Zwembadrenovatie

Is uw zwembad niet meer als voorheen en toe aan een opknapbeurt? Bij Sijtsma Noord bent u aan het juiste adres als het gaat om zwembadrenovatie. Zijn de tegels vervuild of zijn de ingebouwde onderdelen verouderd of verroest? Is de zwembadfolie niet meer van de beste kwaliteit of zelfs kapot? Wat de reden ook is, u wilt graag dat dit opgelost wordt. Sijtsma Noord bekijkt samen met u wat uw zwembad nodig heeft, we bespreken de opties, laten zien wat er mogelijk is en maken samen met u de juiste keuzes.

Komen alle zwembaden in aanmerking voor zwembadrenovatie?

Zwembad renovatie is voordeliger dan een geheel nieuw zwembad bouwen. In de meeste gevallen is de staat van het zwembad ook nog goed genoeg voor renovatie. Voorafgaand beoordelen we de staat van het zwembad en bepalen wat er vervangen moet worden. Samen met u bekijken we wat er verder nodig is om uw zwembad weer een nieuw leven in te blazen.

Wanneer is uw zwembad toe aan renovatie?

Zwembadrenovatie kent vele vormen. De twee meest voorkomende vormen zijn zwembaden met achterstallig onderhoud en zwembaden die niet meer up-to-date zijn.

Een zwembad met achterstallig onderhoud kan gevaarlijke situaties opleveren. Zo kunnen aan tegels die gebroken zijn scherpe randen zijn ontstaan.

Ook kan het zo zijn dat de folie in uw zwembad niet meer mooi is en deze toe is aan vervanging. Of dat de techniek in uw zwembad, denk hierbij aan de pomp of filterinstallatie, verouderd is geraakt en vervangen moet worden.

Onderhoudt uw zwembad goed en voorkom zwembadrenovatie

Bij bijvoorbeeld een tekort aan vrije tijd of belangstelling komt het soms voor dat het zwembad minder goed wordt onderhouden dan nodig is. Met als gevolg een zwembad met achterstallig onderhoud. Voor alle typen zwembaden geldt, wanneer u uw zwembad zelf maar ook zeker de technische installatie goed onderhoud verlengt het de levensduur van het zwembad. Sijtsma Noord doet ook zwembadonderhoud. Wij bieden een totaalpakket van werkzaamheden aan, bestaande uit:

 • Stralen, schuren en frezen;
 • Aanpassen, uitbreiden van bestaande zwembadconstructies;
 • Injecteren van lekkages;
 • Injecteren van scheuren;
 • Injecteren, afdichten van lekkende doorvoeren;
 • Herstellen van slecht of ondeugdelijk epoxy voegwerk;
 • Aanbrengen van zuurbestendige voegen in nieuwe zwembaden;
 • Leveren en aanbrengen van zwembadcoatings;
 • Leveren en aanbrengen van antislip op de randen en eventuele wedstrijdblokken;

Leveren en aanbrengen van cijfers, strepen en tekens in elk willekeurig zwembad coatingsysteem.

Coating met kwaliteit

Er zijn veel verschillende voordelen aan het gebruik van de juiste coating als het om zwembaden gaat. Allereerst is het belangrijk dat er geen vuil hecht aan de ondergrond. Daardoor glijdt er niemand uit en blijft het veilig rondom het zwembad. Bovendien is het in veel kleuren uit te voeren.

De meerwaarde van zwembadcoatings op een rij:

 • Hygiënisch;
 • Veilig en brandwerend;
 • Naadloos en duurzaam;
 • Antislip;
 • Slijtvast;
 • Gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm;
 • Bestand tegen chemicaliën en chloor.

Het zwembad is dan weer als nieuw zijn en bovendien compleet waterdicht. Wilt u meer weten over de zwembadcoating van Sijtsma Noord, download hier dan vrijblijvend onze brochure: Download pdf.

Sijtsma Noord heeft in de loop der jaren vele zwembaden mogen voorzien van een duurzame en hygiënische zwembadcoating. In bovenstaande tekst staan al enkele meerwaardes genoemd. Op de pagina over zwembadcoating is meer informatie te lezen over deze coating. Ook staan er op de website enkele actuele projecten online waar wij zwembaden hebben mogen voorzien van een nieuwe zwembadoating. 

