Aardbevingsschade

Het ‘rommelt’ regelmatig in de provincie Groningen als gevolg van de gaswinning. Helaas wordt het steeds duidelijker dat het niet om incidenten gaat. De verwachting is dat de frequentie zal toenemen, evenals de kracht van de aardbevingen. Bewoners in dit gebied zitten in onzekerheid, omdat ze niet weten wat het betekent voor de toestand en de waarde van hun woning. Sijtsma Noord helpt graag om in uw woning preventieve maatregels tegen aardschokken te nemen of herstelwerkzaamheden uit te voeren.

Mapei-systemen: versterken van bouwconstructies

Helaas hebben we weinig of geen grip op aardbevingen. Wel kunnen we ingrijpen om bouwconstructies beter tegen aardschokken te beschermen. Sijtsma Noord is als Nederlandse vestiging van multinational Mapei expert op het gebied van aardbevingsschade.

Mapei is een internationale producent en leverancier van producten voor de bouw. Dit bedrijf uit Milaan is de afgelopen jaren in verschillende aardbevingsgebieden in actie gekomen:

  • L’Aquila, Italië (2009)
  • Christchurch, Nieuw Zeeland (2010 en 2011)
  • Lorca, Spanje (2011)
  • Emilia, Italie (2012)

Mapei heeft in deze gebieden hulp geboden door kennis te delen en expertise in te brengen. Mapei heeft systemen ontwikkeld die structurele verbetering aan bouwconstructies opleveren wanneer aardbevingsschade wordt hersteld. De bestaande technologieën van Mapei bieden ook oplossingen voor aardbevingsschade in de provincie Groningen.

Voor meer informatie over de toepassing van de Mapei systemen kunt u contact opnemen met Sijtsma Noord.

Onze referenties

Renovatie bufferkelders Zwembad de Waterdam te Volendam

Renovatie bufferkelders Zwembad de Waterdam te Volendam

Tijdens onderhoudswerkzaamheden merkte men op dat er donkerbruine roestsporen aanwezig waren op de wanden en plafonds van de waterbufferkelders. Om te achterhalen wat de oorzaak en de conditie van de betonconstructie is, hebben zij Concept Ingenieurs gevraagd om onderzoek te doen. Uit het onderzoek bleek dat er een niet alledaagse corrosie reactie had plaatsgevonden waardoor het leek op chloride geïnitieerde corrosie. Echter was dit niet het geval maar bleek dat de roest zich niet afzette op de wapening maar via de poriën van het beton naar buiten trad. Waterdichte coating Als oplossing werd geadviseerd een waterdichte coating aan te brengen om op deze wijze het roestproces te stoppen/af te remmen. Sijtsma Noord B.V. mocht deze werkzaamheden uitvoeren. We hebben de wanden gereinigd met water onder hoge druk. Vervolgens hebben we de wanden uitgevlakt met minerale mortel om de wanden daarna aan te brengen met een waterdicht membraan. Dit is de MasterSeal 6100 FX, een cementgebonden minerale coating. Zo worden de wanden waterdicht en wordt er een stuk realkalisatie gecreëerd op het betonoppervlak waardoor corrosie stopt/afneemt. Bent u ook op zoek naar coating voor bijvoorbeeld zwembadrenovatie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend voorstel.

Referentie bekijken

Renovatie parkeervloer parkeerkelder Andaz Hotel te Amsterdam

Renovatie parkeervloer parkeerkelder Andaz Hotel te Amsterdam

Na jarenlang intensief gebruik van de parkeervloer, was de aanwezige coating versleten en toe aan renovatie. Door drukte in het hotel en schaarste van parkeerruimte in Amsterdam, kwam men er eigenlijk nooit aan toe om de vloer aan te pakken. De Corona crisis bood in dit geval uitkomst daar het hotel niet in gebruik was en de parkeerkelder vrij gemaakt kon worden. Sijtsma Noord B.V. werd benaderd voor het maken van een voorstel voor het aanbrengen van een duurzaam antislip coating systeem. Na dit voorstel mochten wij de werkzaamheden uitvoeren. Anti slip coating We hebben gekozen voor het MasterSeal Traffic OS8 systeem. De aanwezige coating is eerst met diamantgereedschap volledig verwijderd tot op de constructievloer. Daarna is er een nieuwe coating aangebracht op de gehele vloer. Ook de vloeren in de technische ruimtes zijn voor zien van nieuwe coating. Alle vloeren hebben een antislipwaarde van R11.

Referentie bekijken