem in Akkrum

Mienskipssintrum Leppehiem in Akkrum is een zorginstelling waar mensen zowel verzorgingshuiszorg als verpleeghuiszorg kunnen krijgen.  Sijtsma Noord heeft bij Leppehiem renovatiewerkzaamheden aan de gevel uitgevoerd. Voor het zorgvuldig reinigen van vervuilde gevels zijn er verschillende reinigingstechnieken. Wij hebben bij Leppehiem de techniek ‘stoomcleanen’ toegepast. Dat gebeurt met hogedruk. Reinigingswerkzaamheden voert Sijtsma Noord uit volgens de huidige wet- en regelgeving, milieuvriendelijk en rekening houdend met de omgeving. Scheuren in de gevel hebben wij vervolgens nagenoeg onzichtbaar verholpen met het scheurherstelsysteem Total Wall Concept. Vervolgens heeft Sijtsma Noord nieuwe dilataties aangebracht. Ook zijn er nieuwe raamdorpelstenen geplaatst, is het voegwerk vervangen en zijn de gevels hydrofoob gemaakt. Naast de gevelrenovatie is Sijtsma Noord gevraagd om een meerjaren-onderhoudsplan op te zetten en uit te voeren.  

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Renovatie Woudvaartbrug in Sneek

Renovatie Woudvaartbrug in Sneek

Onlangs heeft Sijtsma Noord de Woudvaartbrug in Sneek gerenoveerd. De werkzaamheden namen in totaal zo’n drie weken in beslag. Voordat wij aan de renovatiewerkzaamheden konden beginnen, moest de brug eerst grondig worden schoongemaakt. De aandrijving van de brug hebben we eerst handmatig gereinigd. Met een stoomcleaner is daarna het resterend vuil, vet water en oud vet van de brug verwijderd en afgevoerd. Vervolgens zijn er een nieuwe vetlaag en smeringen aangebracht. Met behulp van sponsstralen heeft Sijtsma Noord de leuningen ontroest en roestige plekken op de brug aangepakt. Op de kale plekken hebben we vervolgens primer en twee lagen aflakcoating aangebracht. Bij deze werkzaamheden is het heel belangrijk dat er geen verf of sponsresten in het water belanden. Sijtsma Noord heeft daarom preventief een zeil en een bouwnet geplaatst. Ook de landhoofden van het beton moesten worden gereinigd en hersteld. Met 200bar hogedruk hebben we het beton gereinigd. Vervolgens heeft Sijtsma Noord het beton met een speciale behandeling waterafstotend gemaakt. Afsluitend heeft Sijtsma Noord de vijftien paalmutsen van het houten remmingwerk bij de brug afgekrabd en opnieuw wit afgewerkt. 

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Gevelrenovatie Service appartementen Maarwold

Gevelrenovatie Service appartementen Maarwold

Aan de rand van het prachtige groene dorp Haren en grenzend aan een toegankelijk natuurgebied bevindt zich het serviceappartementencomplex Maarwold. Sijtsma Noord is ingezet om de gevelrenovatie van Maarwold uit te voeren. Wij hebben de gevels eerst gereinigd door middel van nevelstralen. Vervolgens hebben we de voegen van gevels en raamdorpelstenen vervangen. De balkons van de appartementen hebben wij nagenoeg onzichtbaar met het scheurherstelsysteem Total Wall Concept verstevigd. Daarnaast heeft Sijtsma Noord nieuwe dilataties aangebracht en zijn er betonnen afdekkers op de balkonmuren geplaatst. Na alle werkzaamheden hebben wij de gevels dusdanig behandeld dat ze geen water absorberen.  De gevels zijn gereinigd door middel van nevelstralen, voegen zijn vervangen in de gevels en raamdorpelstenen en de balkons zijn verstevigd door middel van het aanbrengen van Total Wall Concept. Er zijn nieuwe dilataties aangebracht en er zijn betonnen afdekkers op de balkonmuren geplaatst. Na alle werkzaamheden zijn de gevels hydrofoob gemaakt.

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Penta College

Penta College

Sijtsma Noord heeft op het Dr. Nassau College (locatie Penta) in Assen de opdracht gekregen om de bestaande betoncoating te verwijderen. Om dit provinciaal monument -de voormalige Technische School voor Assen en omstreken- te reinigen hebben wij gebruikt gemaakt van de moderne reinigingstechniek ‘Sponsstralen’. Hierbij hebben wij 500 bar heet water gebruikt.  Het voordeel van sponsstralen is dat de onderwijsactiviteiten gewoon door konden gaan. Sponsstralen is namelijk een schoon proces, waarbij weinig tot geen stof vrijkomt. Het is bij deze techniek ook niet nodig om de omgeving af te schermen, omdat er geen schadelijke stoffen vrijkomen. 

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Aquaduct WIW Leeuwarden

Aquaduct WIW Leeuwarden

In en om Leeuwarden wordt momenteel hard gewerkt aan het wegennetwerk onder de naam de Haak om Leeuwarden. Onderdeel daarvan is de Westelijke Invalsweg van Leeuwarden. Ter hoogte van het Van Harinxmakanaal realiseert Ballast Nedam momenteel een aquaduct. Sijtsma Noord is ingeschakeld om de circa 28.000 vierkante meter damwand te reinigen met een hogedrukreiniger. Deze opdracht neemt zo’n veertien weken in beslag. 

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project
Achmea parkeergarage

Achmea parkeergarage

Het hoogste gebouw van heel Noordoost-Nederland bevindt zich in het centrum van Leeuwarden. De Achmeatoren is een kantoortoren van 114,6 meter hoog en heeft 26 verdiepingen. De Achmeatoren is ontworpen door architect Abe Bonnema en is beeldbepalend voor Leeuwarden. Met helder weer is de toren vanuit bijna heel Fryslân te zien. Het vakmanschap van Sijtsma Noord is ingeschakeld om de slijtlagen van de in- en uitritten in de Achmea parkeergarage aan te pakken. Vervolgens hebben wij vloerverwarming aangelegd en opnieuw een afwerk- en slijtlaag aangebracht. Ook hebben wij de nieuwe belijning en markeringen van de parkeervlakken verzorgd. 

Meer informatie over dit project Meer informatie over dit project