Zwembadcoating

Zwembadcoating is een vloeistofdichte coating die voor een beschermlaag in het zwembad zorgt. Deze coating gebruiken wij speciaal voor zwembaden en voldoet aan de strenge eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid. Door de gesloten structuur van de coating kan er geen vuil blijven hangen die schadelijk kan zijn voor de gezondheid, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld tegels, waar al snel vuil blijft hangen in de voegen.

Verschillende soorten zwembadcoating

Bij Sijtsma Noord heeft u keuze uit verschillende soorten zwembadcoating. We kunnen een inschatting maken welke coating het beste bij uw situatie past. Dit is afhankelijk van de ondergrond, plaats van het zwembad en mate van gebruik. Doordat we kijken welke zwembadcoating past bij uw situatie kunnen we een goede hechting van de coating waarborgen. Naast de gebruikelijke zwembadblauwe kleur is de coating ook in vele andere kleuren leverbaar.

Zwembadcoating in het kort:

 • Naadloos
  Geen scheuren of gleuven in de vloer.
 • Vloeistofdicht
  Door de gesloten structuur kan er geen water door de coating heen komen.
 • Hygiënisch
  De coating is makkelijk schoon te houden en absorbeert geen vuil en vocht.
 • Veilig

Binnen het zwembadcoating-systeem hebben wij ook voor rondom uw bad een goed antislip systeem voor een veilige situatie (NEN-norm 13451 – 1:2011). Dit is onlangs toegepast bij het renoveren van zwembaden met zwembadcoating in Hof van Saksen.

De coatingsystemen die wij aanbrengen voldoen aan de strenge eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid. Doordat de coating duurzaam aangebracht wordt, kunt u kosten besparen op de onderhouds- en reparatiewerkzaamheden en voorkomt u verlies in exploitatiekosten. Onderhoud kan ook buiten het seizoen plaatsvinden. We hebben beschikking over tenten zodat er onder alle weersomstandigheden onderhoud kan worden verricht.

Zwembadcoating voor meer hygiëne

Bij het zwemmen spelen veiligheid en hygiëne een belangrijke rol. U wilt natuurlijk voorkomen dat het water in het zwembad vervuilt. Zwembadcoating kan hierbij helpen, door de gesloten structuur van deze coating is het zwembad gemakkelijk schoon te houden. Daarnaast maken bacteriën geen kans om te hechten aan onze coating.

Antislip in en rondom het zwembad

Een zwembad moet natuurlijk veilig zijn in gebruik. Door het water van het zwembad ontstaat er al snel en situatie waarbij u gemakkelijk kunt uitglijden. Om dit te voorkomen kunnen we een coating aanbrengen met antislip. Hiermee wordt het risico verlaagd om uit te glijden in en om het zwembad.

Gecertificeerde producten

Veilig zwemmen is van groot belang bij zowel openbare binnen- en buitenzwembaden, als bij sauna- en wellness resorts, therapeutische baden, of zwemaccommodaties bij campings, kampeer- of bungalowparken.

Zwembaden dienen aan een bepaalde regelgeving te voldoen. Het gaat hierbij om de wet WHVBZ (Wet Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden) en het besluit (Besluit Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden) waarin maatregelen zijn vastgelegd rondom de slipweerstand en opbouw van bacteriën in en om zwembaden, douche- en kleedruimtes. Sijtsma Noord werkt uitsluitend met gecertificeerde producten welke voldoen aan de Europese normeringen. (Bijvoorbeeld de verplichte Europese antislip NEN-norm 13451 – 1:2011,  getoetst en gecertificeerd door Ambla Support)

Voordelen zwembadcoating

We hebben de voordelen van zwembadcoating nog even op een rij gezet:

 • Extreem duurzaam
 • Naadloos
 • Waterdicht
 • Uitstekend kleurbehoud
 • Hygiënisch
 • Bestand tegen chloor en chemicaliën
 • Stoot- en slijtvast

Projecten

We hebben in de loop der jaren vele zwembaden mogen voorzien van duurzame en higiënische zwembadcoating. Door het aanbrengen van de zwembadcoating krijgt een zwembad een tweede leven. Benieuwd naar de eindresultaten? Onder projecten staan enkele zwembadcoating projecten. 

De zwembadcoating kunnen we toepassen in zowel bestaande als nieuwe zwembaden. Bij bestaande zwembaden ziet het zwembad na een coating er weer als nieuw uit en is volledig waterdicht. Naast zwembadcoating is Sijtsma Noord ook gespecialiseerd in het aanbrengen van andere coatings. Lees meer hierover op de pagina over coatings.

Onze referenties

Renovatie bufferkelders Zwembad de Waterdam te Volendam

Renovatie bufferkelders Zwembad de Waterdam te Volendam

Tijdens onderhoudswerkzaamheden merkte men op dat er donkerbruine roestsporen aanwezig waren op de wanden en plafonds van de waterbufferkelders. Om te achterhalen wat de oorzaak en de conditie van de betonconstructie is, hebben zij Concept Ingenieurs gevraagd om onderzoek te doen. Uit het onderzoek bleek dat er een niet alledaagse corrosie reactie had plaatsgevonden waardoor het leek op chloride geïnitieerde corrosie. Echter was dit niet het geval maar bleek dat de roest zich niet afzette op de wapening maar via de poriën van het beton naar buiten trad. Waterdichte coating Als oplossing werd geadviseerd een waterdichte coating aan te brengen om op deze wijze het roestproces te stoppen/af te remmen. Sijtsma Noord B.V. mocht deze werkzaamheden uitvoeren. We hebben de wanden gereinigd met water onder hoge druk. Vervolgens hebben we de wanden uitgevlakt met minerale mortel om de wanden daarna aan te brengen met een waterdicht membraan. Dit is de MasterSeal 6100 FX, een cementgebonden minerale coating. Zo worden de wanden waterdicht en wordt er een stuk realkalisatie gecreëerd op het betonoppervlak waardoor corrosie stopt/afneemt. Bent u ook op zoek naar coating voor bijvoorbeeld zwembadrenovatie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend voorstel.

Referentie bekijken

Renovatie parkeervloer parkeerkelder Andaz Hotel te Amsterdam

Renovatie parkeervloer parkeerkelder Andaz Hotel te Amsterdam

Na jarenlang intensief gebruik van de parkeervloer, was de aanwezige coating versleten en toe aan renovatie. Door drukte in het hotel en schaarste van parkeerruimte in Amsterdam, kwam men er eigenlijk nooit aan toe om de vloer aan te pakken. De Corona crisis bood in dit geval uitkomst daar het hotel niet in gebruik was en de parkeerkelder vrij gemaakt kon worden. Sijtsma Noord B.V. werd benaderd voor het maken van een voorstel voor het aanbrengen van een duurzaam antislip coating systeem. Na dit voorstel mochten wij de werkzaamheden uitvoeren. Anti slip coating We hebben gekozen voor het MasterSeal Traffic OS8 systeem. De aanwezige coating is eerst met diamantgereedschap volledig verwijderd tot op de constructievloer. Daarna is er een nieuwe coating aangebracht op de gehele vloer. Ook de vloeren in de technische ruimtes zijn voor zien van nieuwe coating. Alle vloeren hebben een antislipwaarde van R11.

Referentie bekijken