HACCP Zuivel- en voedingsindustrie

Renovatie van pekelbaden is een specialisme wat een grote deskundigheid vereist. Sijtsma Noord verricht al 35 jaar diverse werkzaamheden binnen de zuivel- en voedingsindustrie en heeft deze deskundigheid in huis. Wij streven er naar om de beste te zijn en te blijven binnen dit vakgebied door continu te blijven innoveren en door te blijven ontwikkelen. Wij nemen binnen ons vakgebied die verantwoordelijkheid waarmee we u het beste van dienst kunnen zijn. 

De meerwaarde van de HACCP werkzaamheden van Sijtsma Noord

Sijtsma Noord biedt u de meerwaarde door u concrete oplossingen aan te bieden. Zo is Sijtsma Noord dé enige binnen dit vakgebied die uw pekelbad kan inspecteren en renoveren tijdens uw productieproces. Dit betekent weinig tot geen omzetverlies door productiestagnatie. 

De meerwaarde van Sijtsma Noord op een rij:

  • VCA** en HACCP gecertificeerd vakmanschap;
  • ISO 22000:2005 gecertificeerd
  • Uitvoering volgens de geldende HACCP richtljnen;
  • Inspectie van de pekelbaden tijdens het productieproces;
  • Uitvoeren van de renovatiewerkzaamheden tijdens het productieproces.

Certificaten van Sijtsma Noord

VCA** en HACCP certifcaat

Sijtsma Noord is een VCA** en HACCP gecertificeerd bedrijf. Wij werken met hoogwaardig en modern materieel. De zorg voor goed werken staat dan ook voorop. Sijtsma Noord is tevens een gecertificeerd Nylo applicatiebedrijf, erkend door Nelf Lakfabrieken BV. Ons personeel wordt regelmatig bijgeschoold in productkennis en het beheersen van de nieuwste toepassingstechnieken.

ISO 22000:2005 certificaat

Sijtsma Noord is ISO 22000:2005 gecertificeerd. De ISO 22000 functioneert als een standaard op het gebied van voedselveiligheid die werd ontwikkeld door de Internationale Organisatie voor Standaardisatie. De ISO 2200 stelt strenge eisen aan organisaties in de zuivel- en voedingsindustrie. Deze ISO-norm werd ontwikkeld om een veiligheidsnorm in de markt te zetten die wereldwijd geaccepteerd kan worden. Hier leest u meer over de ISO 22000:2005 certificering van Sijtsma Noord.

Alle certificaten van Sijtsma Noord

Een overzicht van alle certificaten van Sijtsma Noord vindt u op onze certificaten pagina.

Meer weten over de HACCP werkzaamheden van Sijtsma Noord?

Wilt u meer weten over Sijtsma Noord in de Zuivel- en Voedingsindustrie, download hier dan vrijblijvend onze brochure: Download pdf.

Referenties van Sijtsma Noord

Voor diverse kaasfabrieken in Nederland en in het buitenland, zoals Friesland Campina, heeft Sijtsma Noord de afgelopen 35 jaar werkzaamheden uitgevoerd zoals het coaten van pekelbaden, vloeren en wanden:

 

Onze referenties

Renovatie bufferkelders Zwembad de Waterdam te Volendam

Renovatie bufferkelders Zwembad de Waterdam te Volendam

Tijdens onderhoudswerkzaamheden merkte men op dat er donkerbruine roestsporen aanwezig waren op de wanden en plafonds van de waterbufferkelders. Om te achterhalen wat de oorzaak en de conditie van de betonconstructie is, hebben zij Concept Ingenieurs gevraagd om onderzoek te doen. Uit het onderzoek bleek dat er een niet alledaagse corrosie reactie had plaatsgevonden waardoor het leek op chloride geïnitieerde corrosie. Echter was dit niet het geval maar bleek dat de roest zich niet afzette op de wapening maar via de poriën van het beton naar buiten trad. Waterdichte coating Als oplossing werd geadviseerd een waterdichte coating aan te brengen om op deze wijze het roestproces te stoppen/af te remmen. Sijtsma Noord B.V. mocht deze werkzaamheden uitvoeren. We hebben de wanden gereinigd met water onder hoge druk. Vervolgens hebben we de wanden uitgevlakt met minerale mortel om de wanden daarna aan te brengen met een waterdicht membraan. Dit is de MasterSeal 6100 FX, een cementgebonden minerale coating. Zo worden de wanden waterdicht en wordt er een stuk realkalisatie gecreëerd op het betonoppervlak waardoor corrosie stopt/afneemt. Bent u ook op zoek naar coating voor bijvoorbeeld zwembadrenovatie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend voorstel.

Referentie bekijken

Renovatie parkeervloer parkeerkelder Andaz Hotel te Amsterdam

Renovatie parkeervloer parkeerkelder Andaz Hotel te Amsterdam

Na jarenlang intensief gebruik van de parkeervloer, was de aanwezige coating versleten en toe aan renovatie. Door drukte in het hotel en schaarste van parkeerruimte in Amsterdam, kwam men er eigenlijk nooit aan toe om de vloer aan te pakken. De Corona crisis bood in dit geval uitkomst daar het hotel niet in gebruik was en de parkeerkelder vrij gemaakt kon worden. Sijtsma Noord B.V. werd benaderd voor het maken van een voorstel voor het aanbrengen van een duurzaam antislip coating systeem. Na dit voorstel mochten wij de werkzaamheden uitvoeren. Anti slip coating We hebben gekozen voor het MasterSeal Traffic OS8 systeem. De aanwezige coating is eerst met diamantgereedschap volledig verwijderd tot op de constructievloer. Daarna is er een nieuwe coating aangebracht op de gehele vloer. Ook de vloeren in de technische ruimtes zijn voor zien van nieuwe coating. Alle vloeren hebben een antislipwaarde van R11.

Referentie bekijken