Nieuws

VIA Innovatie pekelbaden tijdens productieproces

VIA Innovatie pekelbaden tijdens productieproces

Voor het ontwikkelen van een concept voor renovatie van pekelbaden tijdens productieproces heeft Sijtsma Noord een aanvraag gedaan voor VIA 2019 subsidie. De aanvraag is goedgekeurd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) en wordt gesteund door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), gericht op de ontwikkeling van innovatieve concepten en het daadwerkelijk bouwen van prototypes. Voor het onderhouden en renoveren van pekelbaden heeft Sijtsma Noord een concept ontwikkeld waarbij 2 schotten geplaatst worden om een deel van het pekelbad af te zetten. Bij het plaatsen van de schotten is het van belang dat er absoluut geen pekelwater wordt doorgelaten. Vervolgens wordt het water uit het afgezette deel overgepompt naar een ander deel van het pekelbad. Het waterniveau van het andere pekelbad zal hierdoor stijgen. Als het deel van het pekelbad is leeggepompt moet het vervolgens drogen. De pekelbaden zullen worden afgedekt met een geschikte folie voor de hygiëne en de veiligheid. De goten worden schoongemaakt en er wordt een epoxy holplint aangebracht ter voorkoming van vuilophoping. De schotten zorgen ervoor dat de bassins één voor één kunnen worden gerenoveerd. In de bassins worden vervolgens 2 lagen coating aangebracht. Dit coatingsysteem is HACCP gecertificeerd, dit betekent dat de voedingsmiddelen (kazen) in direct contact mogen komen met de gecoate ondergrond. De loopgoot voor de productiemedewerkers wordt voorzien van een goede antislip HACCP structuur coating. Het beoogde project brengt de volgende voordelen met zich mee: Nieuw procedé Efficiencyvoordeel Reduceren CO2 uitstoot Het project zal eind 2022 afgerond zijn.

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
ZwembadBranche Dag 2019

ZwembadBranche Dag 2019

Op dinsdag 8 oktober 2019 is de ZwembadBranche Dag er weer en Sijtsma Noord staat er ook! Dit is een jaarlijks terugkerend evenement dat in het teken staat van kennisdelen en kennismaken. Daarnaast worden er tijdens deze editie voor de derde keer de ZwembadBranche Awards uitgereikt en beginnen we de dag met een Technisch Ontbijt. Kortom: de ZwembadBranche Dag is weer een onmisbare dag voor alle professionals uit de zwembranche! Het beursplein is open van 09.00 tot 16.00.  Een bezoek aan de beurs is bij voorregistratie gratis voor professionals uit de branche. Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.zwembadbranche.nl/dag. Graag tot ziens op dinsdag 8 oktober in De Fabrique te Utrecht!

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Coating met antislip in galerijflat

Coating met antislip in galerijflat

  In opdracht van Axentrix Vastgoedbeheer uit Grou zijn wij aan de slag bij de Vereniging van Eigenaars Sint Jansberg 56 tot en met 390 te Drachten. Het appartementencomplex bestaat uit 168 woningen. Axentrix Vastgoedbeheer heeft Sijtsma Noord benaderd voor het planmatig onderhoud aan de galerijflat door het opnieuw aanbrengen van een antislip coating.     Sijtsma Noord is onderhand al 40 jaar gespecialiseerd in het renoveren van vloercoating. Elke ruimte heeft een andere coatingbehandeling nodig want iedere situatie vraagt om het juiste product om te komen tot een perfect eindresultaat.     We hebben de vorige coating er afgehaald, vervolgens hebben wij de vloeren volledig geschuurd en gereinigd om vervolgens de coating met antislip aan te brengen. Het eindresultaat mag er zijn, wat een verschil!

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Frisian Foodture 5 oktober 2018

Frisian Foodture 5 oktober 2018

Vrijdag 5 oktober waren wij van Sijtsma Noord aanwezig bij het congres Frisian Foodture in Bolsward. Dit congres ging over de toekomst van voedsel met voedingsthema’s zoals voeding en gezondheid, zuivel en food waste. Hier zijn vele vragen over food beantwoord en het heeft ons nieuwe contacten, inzichten en inspiratie opgeleverd. Bekijk de aftermovie

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Ontmoet Sijtsma Noord op deze dagen

Ontmoet Sijtsma Noord op deze dagen

Zwembadbranche Dag Dinsdag 9 oktober is het weer zover! De zwembadbranche dag in Utrecht en ook dit jaar zijn wij aanwezig. Op de zwembadbranche dag wordt u de mogelijkheid geboden om met ons in contact te komen met bijna alle leveranciers uit de zwembadbranche. Er zijn diverse workshops en demo’s te volgen. Ook kunt u een kijkje nemen op de beurs en deelnemen aan één van de inspiratie-tours. De zwembadbranche dag is natuurlijk de geschikte dag om bij te praten met collega’s en informatie te krijgen van alle aanwezige exposanten. U bent welkom van 09:00 tot 17:00 in de evenementenlocatie DeFabrique. Wij komen op de zwembadbranche dag graag met u in contact, geven u de nodige informatie en beantwoorden al uw vragen. Om de dag leuk af te sluiten bent u van harte uitgenodigd bij de uitreiking van de zwembadbranche awards tijdens de ZBBQ Party. Graag ontmoeten wij u op de zwembadbranche dag 2018. Registreer voor 9 oktober via de onderstaande link om de beursvloer snel te kunnen betreden. Klik hier om te registreren Frisian Foodture Op vrijdag 5 oktober is Sijtsma Noord aanwezig bij het congres Frisian Foodture in Bolsward. Op deze dag krijgt u de mogelijkheid om nieuwe inzichten en inspiratie op te doen over de ontwikkeling, innovatie of productie van food, grondstoffen en ingrediënten. Ook als u bijvoorbeeld financier of logistiek dienstverlener bent is Frisian Foodture het zeker waard om heen te gaan. Bij Frisian Foodture worden de vragen beantwoord over food en levert u nieuwe contacten en inspiratie op. U bent welkom vanaf bij het congres 08:00 dit duurt tot 15:00, daarna heeft u nog de mogelijkheid om bedrijven in de omgeving te bezoeken die speciaal voor u de deuren hebben geopend. De toegangsprijs voor Frisian Foodture is €250,00 exclusief B.T.W. per e-ticket. Koop hier uw kaarten  

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Zwembadrenovatie

Zwembadrenovatie

De zomer is weer voorbij en daarmee is er een einde gekomen aan het zwemseizoen. Een goed moment om uw zwembad te renoveren. Is uw zwembadvloer aan vernieuwing of onderhoud toe? Sijtsma Noord brengt zwembadcoatings aan in zwembaden die onder andere polyester, beton of tegels omvatten. Zwembaden worden herboren met behulp van ons unieke zwembadcoating systeem.  Wij zijn gespecialiseerd in coatingsystemen voor allerlei doeleinden. Het gebruik van de juiste coating op een zwembadvloer heeft veel verschillende voordelen. Hierdoor hecht er geen vuil aan de ondergrond waardoor de vloer antislip blijft. Ook houdt het de zwembadvloer: Hygiënisch Veilig en brandwerend Naadloos en duurzaam Slijtvast Gebruiksvriendelijk Onderhoudsarm Bestand tegen chemicaliën en chloor Geheel waterdicht U kunt de zwembadvloer geheel naar eigen wens maken want de coating is in veel verschillende kleuren beschikbaar. Meer werkzaamheden aan het zwembad? Sijtsma Noord doet ook zwembadonderhoud. Wij bieden een totaalpakket van werkzaamheden aan. Onderhoud kan buiten het seizoen plaatsvinden en kan doormiddel van tenten onder alle weersomstandigheden worden uitgevoerd. Sijtsma Noord biedt u service op maat en zorgt voor een uiterst goed resultaat! Benieuwd naar al onze werkzaamheden en meer informatie over de coating systemen? Neem contact met ons op.