Zwembadonderhoud:

Sijtsma Noord doet ook zwembadonderhoud. Wij bieden een totaalpakket van werkzaamheden aan, bestaande uit:

 • Stralen, schuren en frezen;
 • Aanpassen, uitbreiden van bestaande zwembadconstructies;
 • Injecteren van lekkages;
 • Injecteren van scheuren;
 • Injecteren, afdichten van lekkende doorvoeren;
 • Herstellen van slecht of ondeugdelijk epoxy voegwerk;
 • Aanbrengen van zuurbestendige voegen in nieuwe zwembaden;
 • Leveren en aanbrengen van zwembadcoatings;
 • Leveren en aanbrengen van antislip op de randen en eventuele wedstrijdblokken;
 • Leveren en aanbrengen van cijfers, strepen en tekens in elk willekeurig zwembad coatingsysteem.

Onderhoud kan buiten het seizoen plaatsvinden. Sijtsma Noord heeft de beschikking over tenten zodat er onder alle weersomstandigheden onderhoud kan worden verricht.

Benieuwd naar meer informatie over de coating systemen?

Wilt u meer weten over de coating systemen van Sijtsma Noord? Bekijk ons artikel in Zwembadbranche Magazine: "Veilig én hygiënisch met de coating systemen van Sijtsma Noord". Of neem eens een kijkje op de pagina over zwembadcoating

Sijtsma Noord garandeert u vakkundige service en een optimaal resultaat!

Onze referenties

Renovatie bufferkelders Zwembad de Waterdam te Volendam

Renovatie bufferkelders Zwembad de Waterdam te Volendam

Tijdens onderhoudswerkzaamheden merkte men op dat er donkerbruine roestsporen aanwezig waren op de wanden en plafonds van de waterbufferkelders. Om te achterhalen wat de oorzaak en de conditie van de betonconstructie is, hebben zij Concept Ingenieurs gevraagd om onderzoek te doen. Uit het onderzoek bleek dat er een niet alledaagse corrosie reactie had plaatsgevonden waardoor het leek op chloride geïnitieerde corrosie. Echter was dit niet het geval maar bleek dat de roest zich niet afzette op de wapening maar via de poriën van het beton naar buiten trad. Waterdichte coating Als oplossing werd geadviseerd een waterdichte coating aan te brengen om op deze wijze het roestproces te stoppen/af te remmen. Sijtsma Noord B.V. mocht deze werkzaamheden uitvoeren. We hebben de wanden gereinigd met water onder hoge druk. Vervolgens hebben we de wanden uitgevlakt met minerale mortel om de wanden daarna aan te brengen met een waterdicht membraan. Dit is de MasterSeal 6100 FX, een cementgebonden minerale coating. Zo worden de wanden waterdicht en wordt er een stuk realkalisatie gecreëerd op het betonoppervlak waardoor corrosie stopt/afneemt. Bent u ook op zoek naar coating voor bijvoorbeeld zwembadrenovatie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend voorstel.

Referentie bekijken

Renovatie parkeervloer parkeerkelder Andaz Hotel te Amsterdam

Renovatie parkeervloer parkeerkelder Andaz Hotel te Amsterdam

Na jarenlang intensief gebruik van de parkeervloer, was de aanwezige coating versleten en toe aan renovatie. Door drukte in het hotel en schaarste van parkeerruimte in Amsterdam, kwam men er eigenlijk nooit aan toe om de vloer aan te pakken. De Corona crisis bood in dit geval uitkomst daar het hotel niet in gebruik was en de parkeerkelder vrij gemaakt kon worden. Sijtsma Noord B.V. werd benaderd voor het maken van een voorstel voor het aanbrengen van een duurzaam antislip coating systeem. Na dit voorstel mochten wij de werkzaamheden uitvoeren. Anti slip coating We hebben gekozen voor het MasterSeal Traffic OS8 systeem. De aanwezige coating is eerst met diamantgereedschap volledig verwijderd tot op de constructievloer. Daarna is er een nieuwe coating aangebracht op de gehele vloer. Ook de vloeren in de technische ruimtes zijn voor zien van nieuwe coating. Alle vloeren hebben een antislipwaarde van R11.

Referentie bekijken