Reiniging- en straaltechniek

Op kozijnen en andere geveldelen, zoals damwand-, isolatie- of overige bekledingsbeplating kan vervuiling ontstaan. Door gevels veilig en milieubewust te reinigen blijven zowel de glans en kleur als de technische eigenschappen langer behouden. Ieder type gevel vraagt om een eigen reinigingsmethode. Uw gevel gaat langer mee als u de juiste gevelreiniging toepast. Sijtsma Noord heeft veel kennis in huis van gevelvervuiling en biedt voor iedere gevel een passende oplossing. Tevens adviseren wij u vrijblijvend over het onderhoud.

Aluminium en kunststof, trespa en hout

Aluminium, kunststof, trespa en houten onderdelen dienen regelmatig gereinigd te worden voor het behoud van kwaliteit en een frisse uitstraling. Eventueel kan er vervolgens een conserveringslaag op worden aangebracht.

Dakbehandeling

Op daken kunnen mos en algen groeien. Wij reinigen daken over het algemeen met aangepaste druk en warm water, waarna het dak wordt behandeld met een mos- en algendoder. Zo worden de laatste sporen van deze planten verwijderd. Nieuwe mos en algen hechten na deze behandeling minder goed. Hierdoor blijft het dak langer schoon.

Dakcoating

Als het dak compleet moet worden opgeknapt, dan bewerken we het dak eerst met de mos- en algendoder. Na de inwerktijd van enkele weken wordt het dak gereinigd door middel van aangepaste druk en warm water. Als het dak schoon en droog is dan wordt deze voorzien van een hechtprimer waarna het dak in kleur kan worden gecoat.

Opleveringsschoonmaak

Sijtsma Noord verzorgt ook de opleveringsschoonmaak na bouwwerkzaamheden. Zo kunnen wij bouwplaatsopruimingen uitvoeren tot en met de gehele schoonmaak aan binnen- en buitenzijde.

Specifieke projecten

Ook voor specifieke reinigingsklussen bent u bij Sijtsma Noord aan het goede adres. Wij voeren onze werkzaamheden uit volgens de huidige wet- en regelgeving. Milieu, mens en omgeving staat daarbij hoog in het vaandel. U kunt bij ons ook vrijblijvend informeren naar:

 • Reinigen en ontvetten van machines en machinekamers
 • Reinigen van accommodatieruimtes in gebouwen, fabrieken en schepen
 • Reinigen van brandschades aan opstal en machines
 • Reinigen van opstallen, staalconstructies en industrievloeren
 • Reinigen van kademuren, bruggen en kunstwerken.

Straaltechniek

Sijtsma Noord heeft ook alle expertise in huis voor het schuren, frezen of stralen van vloeren. Wij denken graag met u mee en voeren de volgende werkzaamheden met vakmanschap voor u uit:

 • Sponsstralen
 • Gritstralen
 • Waterstralen
 • Stofvrij stralen
 • Schuren en frezen
 • Sodastralen
 • Nevelstralen
 • IJsstralen

Onze referenties

Renovatie bufferkelders Zwembad de Waterdam te Volendam

Renovatie bufferkelders Zwembad de Waterdam te Volendam

Tijdens onderhoudswerkzaamheden merkte men op dat er donkerbruine roestsporen aanwezig waren op de wanden en plafonds van de waterbufferkelders. Om te achterhalen wat de oorzaak en de conditie van de betonconstructie is, hebben zij Concept Ingenieurs gevraagd om onderzoek te doen. Uit het onderzoek bleek dat er een niet alledaagse corrosie reactie had plaatsgevonden waardoor het leek op chloride geïnitieerde corrosie. Echter was dit niet het geval maar bleek dat de roest zich niet afzette op de wapening maar via de poriën van het beton naar buiten trad. Waterdichte coating Als oplossing werd geadviseerd een waterdichte coating aan te brengen om op deze wijze het roestproces te stoppen/af te remmen. Sijtsma Noord B.V. mocht deze werkzaamheden uitvoeren. We hebben de wanden gereinigd met water onder hoge druk. Vervolgens hebben we de wanden uitgevlakt met minerale mortel om de wanden daarna aan te brengen met een waterdicht membraan. Dit is de MasterSeal 6100 FX, een cementgebonden minerale coating. Zo worden de wanden waterdicht en wordt er een stuk realkalisatie gecreëerd op het betonoppervlak waardoor corrosie stopt/afneemt. Bent u ook op zoek naar coating voor bijvoorbeeld zwembadrenovatie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend voorstel.

Referentie bekijken

Renovatie parkeervloer parkeerkelder Andaz Hotel te Amsterdam

Renovatie parkeervloer parkeerkelder Andaz Hotel te Amsterdam

Na jarenlang intensief gebruik van de parkeervloer, was de aanwezige coating versleten en toe aan renovatie. Door drukte in het hotel en schaarste van parkeerruimte in Amsterdam, kwam men er eigenlijk nooit aan toe om de vloer aan te pakken. De Corona crisis bood in dit geval uitkomst daar het hotel niet in gebruik was en de parkeerkelder vrij gemaakt kon worden. Sijtsma Noord B.V. werd benaderd voor het maken van een voorstel voor het aanbrengen van een duurzaam antislip coating systeem. Na dit voorstel mochten wij de werkzaamheden uitvoeren. Anti slip coating We hebben gekozen voor het MasterSeal Traffic OS8 systeem. De aanwezige coating is eerst met diamantgereedschap volledig verwijderd tot op de constructievloer. Daarna is er een nieuwe coating aangebracht op de gehele vloer. Ook de vloeren in de technische ruimtes zijn voor zien van nieuwe coating. Alle vloeren hebben een antislipwaarde van R11.

Referentie bekijken