Zwembadcoating

Zwembad coating is een vloeistofdichte coating die voor een beschermlaag in het zwembad zorgt. Deze coating gebruiken wij speciaal voor zwembaden en voldoet aan de strenge eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid. Door de gesloten structuur van de coating kan er geen vuil blijven hangen die schadelijk kan zijn voor de gezondheid, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld tegels, waar al snel vuil blijft hangen in de voegen.

Verschillende soorten zwembad coating

Bij Sijtsma Noord heeft u keuze uit verschillende soorten zwembad coating. We kunnen een inschatting maken welke coating het beste bij uw situatie past. Dit is afhankelijk van de ondergrond, plaats van het zwembad en mate van gebruik. Doordat we kijken welke zwembad coating past bij uw situatie kunnen we een goede hechting van de coating waarborgen. Naast de gebruikelijke zwembadblauwe kleur is de coating ook in vele andere kleuren leverbaar.

Zwembad coating in het kort

 • Naadloos
  Geen scheuren of gleuven in de vloer.
 • Vloeistofdicht
  Door de gesloten structuur kan er geen water door de coating heen komen.
 • Hygiënisch
  De coating is makkelijk schoon te houden en absorbeert geen vuil en vocht.
 • Veilig

Binnen het zwembad coating-systeem hebben wij ook voor rondom uw bad een goed antislip systeem voor een veilige situatie (NEN-norm 13451 – 1:2011). Dit is onlangs toegepast bij het renoveren van zwembaden met zwembad coating in Hof van Saksen.

De coatingsystemen die wij aanbrengen voldoen aan de strenge eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid. Doordat de coating duurzaam aangebracht wordt, kunt u kosten besparen op de onderhouds- en reparatiewerkzaamheden en voorkomt u verlies in exploitatiekosten. Onderhoud kan ook buiten het seizoen plaatsvinden. We hebben beschikking over tenten zodat er onder alle weersomstandigheden onderhoud kan worden verricht.

Zwembad coating voor meer hygiëne

Bij het zwemmen spelen veiligheid en hygiëne een belangrijke rol. U wilt natuurlijk voorkomen dat het water in het zwembad vervuilt. Zwembad coating kan hierbij helpen, door de gesloten structuur van deze coating is het zwembad gemakkelijk schoon te houden. Daarnaast maken bacteriën geen kans om te hechten aan onze coating.

Antislip in en rondom het zwembad

Een zwembad moet natuurlijk veilig zijn in gebruik. Door het water van het zwembad ontstaat er al snel en situatie waarbij u gemakkelijk kunt uitglijden. Om dit te voorkomen kunnen we een coating aanbrengen met antislip. Hiermee wordt het risico verlaagd om uit te glijden in en om het zwembad.

Gecertificeerde producten

Veilig zwemmen is van groot belang bij zowel openbare binnen- en buitenzwembaden, als bij sauna- en wellness resorts, therapeutische baden, of zwemaccommodaties bij campings, kampeer- of bungalowparken.

Zwembaden dienen aan een bepaalde regelgeving te voldoen. Het gaat hierbij om de wet WHVBZ (Wet Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden) en het besluit (Besluit Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden) waarin maatregelen zijn vastgelegd rondom de slipweerstand en opbouw van bacteriën in en om zwembaden, douche- en kleedruimtes. Sijtsma Noord werkt uitsluitend met gecertificeerde producten welke voldoen aan de Europese normeringen. (Bijvoorbeeld de verplichte Europese antislip NEN-norm 13451 – 1:2011,  getoetst en gecertificeerd door Ambla Support)

Voordelen van zwembad coating

We hebben de voordelen van zwembad coating nog even op een rij gezet:

 • Extreem duurzaam
 • Naadloos
 • Waterdicht
 • Uitstekend kleurbehoud
 • Hygiënisch
 • Bestand tegen chloor en chemicaliën
 • Stoot- en slijtvast

Projecten

We hebben in de loop der jaren vele zwembaden mogen voorzien van duurzame en higiënische zwembad coating. Door het aanbrengen van de zwembad coating krijgt een zwembad een tweede leven. Benieuwd naar de eindresultaten? Onder projecten staan enkele zwembad coating projecten. 