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Vloerprofielen

Vloerprofielen

Vloeren die tegen een stootje moeten kunnen bestaan vaak uit conventionele vloerprofielen. Conventionele vloerprofielen uit staal worden toegepast waar betonvoegen worden blootgesteld aan hoge mechanische belastingen door verkeer zoals in parkeergarages, industriële gebouwen, productie locaties en magazijnen. Je ziet ze niet, maar je kunt het wel horen omdat je er meestal niet zonder schokken en geluid overheen kunt rijden. Sijtsma Noord BV gebruikt in plaats daarvan een voegensysteem dat bestaat uit klant-en-klare kunststofbeton profielen. De profielen zijn robuust, kunnen snel en zonder randen worden geplaatst en zorgen ervoor dat de voegen zonder schokken en geluidsarm kunnen worden gepasseerd. Op plekken met autoverkeer kunnen met speciale profielen voegbreedten van maximaal 80 mm worden overbrugd. Dit is uniek op de markt en daarnaast ook uitermate geschikt binnen de HACCP, levensmiddelen industrie, cleanrooms en andere ruimten met strenge hygiënische eisen. Wilt u hier meer over weten of wilt u hier vrijblijvend over geïnformeerd worden, neem dan contact met ons op.

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Vacature - Allround coater

Vacature - Allround coater

VACATURE – ALLROUND COATER Fulltime ervaren coating applicateur voor o.a. (kunststof)vloeren, wanden, plafonds en zwembaden. Sijtsma Noord is al 40 jaar gespecialiseerd in het renoveren van gevels en beton, specialistische reiniging, wand-, plafond- en vloercoating en straaltechnieken in diverse branches. Wij voeren op internationaal niveau uiteenlopende werkzaamheden uit. Sijtsma Noord levert vakkundig werk en heeft veiligheid, betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Kwaliteit staat voorop! Wij bieden een open cultuur met een enthousiast team en korte lijnen. Het pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden is goed geregeld. Verantwoordelijkheid, initiatief, samenwerken en klantgerichtheid staan aan de basis van onze innovatieve organisatie. Daarnaast zijn wij als organisatie continu in beweging en passen wij bij onze werkzaamheden de nieuwste methoden, technieken en vakkennis toe en bieden wij onze medewerkers door middel van opleidingen en trainingen de kans om hierin mee te groeien. Ben jij enthousiast geworden? En voldoe je aan onderstaande punten? Dan zijn wij op zoek naar jou! In het bezit van een geldig VCA certificaat of bereid deze te halen Minimaal 5 jaar werkervaring in het aanbrengen van (kunststof)vloeren en coatings Bekend met het aanbrengen van gietvloeren, troffelvloeren, kunststof plinten en coatingvloeren Je bent gedreven, flexibel, nauwkeurig en kwaliteitsgericht In het bezit van een rijbewijs Woonachtig in de buurt van Leeuwarden Neem contact met ons op via info@sijtsma-noord.nl of +31(0)517-232200  

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Sijtsma Noord is lid van het online coating platform

Sijtsma Noord is lid van het online coating platform

De wereld van coatings is zeer divers, kent veel verschillende toepassingsmogelijkheden en innovatieve technieken.  Er zijn coatings voor auto’s, muren, brandwerende coatings, nano coatings, zwembadcoatings en nog veel meer! Iedere klus kent zijn eigen eisen en vereist een bepaalde specialisatie. Om het voor potentiële opdrachtgevers makkelijker te maken om te kiezen voor een partij die aansluit bij hun type opdracht en andere factoren zoals het budget is een onafhankelijk online platform in het leven geroepen. Hier kunnen opdrachtgevers een offerte opvragen voor hun project waarna de connectie met de juiste partner met de beste coating voor het project wordt gemaakt. Deze partij brengt vervolgens een advies of offerte op maat uit. Als specialist op het gebied van coatings is Sijtsma Noord een trots lid van het coatingplatform. Hier zijn wij onder andere met onze zwembadcoating te vinden maar ook met de HACCP coatingsystemen. Doormiddel van het platform kunnen bezoekers beter geïnformeerd worden over de mogelijkheden en zijn wij in staat om onze krachten te bundelen met andere bedrijven in het vakgebied om zo te komen tot nog betere producten en diensten.   www.coating.nl

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
De grens over naar Duitsland

De grens over naar Duitsland

Begin deze week is Sijtsma Noord met een groep specialisten vertrokken naar het Duitse Dargun. Daar zullen we een grote renovatie uitvoeren aan het pekelbad van Zentralkäserei Mecklenburg/Vorpommern GmbH. Een onderdeel van DMK Deutsches Milchkontor GmbH, Duitslands grootste zuivelconcern. Voordat wij de nieuwe HACCP coating aan konden brengen hebben wij eerst de nodige voorbereidingen getroffen. Zo hebben wij de pekelbaden grondig gereinigd en opgeschuurd. Dit vormt de basis voor het succesvol aanbrengen van onze HACCP coating systemen. Wanneer wij klaar zijn met onze werkzaamheden zullen de pekelbaden voldoen aan de laatste regelgevingen voor de voedingsmiddelenindustrie. Wilt u meer weten over onze werkzaamheden voor de voedingsmiddelenindustrie? Bekijk onze dienstenpagina over HACCP zuivel- en voedingsindustrie.

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Certificering innovatief instant coatingssysteem

Certificering innovatief instant coatingssysteem

Het uitvoeren van coatingwerkzaamheden zorgt vaak voor productieoponthoud. Sijtsma Noord weet, als 35 jarige specialist binnen verschillende vakgebieden, hoe belangrijk het is om het productieproces zo goed mogelijk draaiende te houden. Wij investeren dan ook jaarlijks in onze kennis en verschillende systemen om de productie zo min mogelijk te laten beïnvloeden door onze werkzaamheden. Zo zijn wij onlangs ook in aanmerking gekomen met het innovatieve bedrijf SolidLux. Zij hebben een uniek, gepatenteerd coatingssysteem ontwikkeld dat direct uithardt en vanaf de eerste minuut weer volledig belastbaar is. Een ideaal product voor het aanbrengen van vloercoatings en belijning binnen bedrijven waar het productieproces geen oponthoud mag oplopen! Sijtsma Noord heeft SolidLux benaderd om onze vakspecialisten te trainen in het gebruik van dit unieke systeem. Sinds afgelopen week zijn onze vloerspecialisten getraind in het gebruik van dit innovatieve vloercoating systeem. Sijtsma Noord is nu gecertificeerd applicateur van dit prachtige vloercoating systeem! Benieuwd naar de toepassingsmogelijkheden en meer informatie over dit innovatieve systeem? Bekijk onze dienstenpagina over SolidLux Instant Coating of neem vrijblijvend contact met ons op.

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Training nieuwste ontwikkelingen op coatinggebied

Training nieuwste ontwikkelingen op coatinggebied

Men verwacht het vaak niet, maar op het gebied van coatings vinden jaarlijks nog vele ontwikkelingen plaats. Producenten zijn continue bezig met het ontwikkelen en testen van nieuwe componenten, bindmiddelen en additieven om hun coatings te verbeteren. Met name duurzaamheid en milieuvriendelijkheid zijn de afgelopen jaren een grote rol gaan spelen. Om  de naam van specialist op het gebied van coatings waar te maken vindt Sijtsma Noord het uiterst belangrijk om op de hoogte te zijn van de actuele ontwikkelingen en deze weet toe te passen in de praktijk. Vandaar dat wij onlangs Nylo Coatings bij ons op bezoek hebben gehad om te vertellen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van coatings. Na de benodigde theoretische uitleg mochten onze vaklieden een aantal coatings testen. Hieruit kwam het verschil tussen de coatings duidelijk naar voren. Om de kennis van onze vaklieden up to date te houden kregen ze ook nog een praktijktraining in het leggen van een aantal verschillende coatings. Al met al was het een zeer leerzame en interessante dag. Wilt u meer weten over de verschillende coating systemen en de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op via: 0517 23 22 00.

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Coatingwerkzaamheden glijbaan Duinrell Wassenaar

Coatingwerkzaamheden glijbaan Duinrell Wassenaar

Eerder zijn wij al begonnen met het uitvoeren van werkzaamheden aan de Tikitoren in het zwemparadijs van Duinrell Wassenaar. Daarnaast hebben wij ook een glijbaan in het Tikibad voorzien van een hoogwaardige en duurzame coating. Hiervoor hebben wij gebruik gemaakt van een sterk gecrosslinkte polyurethaancoating met uitstekende kleurstabiliteit en fysische eigenschappen. Deze coating kan zowel op zwembaden als glijbanen en andere waterspeeltoestellen worden aangebracht. Bent u benieuwd naar het hele project? Bekijk het project over de onderhoudswerkzaamheden Tikibad van Duinrell Wassenaar. 

