Aardbevingsschade

Het ‘rommelt’ regelmatig in de provincie Groningen als gevolg van de gaswinning. Helaas wordt het steeds duidelijker dat het niet om incidenten gaat. De verwachting is dat de frequentie zal toenemen, evenals de kracht van de aardbevingen. Bewoners in dit gebied zitten in onzekerheid, omdat ze niet weten wat het betekent voor de toestand en de waarde van hun woning. Sijtsma Noord helpt graag om in uw woning preventieve maatregels tegen aardschokken te nemen of herstelwerkzaamheden uit te voeren.

Mapei-systemen: versterken van bouwconstructies

Helaas hebben we weinig of geen grip op aardbevingen. Wel kunnen we ingrijpen om bouwconstructies beter tegen aardschokken te beschermen. Sijtsma Noord is als Nederlandse vestiging van multinational Mapei expert op het gebied van aardbevingsschade.

Mapei is een internationale producent en leverancier van producten voor de bouw. Dit bedrijf uit Milaan is de afgelopen jaren in verschillende aardbevingsgebieden in actie gekomen:

  • L’Aquila, Italië (2009)
  • Christchurch, Nieuw Zeeland (2010 en 2011)
  • Lorca, Spanje (2011)
  • Emilia, Italie (2012)

Mapei heeft in deze gebieden hulp geboden door kennis te delen en expertise in te brengen. Mapei heeft systemen ontwikkeld die structurele verbetering aan bouwconstructies opleveren wanneer aardbevingsschade wordt hersteld. De bestaande technologieën van Mapei bieden ook oplossingen voor aardbevingsschade in de provincie Groningen.

Voor meer informatie over de toepassing van de Mapei systemen kunt u contact opnemen met Sijtsma Noord.

Onze referenties

Kunststof in betonwerk voor schok- en geluidsarme voegen

Kunststof in betonwerk voor schok- en geluidsarme voegen

Kunststof en betonwerk gaan goed samen. Vloerprofielen die normaal uit staal bestaan, kunnen goed vervangen worden met kant-en-klare vloerprofielen van kunststofbeton die geplaatst kunnen worden zonder randen en schok- en geluidsarm zijn. Conventionele vloerprofielen uit staal worden daar toegepast waar betonvoegen zijn blootgesteld aan hoge mechanische belastingen door verkeer, zoals in parkeergarages, in industriële gebouwen, productie locaties en magazijnen. Je ziet ze niet, maar je hoort ze vaak wel omdat je er meestal niet zonder schokken en geluid te veroorzaken overheen kunt rijden. Bij een grote farmaceutische speler in Heerenveen gebruikt Sijtsma Noord BV in plaats daarvan een voegensysteem dat bestaat uit kant-en-klare kunststofbeton profielen. De profielen zijn robuust, kunnen snel en zonder randen worden geplaatst en zorgen ervoor dat de voegen zonder schokken en geluidsarm kunnen worden gepasseerd. Op plekken met autoverkeer kunnen met speciale profielen voegbreedten van maximaal 80 mm worden overbrugd. Dit is uniek op de markt en daarnaast ook uitermate geschikt binnen de HACCP, levensmiddelen industrie, Cleanrooms en andere ruimten met strenge hygiënische eisen. Verder hebben we naast een antistatische epoxy vloercoating systeem van HIM Coatings in de serverruimte, een kunststofvloer mogen leggen in de nieuwe productieruimte. Deze ruimte ruim 2200m2 moest voldoen aan zeer strenge eisen als het gaat om hygiëne, daarom is er gekozen voor een epoxy vloercoating syteem met een PU afwerking welke HACCP/HIGHCARE gecertificeerd is. Het betrof hier een 3 laags coating systeem, bestaande uit een vochtscherm/primer, een epoxy coating laag en watergedragen polyurethaan afwerking van Nylo Food & Protective Coatings.

Referentie bekijken

Renovatie zwembad de Zwaoi te Valthermond

Renovatie zwembad de Zwaoi te Valthermond

Zwembaden herleven dankzij ons uniek zwembadcoating systeem. Zo ook zwembad de Zwaoi. Zowel het bad zelf als de sluis zijn volledig in het zwembadcoating systeem gezet. Het coatingsysteem is duurzaam, chemisch bestendig, en zeer hygiënisch. Meer weten over zwembadrenovatie? Sijtsma Noord is de specialist als het gaat om alle coatingsystemen. We hebben ruime ervaring met de HACCP normen en bieden service op maat. Ook als het gaat om zwembadcoatings en zwembadrenovaties. Wilt u meer weten over wat wij hierin voor u kunnen betekenen? Meer informatie over de coatingsystemen vindt u op onze dienstenpagina over zwembadrenovatie. U kunt bij ons vrijblijvend een afspraak maken. Dit doet u gemakkelijk via onze contactpagina.

Referentie bekijken