De zwembad coating kunnen we toepassen in zowel bestaande als nieuwe zwembaden. Bij bestaande zwembaden ziet het zwembad na een coating er weer als nieuw uit en is volledig waterdicht. Naast zwembad coating is Sijtsma Noord ook gespecialiseerd in het aanbrengen van andere coatings. Lees meer hierover op de pagina over coatings.

Onze referenties

Levensduur verlengende renovatie van een damwand

Levensduur verlengende renovatie van een damwand

Op Innovatieve wijze de restlevensduur van een damwand verlengen. Sijtsma-noord bv kreeg het verzoek van Dura Vermeer voor het conserveren van een damwand bij een brug in de N9 ter plaatse van Vijzel Gemaal Z-uit. Door corrosie was de staaldikte van de damwand met name op de wind-waterlijn dusdanig afgenomen dat ingrijpende maatregelen nodig waren om de restlevensduur van de damwand te garanderen. De damwand kon vanwege permanente inzet van het gemaal niet drooggezet worden zonder plaatsen van een nevengemaal. Het conserveren van de damwand moest dus deels in het water plaats vinden. In overleg met Dura Vermeer en Rijkswaterstaat is er gekozen voor het plaatsen van een glasvezel voorzetwand in de vorm van de damwand en deze af te vullen met een EP grout. De gehele damwand werd gereinigd/ontdaan van Corrosie met Hogedruk waterstralen waarna de glasvezel mantel werd geplaatst, de mantel werd vervolgens onderwater, waterdicht afgeseald en de ruimte tussen de damwand en glasvezel mantel afgegoten met een EP grout. Op deze wijze is de restlevensduur van de damwand voor jarenlang verlengd zonder al te veel ingrijpende en vooral kostbare maatregelen. Een innovatief idee uitgevoerd door een perfecte samenwerking van Dura Vermeer, Sijtsma-noord bv, Duc Marinegroup voor het duikwerk en leverancier Bevepro.

Referentie bekijken

Vloerrenovatie Bakkerij Borgesius te Leeuwarden

Vloerrenovatie Bakkerij Borgesius te Leeuwarden

De vloer van de transporthal van Bakker Borgesius was aan renovatie toe. Door jarenlang intensief gebruik waren er veel beschadigingen en sporen ontstaan in de vloer, waardoor gebruik van de vloer werd belemmerd en de vloer slecht was te reinigen. Vloeroppervlak ca. 400m2. Sijtsma Noord bv werd benaderd en gevraagd om een advies en voorstel tot renovatie. Daar het bij Bakkerij Borgesius om een continu proces gaat lag hier een uitdaging daar elke m2 altijd in gebruik is. Gekozen werd voor een Ucrete DP10 Bc4 coating van Master Builders Solutions. Dit is een zeer robuust vloercoatingsysteem welke goed bestand is tegen gebruik van transportkarren en goed is te reinigen. Uitvoering van de werkzaamheden moest gerealiseerd worden in maximaal 48 uur. De start was op vrijdagmiddag rond de klok van 14.00 uur waarbij we gedeeltelijk toegang kregen tot de vloer en de rest was afgeschermd middels een stofscherm, omdat de productie bij Bakkerij Borgesius nog moest worden afgewerkt. Men begon met het verwijderen van de vloer oude vloercoating door middel van stofarm stralen en diamantslijpen. Tegelijkertijd werden ook de verankeringssleuven/groeven gezaagd en holplinten gemaakt. Telkens als we van de productie mensen van Borgesius de ruimte kregen werd het stofscherm verder geplaatst tot uiteindelijk het einde van de vloer. ‘s Avonds om 21.00 uur waren de voorbereidende werkzaamheden afgerond en konden we beginnen met het aanbrengen van de Ucrete Basecoat, waar we tot 2.00 uur ‘s ochtends mee bezig zijn geweest. Zaterdag om 12.00 uur was de basecoat voldoende uitgehard om de Ucrete Top coat aan te brengen en daarna waren de werkzaamheden omstreeks 17.00 uur gereed. Op zondagmorgen 8.00 uur kon de vloer weer in gebruik worden genomen en waren we dus ruimschoots binnen de 48 uur gereed. Het resultaat is een mooie robuuste vloer met een zeer tevreden opdrachtgever.

Referentie bekijken