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Zwembadonderhoud Vakantiepark Bergumermeer

Zwembadonderhoud Vakantiepark Bergumermeer

Op dit moment zijn wij, tijdens de seizoen sluiting van Vakantiepark Bergumermeer, druk bezig met het uitvoeren van groot onderhoud in het zwemparadijs. Gedurende deze periode zullen wij verschillende werkzaamheden verrichten om het zwemparadijs weer te laten voldoen aan de laatste regelgevingen op het gebied van hygiëne en veiligheid. Zo zullen wij het overdekte zwembad, de waterplay, de tegelvloeren en de kleedkamers voorzien van een volledig nieuwe coating. De door ons toegepaste coatingsystemen voldoen aan de hoogste hygiëne norm doordat deze coatings makkelijk schoon te houden zijn en geen vuil en vocht opnemen. Daarnaast zullen alle vloeroppervlaktes voorzien worden van een blanke anti-slip afwerking. Hiermee zal het zwemparadijs voldoen aan de NEN-norm 13451 – 1:2011. Binnenkort zullen wij het eindresultaat toevoegen aan onze projecten.   

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Onderhoud TIkibad van Duinrell Wassenaar

Onderhoud TIkibad van Duinrell Wassenaar

Wij zijn momenteel druk bezig met werkzaamheden in het Tikibad van Duinrell Wassenaar. Zo verrichten wij een aantal coatingwerkzaamheden binnen in de Tikitoren. Wanneer de coatingwerkzaamheden zijn afgerond zal het Tikibad weer klaar zijn voor de toekomst en voldoen aan alle hygiëne en veiligheidseisen.  Gedurende deze periode is het Tikibad tijdelijk gesloten. Wanneer de werkzaamheden afgerond zijn zullen wij meer foto’s van de werkzaamheden en het eindresultaat toevoegen aan onze projecten.

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Zwembad onderhoud en renovatie uitvoeren

Zwembad onderhoud en renovatie uitvoeren

Wanneer u beschikt over een zwembad bent u ook bekend met het bijbehorende onderhoud. Met name voor eigenaren van buitenzwembaden is de herfst- en winterperiode uitermate geschikt voor zwembad onderhoud. Sijtsma Noord is een bekende speler in de wereld van zwembadrenovaties en onderhoud. Zo weten wij welke werkzaamheden bij het onderhouden van een zwembad komen kijken. Een aantal van deze werkzaamheden zijn: Stralen, schuren en frezen Injecteren van lekkages Injecteren van scheuren Injecteren, afdichten van lekkende doorvoeren Vastzetten van loszittende tegels en tegelbladen Aanpassen, uitbreiden van bestaande zwembadconstructies Herstelwerkzaamheden epoxy voegwerk Leveren en aanbrengen van zwembadcoatings en antislip coatings En meer… Een groot voordeel van onze coatings is dat deze ook direct aangebracht kunnen worden op tegelondergronden. Hierdoor kunnen wij tegelvloeren en zwembaden met tegels rechtstreeks overcoaten. Dit kan zelfs op twee manieren, dat de voegen qua structuur zichtbaar blijven of dat de voegen weggewerkt worden waarna de coating aangebracht wordt zodat je een effen ondergrond krijgt. Deze werkzaamheden zijn belangrijk om te kunnen blijven voldoen aan onder andere de hygiëne en veiligheidseisen. Daarnaast draagt een goed onderhouden zwembad bij aan een positieve ervaring van uw bezoekers. Bespaar kosten op uw zwembad onderhoud Doordat een zwembad arbeidsintensief kan zijn en er strenge regelgevingen gelden, komen er al snel veel onderhoudskosten bij het bezitten van een zwembad kijken. Onze ervaring leert ons dat veel zwembadeigenaren, door het gebruik van een kwalitatief slechte coating, meer onderhoudskosten maken dan nodig. Een aantal voorbeelden hiervan die wij regelmatig tegenkomen zijn hogere schoonmaakkosten door de ophoping van bacteriën in het voegwerk en herstelkosten van lekkages door slijtage van de coating. Om op de lange termijn kosten te besparen voor onze klanten maken wij uitsluitend gebruik van speciaal ontwikkelde coating systemen. Deze coating systemen voldoen aan alle eisen, zijn van uitmuntende kwaliteit en waarborgen een hoogwaardige en duurzame afwerking. Zo zorgen wij met onze coatingsystemen onder andere voor een zeer gladde afwerking met een hoge oppervlaktedichtheid. Hierdoor is het aanhechten van vuil vrijwel onmogelijk. Dit zorgt voor kosten- en tijdbesparing bij onze klanten doordat de ondergrond minder vaak gereinigd hoeft te worden.     Zwembad onderhoud voor sauna’s Hygiëne, veiligheid maar ook de uitstraling en duurzaamheid spelen een grote rol bij sauna gelenheden. Eén van de projecten die wij hebben uitgevoerd voor de spa & wellness branche is het aanbrengen van een zwembadcoating bij Hof van Saksen. Zo is ervoor gekozen om twee dompelbaden en een voetenbad opnieuw te voorzien van een duurzame afwerking. Meer informatie over de verrichte werkzaamheden en foto’s kunt u vinden bij het project: “Zwembadcoating bij Hof van Saksen”. Zwembad onderhoud voor publieke zwembaden Voor zowel binnen als buitenzwembaden heeft Sijtsma Noord veel verschillende projecten uitgevoerd. Dit loopt uiteen van het aanbrengen van een nieuwe coating die tevens een antislipstructuur heeft voor Zwembad De Dôbe, renovatiewerkzaamheden aan de wildwaterbaan bij zwembad De Waterhoorn en renovatiewerkzaamheden bij buitenzwembad de Griffioen. Wilt u meer weten over zwembadrenovatie? Bent u benieuwd naar wat Sijtsma noord voor u kan betekenen of bent u op zoek naar meer informatie over onze coatingsystemen? Onder onze dienstenpagina kunt u meer informatie vinden over zwembadrenovatie. Daarnaast kunt u hier vrijblijvend onze Zwembaden & Wellness brochure downloaden. Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken met één  van onze adviseurs? Dat kan vrijblijvend via onze contact pagina.

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Straalwerkzaamheden in de Gertrudiskerk in Idaerd

Straalwerkzaamheden in de Gertrudiskerk in Idaerd

We zijn bezig met het opknappen van de muren in de hal van de Sint Gertrudiskerk in Idaerd. Dit monumentale kerkje komt uit 1774 en bij zulke oude gebouwen is er nou eenmaal af en toe onderhoud nodig. Zo zorgen we ervoor dat het gebouw niet in verval raakt. Daarom zijn wij bezig om de muren in de hal van de toren te herstellen en weer terug te brengen in de originele staat. Op de oude stenen was in de loop der jaren een witte kalklaag ontstaan. Deze is er afgehaald door de muur te stralen met zand. Door bij dit proces water toe te voegen wordt er voorkomen dat het zand en de kalk gaat stuiven. Op de foto kun je goed het resultaat zien na het straalwerk, hoewel dit slechts een deel van de muren laat zien. We gaan door met de andere muren, maar zijn al erg tevreden over het tussentijdse resultaat. Meer weten over straalwerkzaamheden? Wilt u meer weten over wat Sijtsma Noord voor u kan betekenen met straalwerkzaamheden? Op onze pagina over straalwerkzaamheden vindt u meer informatie. U kunt vrijblijvend contact met ons zoeken, kijkt u dan op onze contactpagina.

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Sijtsma Noord is nu ook ISO 9001:2015 gecertificeerd!

Sijtsma Noord is nu ook ISO 9001:2015 gecertificeerd!

