Zwembadrenovatie

Is uw zwembad niet meer als voorheen en toe aan een opknapbeurt? Bij Sijtsma Noord bent u aan het juiste adres als het gaat om zwembadrenovatie. Zijn de tegels vervuild of zijn de ingebouwde onderdelen verouderd of verroest? Is de zwembadfolie niet meer van de beste kwaliteit of zelfs kapot? Wat de reden ook is, u wilt graag dat dit opgelost wordt. Sijtsma Noord bekijkt samen met u wat uw zwembad nodig heeft, we bespreken de opties, laten zien wat er mogelijk is en maken samen met u de juiste keuzes. Door zwembadrenovatie wordt uw zwembad weer als nieuw.

Komen alle zwembaden in aanmerking voor zwembadrenovatie?

Zwembadrenovatie is voordeliger dan een geheel nieuw zwembad bouwen. In de meeste gevallen is de staat van het zwembad ook nog goed genoeg voor zwembadrenovatie. Voorafgaand beoordelen we de staat van het zwembad en bepalen wat er vervangen moet worden. Samen met u bekijken we wat er verder nodig is om uw zwembad weer een nieuw leven in te blazen.

Wanneer is zwembadrenovatie nodig voor uw zwembad?

Zwembadrenovatie kent vele vormen. De twee meest voorkomende vormen zijn zwembaden met achterstallig onderhoud en zwembaden die niet meer up-to-date zijn.

Een zwembad met achterstallig onderhoud kan gevaarlijke situaties opleveren. Zo kunnen aan tegels die gebroken zijn scherpe randen zijn ontstaan. Hierdoor kunnen rare ongemakken plaatsvinden welke ook voorkomen hadden kunnen worden. 

Ook kan het zo zijn dat de folie in uw zwembad niet meer mooi is en deze toe is aan vervanging. Of dat de techniek in uw zwembad, denk hierbij aan de pomp of filterinstallatie, verouderd is geraakt en vervangen moet worden. Ook dan wordt er gesproken van zwembadrenovatie. 

Onderhoudt uw zwembad goed en voorkom zwembadrenovatie

Wilt u een zwembadrenovatie voorkomen? Zorg er dan voor dat uw zwembad goed onderhouden wordt. Hierdoor wordt de levensduur verlengt en kunt u een zwembadrenovatie voorkomen. 

Bij bijvoorbeeld een tekort aan vrije tijd of belangstelling komt het soms voor dat het zwembad minder goed wordt onderhouden dan nodig is. Met als gevolg een zwembad met achterstallig onderhoud. Voor alle typen zwembaden geldt, wanneer u uw zwembad zelf maar ook zeker de technische installatie goed onderhoud verlengt het de levensduur van het zwembad. Sijtsma Noord doet ook zwembadonderhoud. Wij bieden een totaalpakket van werkzaamheden aan, bestaande uit:

 • Stralen, schuren en frezen
 • Aanpassen, uitbreiden van bestaande zwembadconstructies
 • Injecteren van lekkages
 • Injecteren van scheuren
 • Injecteren, afdichten van lekkende doorvoeren
 • Herstellen van slecht of ondeugdelijk epoxy voegwerk
 • Aanbrengen van zuurbestendige voegen in nieuwe zwembaden
 • Leveren en aanbrengen van zwembadcoatings
 • Leveren en aanbrengen van antislip op de randen en eventuele wedstrijdblokken
 • Leveren en aanbrengen van cijfers, strepen en tekens in elk willekeurig zwembad coatingsysteem.

Zwembadcoating met kwaliteit

Er zijn veel verschillende voordelen aan het gebruik van de juiste coating als het om zwembaden gaat. Allereerst is het belangrijk dat er geen vuil hecht aan de ondergrond. Daardoor glijdt er niemand uit en blijft het veilig rondom het zwembad. Bovendien is het in veel verschillende kleuren uit te voeren, hierdoor creëren wij een zwembad die precies past bij uw wensen.

De meerwaarde van zwembadcoatings op een rij:

 • Hygiënisch
 • Veilig en brandwerend
 • Naadloos en duurzaam
 • Antislip
 • Slijtvast
 • Gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm
 • Bestand tegen chemicaliën en chloor

Het zwembad is dan weer als nieuw zijn en bovendien compleet waterdicht. Wilt u meer weten over de zwembadcoating van Sijtsma Noord, download hier dan vrijblijvend onze brochure: Download pdf.

Sijtsma Noord heeft in de loop der jaren vele zwembaden mogen voorzien van een duurzame en hygiënische zwembadcoating. In bovenstaande tekst staan al enkele meerwaardes genoemd. Op de pagina over zwembadcoating is meer informatie te lezen over deze coating. Ook staan er op de website enkele actuele projecten online waar wij zwembaden hebben mogen voorzien van een nieuwe zwembadoating. 

