Aardbevingsschade

Het ‘rommelt’ regelmatig in de provincie Groningen als gevolg van de gaswinning. Helaas wordt het steeds duidelijker dat het niet om incidenten gaat. De verwachting is dat de frequentie zal toenemen, evenals de kracht van de aardbevingen. Bewoners in dit gebied zitten in onzekerheid, omdat ze niet weten wat het betekent voor de toestand en de waarde van hun woning. Sijtsma Noord helpt graag om in uw woning preventieve maatregels tegen aardschokken te nemen of herstelwerkzaamheden uit te voeren.

Mapei-systemen: versterken van bouwconstructies

Helaas hebben we weinig of geen grip op aardbevingen. Wel kunnen we ingrijpen om bouwconstructies beter tegen aardschokken te beschermen. Sijtsma Noord is als Nederlandse vestiging van multinational Mapei expert op het gebied van aardbevingsschade.

Mapei is een internationale producent en leverancier van producten voor de bouw. Dit bedrijf uit Milaan is de afgelopen jaren in verschillende aardbevingsgebieden in actie gekomen:

  • L’Aquila, Italië (2009)
  • Christchurch, Nieuw Zeeland (2010 en 2011)
  • Lorca, Spanje (2011)
  • Emilia, Italie (2012)

Mapei heeft in deze gebieden hulp geboden door kennis te delen en expertise in te brengen. Mapei heeft systemen ontwikkeld die structurele verbetering aan bouwconstructies opleveren wanneer aardbevingsschade wordt hersteld. De bestaande technologieën van Mapei bieden ook oplossingen voor aardbevingsschade in de provincie Groningen.

Voor meer informatie over de toepassing van de Mapei systemen kunt u contact opnemen met Sijtsma Noord.

Onze referenties

Duurzame zwembadcoating in Stichting Zwembad De Hazelaar

Duurzame zwembadcoating in Stichting Zwembad De Hazelaar

In 1993 is Stichting Zwembad De Hazelaar opgericht om het voortbestaan van het openluchtzwembad in Hazerswoude-Dorp te waarborgen. Sinds die tijd wordt het zwembad volledig gerund door een enthousiast team vrijwilligers. Momenteel zijn wij bezig met het aanbrengen van een duurzame zwembadcoating in het diepe bad van Stichting Zwembad De Hazelaar te Hazerswoude-Dorp. Om te zorgen dat het zwembad klaar is voor het nieuwe seizoen hebben wij in overleg met onze opdrachtgever besloten om een grote tent over het zwembad te plaatsen en deze te verwarmen, zodat de coating zonder problemen aangebracht kan worden. Wij wensen de bezoekers van Zwembad de Hazelaar veel zwemplezier toe voor het komende seizoen!

Referentie bekijken

Kunststof in betonwerk voor schok- en geluidsarme voegen

Kunststof in betonwerk voor schok- en geluidsarme voegen

Kunststof en betonwerk gaan goed samen. Vloerprofielen die normaal uit staal bestaan, kunnen goed vervangen worden met kant-en-klare vloerprofielen van kunststofbeton die geplaatst kunnen worden zonder randen en schok- en geluidsarm zijn. Conventionele vloerprofielen uit staal worden daar toegepast waar betonvoegen zijn blootgesteld aan hoge mechanische belastingen door verkeer, zoals in parkeergarages, in industriële gebouwen, productie locaties en magazijnen. Je ziet ze niet, maar je hoort ze vaak wel omdat je er meestal niet zonder schokken en geluid te veroorzaken overheen kunt rijden. Bij een grote farmaceutische speler in Heerenveen gebruikt Sijtsma Noord BV in plaats daarvan een voegensysteem dat bestaat uit kant-en-klare kunststofbeton profielen. De profielen zijn robuust, kunnen snel en zonder randen worden geplaatst en zorgen ervoor dat de voegen zonder schokken en geluidsarm kunnen worden gepasseerd. Op plekken met autoverkeer kunnen met speciale profielen voegbreedten van maximaal 80 mm worden overbrugd. Dit is uniek op de markt en daarnaast ook uitermate geschikt binnen de HACCP, levensmiddelen industrie, Cleanrooms en andere ruimten met strenge hygiënische eisen. Verder hebben we naast een antistatische epoxy vloercoating systeem van HIM Coatings in de serverruimte, een kunststofvloer mogen leggen in de nieuwe productieruimte. Deze ruimte ruim 2200m2 moest voldoen aan zeer strenge eisen als het gaat om hygiëne, daarom is er gekozen voor een epoxy vloercoating syteem met een PU afwerking welke HACCP/HIGHCARE gecertificeerd is. Het betrof hier een 3 laags coating systeem, bestaande uit een vochtscherm/primer, een epoxy coating laag en watergedragen polyurethaan afwerking van Nylo Food & Protective Coatings.

Referentie bekijken