Naast het eerder behaalde ISO 22000:2005 certificaat is Sijtsma Noord nu ook ISO 9001:2015 gecertificeerd! Hiermee blijven we de kwaliteit van onze werkzaamheden verhogen wat belangrijk is voor onze klanten en onszelf. Wat het ISO 9001:2015 certificaat is en wat dit voor u betekend leest u hieronder. Wat is het ISO 9001:2015 certificaat? Het ISO 9001:2015 certificaat is de opvolger van de ISO 9001-norm uit 2008. De nieuwe ISO-norm is gebaseerd op de Annex SL richtlijn dat een raamwerk biedt dat toepasbaar is op alle managementsystemen. Dit biedt bedrijven een stuk consistentie en duidelijkheid door één taal te spreken. De ISO 9001 kan gebruikt worden om te beoordelen of de organisatie in staat is om te voldoen aan de verschillende eisen van klanten, de wet- en regelgevingen die van toepassing zijn op het product en de eisen van de organisatie zelf. Wat betekent het ISO 9001:2015 certificaat voor u? Doordat Sijtsma Noord over het ISO 9001:2015 certificaat beschikt zijn wij in staat om een hogere kwaliteit en effectiviteit te leveren met onze diensten. Ons kwaliteitsmanagementsysteem is door een externe, onafhankelijke partij beoordeeld en wordt ieder (half)jaar opnieuw bekeken. Met de ISO 9001 certificering tonen wij aan de nadruk op klanttevredenheid en de daaruit voortkomende kwaliteitszorg en continue verbetering te leggen. Sijtsma Noord is al 35 jaar gespecialiseerd op verschillende vakgebieden waar kwaliteit voorop staat. Daarmee sluit de ISO 9001:2015 aan op ons bedrijfsmotto: “We doen het goed of we doen het niet.”. Benieuwd wat Sijtsma Noord voor u kan betekenen? Wilt u meer weten over wat Sijtsma Noord voor u kan betekenen? Bekijk onze diensten pagina voor een overzicht van al onze specialismen of neem vrijblijvend contact met ons op.

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Sijtsma Noord is ISO 22000:2005 gecertificeerd

Sijtsma Noord is ISO 22000:2005 gecertificeerd

Onlangs heeft Sijtsma Noord het ISO 22000:2005 certificaat behaald. Daar zijn we natuurlijk trots op en we leggen u graag even uit wat het certificaat voor ons en voor u betekent. Wat is het ISO 22000:2005 certificaat? Het certificaat is eigenlijk niets meer dan een geaccepteerde standaard als het gaat om voedselveiligheid. Het is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat overal ter wereld dezelfde voedselveiligheidsnormen nageleefd kunnen worden. De volledige naam van de standaard is: ISO 22000 Voedselveiligheid managementsystemen - eisen aan een organisatie in de voedselketen. Waarom is het certificaat belangrijk? Besmette voedingsmiddelen zijn een nachtmerrie voor iedereen die werkzaam is in de voedingsmiddelenindustrie. Om besmettingen tegen te gaan en een hoge hygiënische standaard te hanteren maken wij gebruik van deze werkwijze. De certificering is wat dat betreft een bekroning op goed geleverd werk. Wat zijn de voorwaarden van het ISO 22000:2005 certificaat? Allereerst is het belangrijk dat een bedrijf voldoet aan het halen van de HACCP normen. Verder is het van belang dat wij onze plaats en rol binnen de voedselketen herkennen. Bij Sijtsma Noord doen we veel klussen in de zuivel- en voedingsmiddelenindustrie en dus zijn we ons bewust van deze HACCP principes. Uiteraard voldoen we hieraan, al onze vloer-, wand- en plafondcoatings zijn HACCP goedgekeurd. Er moet worden voldaan aan alle onderstaande voorwaarden voor het certificaat wordt toegewezen: Het bedrijf voldoet aan de HACCP eisen; Het bedrijf kent haar plek binnen de voedselketen; Er is sprake van interactieve communicatie; Voedselveiligheidsrisico’s worden in kaart gebracht; Er is sprake van systeemmanagement; Er wordt voldaan aan het basisvoorwaardenprogamma; Er is sprake van continue verbetering met focus op voedselveiligheid; Er wordt rekening gehouden met food defense, de mogelijkheid op opzettelijke besmettingen. Wilt u voldoen aan de ISO 22000 eisen? Als u als bedrijf ook wilt voldoen aan de eisen, dient u eerst alle voor uzelf relevante eisen op te stellen. Die eisen verschillen per branche. Sijtsma Noord helpt u graag om ervoor te zorgen dat uw organisatie voldoet aan de ISO 22000 eisen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Voortgang renovatiewerkzaamheden FrieslandCampina Lutjewinkel

Voortgang renovatiewerkzaamheden FrieslandCampina Lutjewinkel

Sijtsma Noord is enige tijd geleden begonnen met renovatiewerkzaamheden voor FrieslandCampina in Lutjewinkel. Op deze locatie wordt al jarenlang Noord-Hollandse Gouda kaas gemaakt. Inmiddels hebben wij een deel van de betegelde stroomgoten, en de bijhorende opstaande RVS randen gerenoveerd en voorzien van een HACCP coatingsysteem. Als volgende fase gaan wij aan de slag met het renoveren van de overige stroomgoten en pekelbaden. Momenteel hebben wij hiervoor al de benodigde voorbereidingen getroffen. Zo zijn er geleiders voor de schotten geplaatst. Hierdoor kunnen wij binnenkort een deel van de pekelstroming afzetten en de rest gaan renoveren zonder de productie stil te leggen. Meer weten over de HACCP werkzaamheden van Sijtsma Noord in de zuivel- en voedingsindustrie? Wilt u meer weten over de HACCP oplossingen van Sijtsma Noord in de zuivel- en voedingsindustrie of bent u benieuwd naar wat Sijtsma Noord voor u kan betekenen? Download dan vrijblijvend onze brochure voor de voedingsmiddelenindustrie of bekijk onze dienst voor HACCP Zuivel - en voedingsindustrie. 

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Terugblik op de ZwembadBranche Dag 2017

Terugblik op de ZwembadBranche Dag 2017

Vorige week woensdag (11 oktober) vond het grootste evenement binnen de zwembadbranche plaats; De ZwembadBranche Dag 2017. Als specialist op het gebied van zwembad & wellness renovaties was Sijtsma Noord aanwezig om bezoekers te informeren over dit onderwerp. Gedurende deze dag hebben wij veel leuke en interessante gesprekken gehad. Daarnaast hadden wij voor de ZwembadBranche Dag een speciale actie opgezet. Zo konden bezoekers een badeendje uitkiezen om kans te maken op één van de onderstaande prijzen bij Sanadome Hotel & Spa Nijmegen. 1x - Anti-Stress Hotel Arrangement voor 2 personen t.w.v. € 414,- 2x - Dag Basis Sauna Arrangement voor 2 personen t.w.v. € 93,- Al met al was het een zeer geslaagde dag. Wij kijken alweer uit naar volgend jaar! Hieronder zijn de blije winnaars van de beurs actie te vinden.

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
In beeld: renovatie van zwembad de Griffioen in Grijpskerk

In beeld: renovatie van zwembad de Griffioen in Grijpskerk

Sijtsma Noord is onlangs in Grijpskerk begonnen aan de zwembadrenovatie van buitenzwembad de Griffioen. We werken hier onder een grote tent en daarmee zijn we goed bestand tegen het typische herfstweer van de afgelopen tijd. We zijn begonnen met het schoonmaken, schuren en het herstellen van de beschadigingen. Zodra de zwembadcoating is aangebracht kunnen wij de laatste punten gaan afwerken. Zo wordt het zwembad volgend voorjaar weer in perfecte staat heropend. Voordelen van onze zwembadcoatings Sijtsma Noord heeft veel ervaring op het gebied van zwembadrenovaties. Hierdoor zijn wij in staat om efficiënt met de tijd en middelen om te gaan. Daarnaast bieden onze zwembadcoatings de volgende voordelen: Hygiënisch; Veilig en brandwerend; Naadloos en duurzaam; Antislip; Slijtvast; Gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm; Bestand tegen chemicaliën en chloor. Onderaan ziet u alvast hoe we er nu voor staan met de zwembadrenovatie. We houden u op de hoogte van onze werkzaamheden en plaatsen binnenkort nieuwe foto’s als we helemaal klaar zijn in Grijpskerk. Meer over de coatings van Sijtsma Noord Wilt u meer informatie over de coating systemen van Sijtsma Noord? Bekijk dan onze brochure voor zwembaden & wellness.

