Reiniging- en straaltechniek

Op kozijnen en andere geveldelen, zoals damwand-, isolatie- of overige bekledingsbeplating kan vervuiling ontstaan. Door gevels veilig en milieubewust te reinigen blijven zowel de glans en kleur als de technische eigenschappen langer behouden. Ieder type gevel vraagt om een eigen reinigingsmethode. Uw gevel gaat langer mee als u de juiste gevelreiniging toepast. Sijtsma Noord heeft veel kennis in huis van gevelvervuiling en biedt voor iedere gevel een passende oplossing. Tevens adviseren wij u vrijblijvend over het onderhoud.

Aluminium en kunststof, trespa en hout

Aluminium, kunststof, trespa en houten onderdelen dienen regelmatig gereinigd te worden voor het behoud van kwaliteit en een frisse uitstraling. Eventueel kan er vervolgens een conserveringslaag op worden aangebracht.

Dakbehandeling

Op daken kunnen mos en algen groeien. Wij reinigen daken over het algemeen met aangepaste druk en warm water, waarna het dak wordt behandeld met een mos- en algendoder. Zo worden de laatste sporen van deze planten verwijderd. Nieuwe mos en algen hechten na deze behandeling minder goed. Hierdoor blijft het dak langer schoon.

Dakcoating

Als het dak compleet moet worden opgeknapt, dan bewerken we het dak eerst met de mos- en algendoder. Na de inwerktijd van enkele weken wordt het dak gereinigd door middel van aangepaste druk en warm water. Als het dak schoon en droog is dan wordt deze voorzien van een hechtprimer waarna het dak in kleur kan worden gecoat.

Opleveringsschoonmaak

Sijtsma Noord verzorgt ook de opleveringsschoonmaak na bouwwerkzaamheden. Zo kunnen wij bouwplaatsopruimingen uitvoeren tot en met de gehele schoonmaak aan binnen- en buitenzijde.

Specifieke projecten

Ook voor specifieke reinigingsklussen bent u bij Sijtsma Noord aan het goede adres. Wij voeren onze werkzaamheden uit volgens de huidige wet- en regelgeving. Milieu, mens en omgeving staat daarbij hoog in het vaandel. U kunt bij ons ook vrijblijvend informeren naar:

 • Reinigen en ontvetten van machines en machinekamers
 • Reinigen van accommodatieruimtes in gebouwen, fabrieken en schepen
 • Reinigen van brandschades aan opstal en machines
 • Reinigen van opstallen, staalconstructies en industrievloeren
 • Reinigen van kademuren, bruggen en kunstwerken.

Straaltechniek

Sijtsma Noord heeft ook alle expertise in huis voor het schuren, frezen of stralen van vloeren. Wij denken graag met u mee en voeren de volgende werkzaamheden met vakmanschap voor u uit:

 • Sponsstralen
 • Gritstralen
 • Waterstralen
 • Stofvrij stralen
 • Schuren en frezen
 • Sodastralen
 • Nevelstralen
 • IJsstralen

Onze referenties

Duurzame zwembadcoating in Stichting Zwembad De Hazelaar

Duurzame zwembadcoating in Stichting Zwembad De Hazelaar

In 1993 is Stichting Zwembad De Hazelaar opgericht om het voortbestaan van het openluchtzwembad in Hazerswoude-Dorp te waarborgen. Sinds die tijd wordt het zwembad volledig gerund door een enthousiast team vrijwilligers. Momenteel zijn wij bezig met het aanbrengen van een duurzame zwembadcoating in het diepe bad van Stichting Zwembad De Hazelaar te Hazerswoude-Dorp. Om te zorgen dat het zwembad klaar is voor het nieuwe seizoen hebben wij in overleg met onze opdrachtgever besloten om een grote tent over het zwembad te plaatsen en deze te verwarmen, zodat de coating zonder problemen aangebracht kan worden. Wij wensen de bezoekers van Zwembad de Hazelaar veel zwemplezier toe voor het komende seizoen!

Referentie bekijken

Kunststof in betonwerk voor schok- en geluidsarme voegen

Kunststof in betonwerk voor schok- en geluidsarme voegen

Kunststof en betonwerk gaan goed samen. Vloerprofielen die normaal uit staal bestaan, kunnen goed vervangen worden met kant-en-klare vloerprofielen van kunststofbeton die geplaatst kunnen worden zonder randen en schok- en geluidsarm zijn. Conventionele vloerprofielen uit staal worden daar toegepast waar betonvoegen zijn blootgesteld aan hoge mechanische belastingen door verkeer, zoals in parkeergarages, in industriële gebouwen, productie locaties en magazijnen. Je ziet ze niet, maar je hoort ze vaak wel omdat je er meestal niet zonder schokken en geluid te veroorzaken overheen kunt rijden. Bij een grote farmaceutische speler in Heerenveen gebruikt Sijtsma Noord BV in plaats daarvan een voegensysteem dat bestaat uit kant-en-klare kunststofbeton profielen. De profielen zijn robuust, kunnen snel en zonder randen worden geplaatst en zorgen ervoor dat de voegen zonder schokken en geluidsarm kunnen worden gepasseerd. Op plekken met autoverkeer kunnen met speciale profielen voegbreedten van maximaal 80 mm worden overbrugd. Dit is uniek op de markt en daarnaast ook uitermate geschikt binnen de HACCP, levensmiddelen industrie, Cleanrooms en andere ruimten met strenge hygiënische eisen. Verder hebben we naast een antistatische epoxy vloercoating systeem van HIM Coatings in de serverruimte, een kunststofvloer mogen leggen in de nieuwe productieruimte. Deze ruimte ruim 2200m2 moest voldoen aan zeer strenge eisen als het gaat om hygiëne, daarom is er gekozen voor een epoxy vloercoating syteem met een PU afwerking welke HACCP/HIGHCARE gecertificeerd is. Het betrof hier een 3 laags coating systeem, bestaande uit een vochtscherm/primer, een epoxy coating laag en watergedragen polyurethaan afwerking van Nylo Food & Protective Coatings.

Referentie bekijken