Zwembadonderhoud

Sijtsma Noord doet ook zwembadonderhoud. Wij bieden een totaalpakket van werkzaamheden aan, bestaande uit:

 • Stralen, schuren en frezen
 • Aanpassen, uitbreiden van bestaande zwembadconstructies
 • Injecteren van lekkages
 • Injecteren van scheuren
 • Injecteren, afdichten van lekkende doorvoeren
 • Herstellen van slecht of ondeugdelijk epoxy voegwerk
 • Aanbrengen van zuurbestendige voegen in nieuwe zwembaden
 • Leveren en aanbrengen van zwembadcoatings
 • Leveren en aanbrengen van antislip op de randen en eventuele wedstrijdblokken
 • Leveren en aanbrengen van cijfers, strepen en tekens in elk willekeurig zwembad coatingsysteem

Onderhoud kan buiten het seizoen plaatsvinden. Sijtsma Noord heeft de beschikking over tenten zodat er onder alle weersomstandigheden onderhoud kan worden verricht.

Benieuwd naar meer informatie over de coating systemen?

Wilt u meer weten over de coating systemen van Sijtsma Noord? Bekijk ons artikel in Zwembadbranche Magazine: "Veilig én hygiënisch met de coating systemen van Sijtsma Noord". Of neem eens een kijkje op de pagina over zwembadcoating

Sijtsma Noord garandeert u vakkundige service en een optimaal resultaat!

Onze referenties

Levensduur verlengende renovatie van een damwand

Levensduur verlengende renovatie van een damwand

Op Innovatieve wijze de restlevensduur van een damwand verlengen. Sijtsma-noord bv kreeg het verzoek van Dura Vermeer voor het conserveren van een damwand bij een brug in de N9 ter plaatse van Vijzel Gemaal Z-uit. Door corrosie was de staaldikte van de damwand met name op de wind-waterlijn dusdanig afgenomen dat ingrijpende maatregelen nodig waren om de restlevensduur van de damwand te garanderen. De damwand kon vanwege permanente inzet van het gemaal niet drooggezet worden zonder plaatsen van een nevengemaal. Het conserveren van de damwand moest dus deels in het water plaats vinden. In overleg met Dura Vermeer en Rijkswaterstaat is er gekozen voor het plaatsen van een glasvezel voorzetwand in de vorm van de damwand en deze af te vullen met een EP grout. De gehele damwand werd gereinigd/ontdaan van Corrosie met Hogedruk waterstralen waarna de glasvezel mantel werd geplaatst, de mantel werd vervolgens onderwater, waterdicht afgeseald en de ruimte tussen de damwand en glasvezel mantel afgegoten met een EP grout. Op deze wijze is de restlevensduur van de damwand voor jarenlang verlengd zonder al te veel ingrijpende en vooral kostbare maatregelen. Een innovatief idee uitgevoerd door een perfecte samenwerking van Dura Vermeer, Sijtsma-noord bv, Duc Marinegroup voor het duikwerk en leverancier Bevepro.

Referentie bekijken

Vloerrenovatie Bakkerij Borgesius te Leeuwarden

Vloerrenovatie Bakkerij Borgesius te Leeuwarden

De vloer van de transporthal van Bakker Borgesius was aan renovatie toe. Door jarenlang intensief gebruik waren er veel beschadigingen en sporen ontstaan in de vloer, waardoor gebruik van de vloer werd belemmerd en de vloer slecht was te reinigen. Vloeroppervlak ca. 400m2. Sijtsma Noord bv werd benaderd en gevraagd om een advies en voorstel tot renovatie. Daar het bij Bakkerij Borgesius om een continu proces gaat lag hier een uitdaging daar elke m2 altijd in gebruik is. Gekozen werd voor een Ucrete DP10 Bc4 coating van Master Builders Solutions. Dit is een zeer robuust vloercoatingsysteem welke goed bestand is tegen gebruik van transportkarren en goed is te reinigen. Uitvoering van de werkzaamheden moest gerealiseerd worden in maximaal 48 uur. De start was op vrijdagmiddag rond de klok van 14.00 uur waarbij we gedeeltelijk toegang kregen tot de vloer en de rest was afgeschermd middels een stofscherm, omdat de productie bij Bakkerij Borgesius nog moest worden afgewerkt. Men begon met het verwijderen van de vloer oude vloercoating door middel van stofarm stralen en diamantslijpen. Tegelijkertijd werden ook de verankeringssleuven/groeven gezaagd en holplinten gemaakt. Telkens als we van de productie mensen van Borgesius de ruimte kregen werd het stofscherm verder geplaatst tot uiteindelijk het einde van de vloer. ‘s Avonds om 21.00 uur waren de voorbereidende werkzaamheden afgerond en konden we beginnen met het aanbrengen van de Ucrete Basecoat, waar we tot 2.00 uur ‘s ochtends mee bezig zijn geweest. Zaterdag om 12.00 uur was de basecoat voldoende uitgehard om de Ucrete Top coat aan te brengen en daarna waren de werkzaamheden omstreeks 17.00 uur gereed. Op zondagmorgen 8.00 uur kon de vloer weer in gebruik worden genomen en waren we dus ruimschoots binnen de 48 uur gereed. Het resultaat is een mooie robuuste vloer met een zeer tevreden opdrachtgever.

Referentie bekijken