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Terugblik HACCP coatingwerkzaamheden Oliehoorn

Terugblik HACCP coatingwerkzaamheden Oliehoorn

Ruim een jaar geleden heeft Sausfabrikant Oliehoorn ons gevraagd om de wanden, plafonds en vloeren van de (productie)ruimtes te behandelen zodat deze voldoen aan de geldende HACCP normen voor voedings- en zuivelindustrie. Onlangs hebben wij een inspectie uitgevoerd en de onderstaande foto's gemaakt. Hieruit blijkt dat ook na vele productie uren de vloeren, wanden en plafonds er nog als nieuw uitzien. Coatingwerkzaamheden voor de wanden en plafond Als eerste zijn wij bezig geweest met het prepareren van de wanden en het plafond door ze te schuren en een primer aan te brengen. Na het voorbereidende werk hebben wij de wanden en plafonds behandeld met een speciale HACCP coating die bestand is tegen chemicaliën, goed te reinigen is en bovendien slijtvast is. Coatingwerkzaamheden voor de (tegel)vloeren De vloeren hebben wij eerst behandeld door middel van sponsstralen waarna wij de noodzakelijke reparaties konden uitvoeren. Na het aanbrengen van een primer zijn de vloeren afgewerkt met een speciale HACCP coating zodat de vloeren naadloos, vloeistofdicht, antislip, stoot- en slijtvast zijn.  Meer over de slimme HACCP oplossingen van Sijtsma Noord Bent u benieuwd naar wat Sijtsma Noord voor u kan betekenen? Op onze diensten pagina is meer informatie te vinden over onze HACCP oplossingen voor in de zuivel- en voedingsindustrie.  

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Sijtsma Noord nodigt u uit voor de ZwembadBranche Dag

Sijtsma Noord nodigt u uit voor de ZwembadBranche Dag

Woensdag 11 oktober is het zover! Het grootste evenement binnen de zwembranche; De ZwembadBranche Dag 2017. Het evenement vindt plaats in DeFabrique in Utrecht en wij zijn aanwezig met onze expertise over coatings en zwembadrenovatie. Alles over zwembaden De beurs is dit jaar groter dan ooit, met meer dan 70 exposanten met elk hun eigen specialisme. U kunt vragen stellen, maar er zijn ook genoeg workshops die u kunt volgen. Daarnaast zijn er sprekers aanwezig die over de hele dag een gevarieerd aanbod neerzetten. Voor meer informatie over de activiteiten kunt u even op de programmapagina van de ZwembadBranche Dag kijken. Sijtsma Noord de coating specialist aanwezig Als het gaat om zwembaden, is het van belang dat het een veilige omgeving is. Met onze coatings kunnen we garanderen dat vuil niet hecht en dat we gebruik maken van een slijtvaste toplaag. Beleef, voel en zie hoe veilig en hygiënisch de coating systemen van Sijtsma Noord zijn. Wij kunnen eventuele vragen ook ter plaatse beantwoorden. U kunt zich vast gratis aanmelden voor de ZwembadBranche Dag 2017 in DeFabrique in Utrecht. U vindt ons in stand 2.32. Hou onze social media in de gaten Wij kondigen alvast aan dat Sijtsma Noord met een leuke actie gaat komen. Wat wij precies gaan doen? Daar willen we nu nog niet teveel over loslaten, maar een week voor het evenement komen wij hier op terug! We laten dit weten via onze social media. Bekijk de promovideo Voor meer informatie over het evenement kunt u een kijkje nemen op de website van de ZwembadBranche Dag 2017. Wilt u alvast in de sfeer te komen van de ZwembadBranche Dag 2017, dan kunt u onderstaande video bekijken:

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Onze HACCP coatings in de HygiëneSpecial

Onze HACCP coatings in de HygiëneSpecial

Wanneer u actief bent in de zuivel- en voedingsmiddelenindustrie bent u waarschijnlijk bekend met de vakbladen. In de HygiëneSpecial 2017 die verstuurd wordt met onder andere de vakbladen EVMI, Bakkers in bedrijf, Vlees+ en Vismagazine hebben wij verteld over onze slimme HACCP-oplossingen. Extreem hoge eisen bij Ausnutria Hyproca in Heerenveen In de HygiëneSpecial is te lezen over een groot project bij Ausnutria Hyproca in Heerenveen dat Sijtsma Noord binnenkort oplevert. De HACCP-eisen in de voedingsmiddelenindustrie worden steeds strenger. Dit geldt helemaal voor een fabriek waar zuigelingen- en kindervoeding wordt gemaakt. In het artikel van de HygiëneSpecial is te lezen hoe wij in staat zijn om maar liefst vijf jaar garantie te leveren wat uniek is in de sector. Deskundigheid van Sijtsma Noord Ook voor andere bedrijven in de zuivel- en voedingsmiddelenindustrie zijn kwaliteit, hygiëne en veiligheid belangrijke aspecten binnen de bedrijfsvoering. Bij Sijtsma Noord zijn wij al 35 jaar actief binnen deze branche. Hierdoor hebben wij de benodigde deskundigheid in huis en zijn wij in staat om een totaalpakket aan diensten aan te bieden. Daarnaast kunnen wij een inspectie en renovatieproces uitvoeren terwijl de productie blijft draaien.   Speciale HACCP coatings De hygiëne in productieruimtes luistert nauw om de groei van bacteriën en kiemen tegen te gaan. Sijtsma Noord werkt met biocidevrije coating systemen die speciaal ontwikkeld zijn om de aanhechting van vuil tegen te gaan. Door de speciale coating wordt het aanhechten van micro-organismen vermeden en zijn de klanten van Sijtsma Noord ervan verzekerd dat zij voldoen aan de HACCP-regelgeving. Weinig tot geen oponthoud in het productieproces Doordat Sijtsma Noord het proces opdeelt in stukjes kunnen wij een inspectie en renovatieproces uitvoeren terwijl de productie van het bedrijf blijft draaien. Hierdoor zorgen de slimme HACCP-oplossingen voor weinig tot geen omzetverlies. Meer weten over de slimme HACCP-oplossingen van Sijtsma Noord? Wilt u meer weten over de slimme HACCP-oplossingen van Sijtsma Noord, download hier dan vrijblijvend onze folder over Voedingsmiddelenindustrie of bekijk het artikel van de HygiëneSpecial. 

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Nieuwe folder over coating voor zwembaden & wellness

Nieuwe folder over coating voor zwembaden & wellness

In de wereld van zwembaden en wellness spelen veiligheid en hygiëne een grote rol. In onze nieuwe folder kunt u lezen hoe de zwembadcoating van Sijtsma Noord de veiligheid en hygiëne verhoogt. Daarbij werken onze zwembadcoating systemen kosten- en tijdbesparend. In onze folder vindt u onder andere informatie over: De voordelen van onze zwembadcoating systemen. De toepassingsgebieden van onze coating systemen. De certificeringen om te voldoen aan de regelgevingen. De toepassingsmogelijkheden van onze coating systemen op RVS. Waarom onze zwembadcoating hygiëne verhogend en duurzaam is. Hoe onze zwembadcoating uitglijden en verwondingen helpt voorkomen. Heeft u vragen naar aanleiding van de folder of wenst u meer informatie? Neem dan contact met ons op.  Folder over coating voor zwembaden & wellness Folder over coating voor zwembaden & wellness downloaden.

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Werkzaamheden voor FrieslandCampina Gerkesklooster

Werkzaamheden voor FrieslandCampina Gerkesklooster

Voor onze opdrachtgever FrieslandCampina Gerkesklooster zijn we afgelopen week gestart met de voorbereiding op het coatingwerk van het nieuwe pekellokaal. Sijtsma Noord zal de pekelbaden voorzien van een goedgekeurd HACCP coatingsysteem welke voldoet aan de hoogste eisen. Wilt u meer weten over de HACCP coatingsystemen van Sijtsma Noord? Dowload de folder over voedingsmiddelindustrie (HACCP), bekijk de diensten van Sijtsma Noord of neem contact met ons op. 

