Zwembadrenovatie

Zwembadcoatings kunnen worden aangebracht op zowel bestaande als nieuwe zwembaden en zijn in allerlei kleuren uit te voeren. Sijtsma Noord brengt zwembadcoatings aan op zwembaden van onder andere polyester, beton of tegels. 

Coating met kwaliteit

Er zijn veel verschillende voordelen aan het gebruik van de juiste coating als het om zwembaden gaat. Allereerst is het belangrijk dat er geen vuil hecht aan de ondergrond. Daardoor glijdt er niemand uit en blijft het veilig rondom het zwembad. Bovendien is het in veel kleuren uit te voeren.

De meerwaarde van zwembadcoatings op een rij:

 • Hygiënisch;
 • Veilig en brandwerend;
 • Naadloos en duurzaam;
 • Antislip;
 • Slijtvast;
 • Gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm;
 • Bestand tegen chemicaliën en chloor.

Het zwembad is dan weer als nieuw zijn en bovendien compleet waterdicht. Wilt u meer weten over de zwembadcoating van Sijtsma Noord, download hier dan vrijblijvend onze brochure: Download pdf.

Zwembadonderhoud:

Sijtsma Noord doet ook zwembadonderhoud. Wij bieden een totaalpakket van werkzaamheden aan, bestaande uit:

 • Stralen, schuren en frezen;
 • Aanpassen, uitbreiden van bestaande zwembadconstructies;
 • Injecteren van lekkages;
 • Injecteren van scheuren;
 • Injecteren, afdichten van lekkende doorvoeren;
 • Herstellen van slecht of ondeugdelijk epoxy voegwerk;
 • Aanbrengen van zuurbestendige voegen in nieuwe zwembaden;
 • Leveren en aanbrengen van zwembadcoatings;
 • Leveren en aanbrengen van antislip op de randen en eventuele wedstrijdblokken;
 • Leveren en aanbrengen van cijfers, strepen en tekens in elk willekeurig zwembad coatingsysteem.

Onderhoud kan buiten het seizoen plaatsvinden. Sijtsma Noord heeft de beschikking over tenten zodat er onder alle weersomstandigheden onderhoud kan worden verricht.

Benieuwd naar meer informatie over de coating systemen?

Wilt u meer weten over de coating systemen van Sijtsma Noord? Bekijk ons artikel in Zwembadbranche Magazine: "Veilig én hygiënisch met de coating systemen van Sijtsma Noord"

Sijtsma Noord garandeert u vakkundige service en een optimaal resultaat!

Onze referenties

Duurzame zwembadcoating in Stichting Zwembad De Hazelaar

Duurzame zwembadcoating in Stichting Zwembad De Hazelaar

In 1993 is Stichting Zwembad De Hazelaar opgericht om het voortbestaan van het openluchtzwembad in Hazerswoude-Dorp te waarborgen. Sinds die tijd wordt het zwembad volledig gerund door een enthousiast team vrijwilligers. Momenteel zijn wij bezig met het aanbrengen van een duurzame zwembadcoating in het diepe bad van Stichting Zwembad De Hazelaar te Hazerswoude-Dorp. Om te zorgen dat het zwembad klaar is voor het nieuwe seizoen hebben wij in overleg met onze opdrachtgever besloten om een grote tent over het zwembad te plaatsen en deze te verwarmen, zodat de coating zonder problemen aangebracht kan worden. Wij wensen de bezoekers van Zwembad de Hazelaar veel zwemplezier toe voor het komende seizoen!

Referentie bekijken

Kunststof in betonwerk voor schok- en geluidsarme voegen

Kunststof in betonwerk voor schok- en geluidsarme voegen

Kunststof en betonwerk gaan goed samen. Vloerprofielen die normaal uit staal bestaan, kunnen goed vervangen worden met kant-en-klare vloerprofielen van kunststofbeton die geplaatst kunnen worden zonder randen en schok- en geluidsarm zijn. Conventionele vloerprofielen uit staal worden daar toegepast waar betonvoegen zijn blootgesteld aan hoge mechanische belastingen door verkeer, zoals in parkeergarages, in industriële gebouwen, productie locaties en magazijnen. Je ziet ze niet, maar je hoort ze vaak wel omdat je er meestal niet zonder schokken en geluid te veroorzaken overheen kunt rijden. Bij een grote farmaceutische speler in Heerenveen gebruikt Sijtsma Noord BV in plaats daarvan een voegensysteem dat bestaat uit kant-en-klare kunststofbeton profielen. De profielen zijn robuust, kunnen snel en zonder randen worden geplaatst en zorgen ervoor dat de voegen zonder schokken en geluidsarm kunnen worden gepasseerd. Op plekken met autoverkeer kunnen met speciale profielen voegbreedten van maximaal 80 mm worden overbrugd. Dit is uniek op de markt en daarnaast ook uitermate geschikt binnen de HACCP, levensmiddelen industrie, Cleanrooms en andere ruimten met strenge hygiënische eisen. Verder hebben we naast een antistatische epoxy vloercoating systeem van HIM Coatings in de serverruimte, een kunststofvloer mogen leggen in de nieuwe productieruimte. Deze ruimte ruim 2200m2 moest voldoen aan zeer strenge eisen als het gaat om hygiëne, daarom is er gekozen voor een epoxy vloercoating syteem met een PU afwerking welke HACCP/HIGHCARE gecertificeerd is. Het betrof hier een 3 laags coating systeem, bestaande uit een vochtscherm/primer, een epoxy coating laag en watergedragen polyurethaan afwerking van Nylo Food & Protective Coatings.

Referentie bekijken