HACCP Zuivel- en voedingsindustrie

Renovatie van pekelbaden is een specialisme wat een grote deskundigheid vereist. Sijtsma Noord verricht al 35 jaar diverse werkzaamheden binnen de zuivel- en voedingsindustrie en heeft deze deskundigheid in huis. Wij streven er naar om de beste te zijn en te blijven binnen dit vakgebied door continu te blijven innoveren en door te blijven ontwikkelen. Wij nemen binnen ons vakgebied die verantwoordelijkheid waarmee we u het beste van dienst kunnen zijn. 

De meerwaarde van de HACCP werkzaamheden van Sijtsma Noord

Sijtsma Noord biedt u de meerwaarde door u concrete oplossingen aan te bieden. Zo is Sijtsma Noord dé enige binnen dit vakgebied die uw pekelbad kan inspecteren en renoveren tijdens uw productieproces. Dit betekent weinig tot geen omzetverlies door productiestagnatie. 

De meerwaarde van Sijtsma Noord op een rij:

  • VCA** en HACCP gecertificeerd vakmanschap;
  • ISO 22000:2005 gecertificeerd
  • Uitvoering volgens de geldende HACCP richtljnen;
  • Inspectie van de pekelbaden tijdens het productieproces;
  • Uitvoeren van de renovatiewerkzaamheden tijdens het productieproces.

Certificaten van Sijtsma Noord

VCA** en HACCP certifcaat

Sijtsma Noord is een VCA** en HACCP gecertificeerd bedrijf. Wij werken met hoogwaardig en modern materieel. De zorg voor goed werken staat dan ook voorop. Sijtsma Noord is tevens een gecertificeerd Nylo applicatiebedrijf, erkend door Nelf Lakfabrieken BV. Ons personeel wordt regelmatig bijgeschoold in productkennis en het beheersen van de nieuwste toepassingstechnieken.

ISO 22000:2005 certificaat

Sijtsma Noord is ISO 22000:2005 gecertificeerd. De ISO 22000 functioneert als een standaard op het gebied van voedselveiligheid die werd ontwikkeld door de Internationale Organisatie voor Standaardisatie. De ISO 2200 stelt strenge eisen aan organisaties in de zuivel- en voedingsindustrie. Deze ISO-norm werd ontwikkeld om een veiligheidsnorm in de markt te zetten die wereldwijd geaccepteerd kan worden. Hier leest u meer over de ISO 22000:2005 certificering van Sijtsma Noord.

Alle certificaten van Sijtsma Noord

Een overzicht van alle certificaten van Sijtsma Noord vindt u op onze certificaten pagina.

Meer weten over de HACCP werkzaamheden van Sijtsma Noord?

Wilt u meer weten over Sijtsma Noord in de Zuivel- en Voedingsindustrie, download hier dan vrijblijvend onze brochure: Download pdf.

Referenties van Sijtsma Noord

Voor diverse kaasfabrieken in Nederland en in het buitenland, zoals Friesland Campina, heeft Sijtsma Noord de afgelopen 35 jaar werkzaamheden uitgevoerd zoals het coaten van pekelbaden, vloeren en wanden:

 

Onze referenties

Duurzame zwembadcoating in Stichting Zwembad De Hazelaar

Duurzame zwembadcoating in Stichting Zwembad De Hazelaar

In 1993 is Stichting Zwembad De Hazelaar opgericht om het voortbestaan van het openluchtzwembad in Hazerswoude-Dorp te waarborgen. Sinds die tijd wordt het zwembad volledig gerund door een enthousiast team vrijwilligers. Momenteel zijn wij bezig met het aanbrengen van een duurzame zwembadcoating in het diepe bad van Stichting Zwembad De Hazelaar te Hazerswoude-Dorp. Om te zorgen dat het zwembad klaar is voor het nieuwe seizoen hebben wij in overleg met onze opdrachtgever besloten om een grote tent over het zwembad te plaatsen en deze te verwarmen, zodat de coating zonder problemen aangebracht kan worden. Wij wensen de bezoekers van Zwembad de Hazelaar veel zwemplezier toe voor het komende seizoen!

Referentie bekijken

Kunststof in betonwerk voor schok- en geluidsarme voegen

Kunststof in betonwerk voor schok- en geluidsarme voegen

Kunststof en betonwerk gaan goed samen. Vloerprofielen die normaal uit staal bestaan, kunnen goed vervangen worden met kant-en-klare vloerprofielen van kunststofbeton die geplaatst kunnen worden zonder randen en schok- en geluidsarm zijn. Conventionele vloerprofielen uit staal worden daar toegepast waar betonvoegen zijn blootgesteld aan hoge mechanische belastingen door verkeer, zoals in parkeergarages, in industriële gebouwen, productie locaties en magazijnen. Je ziet ze niet, maar je hoort ze vaak wel omdat je er meestal niet zonder schokken en geluid te veroorzaken overheen kunt rijden. Bij een grote farmaceutische speler in Heerenveen gebruikt Sijtsma Noord BV in plaats daarvan een voegensysteem dat bestaat uit kant-en-klare kunststofbeton profielen. De profielen zijn robuust, kunnen snel en zonder randen worden geplaatst en zorgen ervoor dat de voegen zonder schokken en geluidsarm kunnen worden gepasseerd. Op plekken met autoverkeer kunnen met speciale profielen voegbreedten van maximaal 80 mm worden overbrugd. Dit is uniek op de markt en daarnaast ook uitermate geschikt binnen de HACCP, levensmiddelen industrie, Cleanrooms en andere ruimten met strenge hygiënische eisen. Verder hebben we naast een antistatische epoxy vloercoating systeem van HIM Coatings in de serverruimte, een kunststofvloer mogen leggen in de nieuwe productieruimte. Deze ruimte ruim 2200m2 moest voldoen aan zeer strenge eisen als het gaat om hygiëne, daarom is er gekozen voor een epoxy vloercoating syteem met een PU afwerking welke HACCP/HIGHCARE gecertificeerd is. Het betrof hier een 3 laags coating systeem, bestaande uit een vochtscherm/primer, een epoxy coating laag en watergedragen polyurethaan afwerking van Nylo Food & Protective Coatings.

Referentie bekijken