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
ZwembadBranche Magazine Juni 2017

ZwembadBranche Magazine Juni 2017

Heeft u de 59e editie van het ZwembadBranche Magazine al gelezen? ZwembadBranche Magazine is het magazine voor iedereen die werkzaam is in de zwembadbranche. Zo vindt u informatie over de laatste gebeurtenissen, regelgeving en trends in de zwembadbranche. Het totaalpakket van Sijtsma Noord In de uitgave van Juni 2017 hebben wij verteld over de zwembadcoating systemen van Sijtsma Noord. Op pagina 38 hebben wij toegelicht wat de voordelen zijn van een zwembadcoating van Sijtsma Noord. Met onze methoden, technieken en vakkennis zijn wij in staat om een totaalpakket aan te bieden van inspectie tot advisering, budgettering en uitvoering tot en met de nazorg. Een paar voordelen van een zwembadcoating van Sijtsma Noord Met onze coating systemen zorgen wij voor een hoge oppervlaktedichtheid van uw zwembad waardoor het aanhechten van vuil bijna onmogelijk is. Dit werkt kosten- en tijdbesparend doordat de ondergrond minder vaak gereinigd hoeft te worden. Onze zwembadcoating zorgt tevens voor een zeer veilig antislip effect en voldoet aan de verplichte Europese antislip NEN-norm 13451 – 1:2011.   Zo helpen wij uw binnen- of buitenbaden veilig en hygiënisch te maken en garanderen wij dat het zwembad voldoet aan de meest recente regelgeving. Meer weten over de coating systemen van Sijtsma Noord? Wilt u meer weten over de zwembadcoating van Sijtsma Noord, download hier dan vrijblijvend onze brochure over coating systemen of bekijk het artikel in ZwembadBranche Magazine. Het complete magazine is te vinden op de website van ZwembadBranche Magazine.

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Nieuwe folder over Voedingsmiddelenindustrie (HACCP)

Nieuwe folder over Voedingsmiddelenindustrie (HACCP)

In productieruimtes binnen de zuivel,- dranken- en voedingsmiddelenindustrie worden zeer hoge eisen gesteld aan kwaliteit, hygiëne, en veiligheid. In onze nieuwe folder kunt u lezen hoe Sijtsma Noord ervoor zorgt dat uw bedrijf kan voldoen aan de gestelde eisen.  In de folder vindt u onder andere informatie over: De voordelen van onze (HACCP) Coating Systemen. De VCA** en HACCP certificeringen van Sijtsma Noord. Een greep uit de toepassingsgebieden van onze (HACCP) Coatings. Momenteel is de voedingsmiddelenindustrie folder alleen in het Nederlands, maar binnenkort is er ook een Engelse, Duitse, en Franse versie verkrijgbaar. Heeft u vragen naar aanleiding van de folder of wenst u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Folder over Voedingsmiddelenindustrie (HACCP) Folder over Voedingsmiddelenindustrie (HACCP) downloaden  

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Verschil gietvloer en rolcoating voor vloeren

Verschil gietvloer en rolcoating voor vloeren

Weet u eigenlijk het verschil tussen een gietvloer en rolcoating voor vloeren? Beide vloeren lijken ontzettend veel op elkaar, maar ze zijn niet identiek. Beide vloeren zijn gemakkelijk in onderhoud en toch is er een belangrijk verschil. De toplaag Het grootste verschil tussen een rolcoating en gietvloer is de dikte van de toplaag. De laag van een rolcoating is doorgaans niet dikker dan 1 mm terwijl een gietvloer vaak tussen de anderhalf en drie mm dik is. Door de dikkere laag bij de gietvloer, heeft deze een langere levensduur waarbij vloercoating vaak na een aantal jaar weer vernieuwd moet worden. Het verschil in het kort: Een gietvloer heeft een dikkere toplaag Een gietvloer is geschikt voor zwaardere belasting Een rolcoating is goedkoper in aanbrengen Een rolcoating kan sneller worden aangebracht Voordelen Zoals we al noemden lijken de vloeren veel op elkaar. Hierdoor hebben beide vloeren ook veel dezelfde voordelen, zoals: Stoot-, slijtvaste en vloeistofdichte eigenschappen Geschikt voor industrievloeren Eenvoudig schoon te maken en te onderhouden Veel mogelijkheden in kleur en afwerking Iedere ruimte vraagt om andere coatingbehandeling. De beste oplossing is afhankelijk waarvoor u de vloer wil gebruiken. We adviseren u graag over de mogelijkheden voor gietvloeren en vloercoating. Er is ook meer over dit onderwerp te lezen op onze pagina over kunststof vloer-, wand- en zwembadcoating.

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Slijtvaste belijningen in magazijn NDC

Slijtvaste belijningen in magazijn NDC

Voor NDC mediagroep in Leeuwarden hebben wij slijtvaste belijningen geplaatst in hun magazijn. Door de slijtvaste belijningen hoeft men minder te puzzelen en kunnen zij pallets met drukplaten en tafels gemakkelijker plaatsen.  Voorafgaande van het plaatsen van de belijningen hebben wij een nieuwe epoxy vloer gelegd. Ook de vloer is zodoende bestand tegen intensief en dagelijks gebruik. Slijtvaste belijningen zijn naast magazijnen ook toe te passen op wegen en in bijvoorbeeld parkeergarages. Voor de parkeergarage onder de Achmeatoren hebben wij dit onder andere gedaan. Lees meer over onze dienst belijning en markering.

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Nieuwe folder over Sponsstralen

Nieuwe folder over Sponsstralen

Sponsstralen®  is dé manier om diverse oppervlaktes stofvrij, schoon en duurzaam te stralen! Alle voordelen over deze zeer efficiënte straaltechniek worden uitgelicht in een mooie nieuwe folder. In de folder leest u hoe het proces werkt, welk systeem wordt gebruikt en de voordelen van sponsstralen met bewezen resultaten. Heeft u vragen naar aanleiding van de folder of wenst u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Folder over Sponsstralen® Folder over Sponsstralen® downloaden

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Terugblik op het jaar 2016

Terugblik op het jaar 2016

Wij kijken met een tevreden blik terug op 2016. We hebben een jaar gehad met veel vernieuwende projecten en we zijn zelfs op tv geweest! Hierbij een overzicht hoe wij het afgelopen jaar hebben doorgebracht. Sijtsma Noord op tv met sponsstralen Het hoogtepunt van dit jaar was natuurlijk dat we op tv zijn geweest bij het programma Doe Maar Duurzaam van RTL7! In dit programma komen diverse ontwikkelingen en innovaties binnen de duurzaamheidsbranche aan bod. Wij lieten zien hoe wij gebruik maken van sponsstralen. Sponsstralen is een milieuvriendelijke manier voor het reinigen van een oppervlak, zodat coating beter hecht. Wand- en plafondcoating aanbrengen bij Ausnutria Hyproca Dit jaar mochten we voor babypoederfabriek Ausnutria Hyproca coating aanbrengen op de wanden en plafonds van de nieuwe babypoederfabriek in Heerenveen. Een grote opdracht waarbij we in samenwerking met Ulfcar Benelux BV ruim 50.000 M² aan coating hebben aangebracht. De voedingsautoriteiten stellen strenge eisen aan een badypoederfabriek, wat voor een uitdagende opdracht zorgde. Benieuwd hoe dat er aan toeging? Bekijk de video op onze website. Coating volgens de HACCP-richtlijnen Niet alleen voor Ausnutria Hyproca mochten wij coating aanbrengen. We hebben dit jaar meer opdrachten uitgevoerd in de voedingsindustrie. Sauzenfabrikant Oliehoorn heeft zich dit jaar gevestigd in de voormalige zuivelfabriek van Friesland Campina in Drachten. Hier zijn door ons de wanden en plafonds gerenoveerd en voorzien van een HACCP goedkeurde coating. Ook van deze werkzaamheden hebben wij een video online. Smilde Foods bouwt in Heerenveen aan een nieuwe fabriek met maar liefst 40 tanken. In de fabriek hebben wij de wanden en plafonds voorzien van coating. Daarnaast brachten wij coating aan volgens de HACCP richtlijnen bij Kalverslachterij Ekro in Apeldoorn. In meerdere ruimtes van deze slachterij hebben wij de vloeren, wanden en plafonds behandeld en gerepareerd waarna er coating is aangebracht. Coating in de zuivelindustrie Ook dit jaar voerden we verschillende opdrachten uit in de zuivelindustrie. Voor kaasboerderij ‘De Gelder’ hebben wij nieuwe pekelbaden voorzien van een speciale coating. Deze coating voldoet aan de HACCP-normen en is naadloos, porieloos, stootvast en slijtvast. Vanwege onze vele werkzaamheden in de zuivelindustrie is directeur Hendrik Sijtsma geïnterviewd door het blad ZuivelZicht! Hierin vertelt hij over onze opdrachten in de zuivelindustrie. Renovaties Naast het aanbrengen van coating op allerlei oppervlaktes, hebben we ons dit jaar ook ingezet bij het renoveren en onderhoud van de lichtbakens in Makkum. We hebben een prachtig pand op Urk gerestaureerd en gevelrenovaties uitgevoerd aan appartementencomplexen. Wij hebben dus een goed en druk jaar achter de rug.  

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
In beeld: Sijtsma Noord bij Ausnutria Hyproca

In beeld: Sijtsma Noord bij Ausnutria Hyproca

Sijtsma Noord heeft voor de nieuwe babypoeder fabriek van Hyproca Ausnutria de wanden en plafonds voorzien van coating. Met deze werkzaamheden zorgen we ervoor dat er wordt voldaan aan de HACCP normering. Dit houdt in dat de wanden en plafonds vloeistofdicht en naadloos zijn. Zie in onderstaande video hoe wij de werkzaamheden uitvoeren bij de babypoederfabriek van Ausnutria Hyproca.  

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
In beeld: aanbrengen van vloercoating bij Oliehoorn

In beeld: aanbrengen van vloercoating bij Oliehoorn

Sijtsma Noord heeft de productieruimtes in de nieuwe fabriek van Oliehoorn in Drachten behandeld zodat deze voldoen aan de strenge eisen van de voedings- en zuivelindustrie. Oliehoorn gaat zich vestigen in de oude zuivelfabriek van Friesland Campina om speciaalsauzen en (frituur)oliën te produceren. Om aan de HACCP-normering te voldoen, zijn onder andere de vloeren behandeld met een epoxy coating zodat deze naadloos, vloeistofdicht en slijtvast zijn. Dit zorgt ervoor dat er geen vuil kan achterblijven. In de onderstaande video kunt u zien hoe wij een epoxy coating aanbrengen op een vloer: Benieuwd naar meer informatie over dit project? Zie dan onze pagina over de werkzaamheden bij Oliehoorn Drachten. 

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Uitbreiding wagenpark

Uitbreiding wagenpark

Onlangs heeft Sijtsma Noord zijn wagenpark uitgebreid met 2 nieuwe Ford Transit bedrijfswagens. Door de uitbreiding kunnen wij onze relaties nog sneller en beter van dienst zijn.

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Sijtsma Noord BV in ZuivelZicht

Sijtsma Noord BV in ZuivelZicht

Indien u geabonneerd bent op het blad ZuivelZicht heeft u het wellicht al gelezen; het interview met onze directeur Hendrik Sijtsma op pagina 21 van de juni uitgave. Mocht u het niet gelezen hebben dan heeft u hierbij de gelegenheid. In het artikel wordt onder andere uitgelicht waarom Sijtsma Noord een belangrijke toeleverancier is in de wereld van kaas, pekel, zuivel & HACCP. Veel leesplezier! 

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Sponsstralen in beeld

Sponsstralen in beeld

Het item over de dienst sponsstralen van Sijtsma Noord BV wat onlangs is uitgezonden door het tv programma Doe Maar Duurzaam van RTL 7 is nu terug te kijken op ons eigen You Tube kanaal.

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Samenwerken loont!

Samenwerken loont!

Afgelopen week heeft de directeur van Sijtsma Noord BV, Hendrik Sijtsma, een prachtige Smart auto in ontvangst mogen nemen van Alexander Alberts, commercieel technisch adviseur van Nylo Foods & Protective Coatings bv. Hendrik Sijtsma mocht de auto in ontvangst nemen omdat Sijtsma Noord BV een grote afname van coatings had gedaan voor diverse werkzaamheden die Sijtsma Noord BV op dit moment in Nederland en Duitsland, in o.a. de zuivel- en voedingsindustrie, verricht en gaat verrichten de komende tijd. Sijtsma Noord BV is een gekwalificeerd Nylo applicatiebedrijf, officieel gecertificeerd door Nelf Lakfabrieken BV. Beide bedrijven hebben door de jaren heen een sterke machtspositie verworven in zowel het fabriceren als het toepassen van de producten welke in een HACCP omgeving worden vereist. In samenwerkingsverband kunnen zij dan ook een goed totaalconcept aanbieden voor toepassing in de zuivel- en voedingsindustrie.

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Sijtsma Noord in Doe Maar Duurzaam terug kijken

Sijtsma Noord in Doe Maar Duurzaam terug kijken

Zondag niet naar ons kunnen kijken in het programma Doe Maar Duurzaam? Wees niet getreurd, komende zaterdag op RTL7 om 13.30 uur is de herhaling op tv of bekijk de herhaling op de website van RTL7. Afgelopen zondag waren wij te zien in het programma Doe Maar Duurzaam van RTL7. In dit programma laten wij zien hoe sponsstralen werkt. Sponsstralen is belangrijk als voorbehandeling van een ondergrond voor bijvoorbeeld een coating. Door de ondergrond goed te reinigen kan de coating beter hechten waardoor deze langer mee gaat. Het grote voordeel van sponsstralen is dat de ondergrond goed wordt gereinigd waarbij tegelijkertijd de loskomende deeltjes worden opgevangen door de spons. Bij vele andere technieken worden deze deeltjes niet opgevangen en blijven deze deeltjes vaak nog achter op het oppervlak, wat zorgt voor een minder goed resultaat. Benieuwd hoe dit allemaal in z’n werking gaat? Kijk dan komende zaterdag om 13.30 uur naar de herhaling op RTL7 of bekijk de herhaling op de website van RTL7. Het betreft aflevering 6 'industrie'  uitgezonden op 22 mei en wij zijn te zien vanaf minuut 14.27! 

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Sijtsma Noord BV heeft een overeenkomst getekend met Ausnutria Hyproca voor het aanbrengen van 50.000 m2 wand- en plafondcoating!

Sijtsma Noord BV heeft een overeenkomst getekend met Ausnutria Hyproca voor het aanbrengen van 50.000 m2 wand- en plafondcoating!

Sijtsma Noord BV heeft in samenwerking met Ulfcar Benelux BV een overeenkomst gesloten en getekend met Ausnutria Hyproca Heerenveen. In de nieuwbouw van de melkpoederfabriek van Ausnutria Hyproca te Heerenveen zal er door Sijtsma Noord BV en Ulfcar Benelux BV ruim 50.000 m2  wand- en plafondcoating aangebracht worden welke voldoen aan de strenge HACCP en de FDA eisen die vooraf gesteld zijn.  Ook de voorbewerking van de ondergrond wordt verricht door Sijtsma Noord BV. Ausnutria Hyproca gaat in deze fabriek onder andere kindervoeding in blik en andere verpakkingsvormen maken van geitenmelk en van koemelk, biologisch en conventioneel. De nieuwbouw van de fabriek moet aan strenge veiligheidseisen voldoen aangezien Ausnutria Hyproca zijn producten wil gaan exporteren naar de Verenigde Staten waar de eisen van de Food and Drugs Administration (FDA) strenger dan streng zijn. Sijtsma Noord BV en Ulfcar Benelux BV zijn voor deze uitdaging de samenwerking aangegaan en voldoen met hun producten en de te verrichten werkzaamheden aan de strenge eisen die er vooraf gesteld zijn. We zijn al gestart met de werkzaamheden die ongeveer een half jaar in beslag gaan nemen.

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Opnames programma Doe Maar Duurzaam

Opnames programma Doe Maar Duurzaam

Gisteren was het dan zover; de opnamedag voor het programma Doe Maar Duurzaam.  Ondanks de iets mindere weersomstandigheden op de opnamelocatie dan in de rest van Nederland zijn de opnames allemaal zeer goed verlopen  De gehele dag was een prachtige ervaring, enerverend en ook ontzettend leerzaam! We zien het eindresultaat dan ook met vertrouwen tegemoet! Kijken jullie met ons mee op 22 mei? Sijtsma Noord BV in Doe Maar Duurzaam, 22 mei om 12.30 uur op RTL 7.

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Uit de krant!

Uit de krant!

Dit artikel over de nieuwbouw van Melkpoederfabriek Ausnutria Hyproca stond in de Leeuwarder Courant van 19 maart jongstleden. Interressant artikel over de bouw van de nieuwe melkpoederfabriek in Heerenveen, inspirerend door het doorzettingsvermogen van de heer Bart van der Meer.  Sijtsma Noord BV is onlangs, in samenwerking met Ulfcar Benelux BV, gestart met het aanbrengen van 50.000 m2 wand- en plafondcoating. http://www.sijtsma-noord.nl/nieuws/sijtsma-noord-bv-heeft-een-overeenkomst-getekend-met-ausnutria-hyproca-voor-het-aanbrengen-van-50000-m2-wand-en-plafondcoating/ U kunt het artikel ook lezen in de digitale Leeuwarder Courant: https://www.lc.nl/economie/Ausnutria-Van-tegenslag-naar-guts-21209570.html

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
22 Mei in Doe Maar Duurzaam!

22 Mei in Doe Maar Duurzaam!

Zet u 22 mei ook in de agenda?! Deze dag zijn wij namelijk te zien in het programma Doe Maar Duurzaam op RTL 7.

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Sijtsma Noord BV in Doe Maar Duurzaam!

Sijtsma Noord BV in Doe Maar Duurzaam!

Sijtsma Noord BV is binnenkort te zien in het televisieprogramma Doe Maar Duurzaam! van RTL 7. Doe Maar Duurzaam! is het televisieprogramma waarin diverse ontwikkelingen en innovaties binnen de duurzaamheidbranche aan bod komen.  Binnenkort meer, blijf ons ondertussen volgen op http://www.sijtsma-noord.nl/  

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Sijtsma Noord BV VCA** gecertificeerd!

Sijtsma Noord BV VCA** gecertificeerd!

Sijtsma Noord BV heeft de certificatie voor VCA** binnengehaald! VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. VCA gecertificeerde bedrijven werken met een VGM beheersysteem dat voldoet aan de Arboregels op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Waar bij de VCA* certificering is gericht op de directe beheersing van veiligheid, gezondheid en milieu aspecten tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden op de werkvloer, is de VCA** certificering tevens gericht op de ondersteuning van deze aspecten in beleid, organisatiestructuur en verbetermanagement. Opdrachtgevers beschrijven Sijtsma Noord als professioneel, betrouwbaar en flexibel. Sijtsma Noord gaat snel en zorgvuldig te werk en biedt altijd vakmanschap. VCA** certificering was een logische stap! 

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Renovatie en onderhoud van lichtbakens te Makkum

Renovatie en onderhoud van lichtbakens te Makkum

Sijtsma Noord heeft onlangs opdracht gekregen voor het renoveren en het plegen van onderhoud van de lichtbakens te Makkum. De lichtbakens staan bij de ingang van de vaargeul die leidt naar het centrum en de jachthavens van Makkum en hebben wel degelijk een belangrijke functie voor de watersport. Sijtsma Noord vangt binnenkort aan met de werkzaamheden. 

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Sijtsma Noord in Eisma's Schildersblad.

Sijtsma Noord in Eisma's Schildersblad.

Tijdens de werkzaamheden van Sijtsma Noord aan de Havenlichten van Stavoren kreeg onze medewerker Durk Visser een bezoekje van de redacteur van Eisma's Schildersblad. Hij heeft hier een erg leuk artikel over geschreven wat in de  november editie van Eisma's Schildersblad is gepubliceerd. Uit: Eisma's Schildersblad nummer 11-2015. http://www.schildersvak.nl/eismas-schildersblad

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Wij zijn te vinden op social media

Wij zijn te vinden op social media

Benieuwd wat er allemaal gebeurt bij de werkzaamheden van Sijtsma Noord? Door de vele verschillende werkzaamheden die wij uitvoeren is er altijd wel wat te melden. Wij delen graag de ontwikkelingen en technieken over ons vakgebied en we geven je daarnaast een kijkje in de ‘keuken’ van Sijtsma Noord. Wij zijn te vinden op Facebook en op LinkedIn. 

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
In het nieuws!

In het nieuws!

Afgelopen donderdag 22 oktober 2015 stond er in de Leeuwarder Courant een artikel over "Súdwest-iconen in de steigers". De opknapbeurt van de monumentale havenlichten van Stavoren wordt verzorgd door Sijtsma Noord.

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Nanotechnologie

Nanotechnologie

Nanotechnologie vind je overal. Muren en daken worden constant belast door weersinvloeden. Dit zorgt voor vuil en aantasting van onder andere algen en mos. Gelukkig valt dit te voorkomen met nanotechnologie. Wij kunnen allerlei materialen voorzien van coating waaronder steen, beton, metaal, daken, zonnepanelen en andere materialen die bescherming nodig hebben. In de coating zitten nano-deeltjes die zich aan elkaar en aan de oppervlakte hechten. Dit zorgt voor een onzichtbare laag die water- en vuilafstotend is. Deze laag kan wel twintig jaar mee gaan. Onderstaand filmpje laat zien hoe dit eruit ziet:

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Groot onderhoud Havenlichten Stavoren in volle gang!

Groot onderhoud Havenlichten Stavoren in volle gang!

Het groot onderhoud aan de havenlichten in Stavoren is inmiddels in volle gang.  Bij de havenlichten zijn als eerste steigers geplaatst en zijn de lichten voorzien van een afschermfolie zodat er zo weinig mogelijk overlast kan zijn van de verschillende weersinvloeden.  Al het voorbereidende werk, zoals het vervangen van niet deugdelijke stukken ijzer en het stralen van de roestige plekken, om de havenlichten weer te voorzien van een nieuwe coating zijn bijna afgerond. Uiteraard houden wij u op www.sijtsma-noord.nl op de hoogte!    

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Sijtsma Noord en zijn medewerkers HACCP gecertificeerd

Sijtsma Noord en zijn medewerkers HACCP gecertificeerd

Sijtsma Noord heeft mede door zijn ruime ervaring een goede naam opgebouwd in de voedsel- en zuivelindustrie. Hygiëne en vloeistofdichte afwerking zijn van wezenlijk belang in de zuivel- en voedselindustrie. Wij werkten daarom al met vloer- en wandcoatings die voldoen aan de HACCP-richtlijnen uit de voedingsmiddelenindustrie maar Sijtsma Noord is nu dus ook als bedrijf HACCP gecertificeerd. HACCP, de afkorting voor Hazard Analysis and Critical Control Points, is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. Bedrijven die zich bezighouden met de bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, vervoer en distributie van levensmiddelen dienen hierdoor alle aspecten van het voortbrengingsproces te identificeren en op gevaren te analyseren. Dit controleproces, uitgaande van de Europese Unie, wil ervoor zorgen dat het productieproces van alle voedingsmiddelen gepaard gaat met zo weinig mogelijk risico op besmetting. HACCP en hygiëne zijn bijna onafscheidelijk. HACCP is een norm voor een goede hygiëne. Het HACCP-systeem vindt haar oorsprong in de ruimtevaart. In de ruimtevaartprogramma’s was het noodzakelijk om voedsel te bezitten dat veilig was om op te eten. HACCP is geen tastbare handleiding met voorschriften, maar een systeem dat op 7 principes gebaseerd is. Bedrijven moeten dit systeem toespitsen op hun eigen situatie. Ze geven daarbij zelf aan waar en in welke fase van de productie- en/of distributieprocessen er gevaren voor de gezondheid van de consumenten zouden kunnen ontstaan. Ook leggen zij vast welke maatregelen er genomen worden om bedreiging van de gezondheid van de consument te voorkomen, welke controles uitgevoerd worden en wat de resultaten zijn. Kortom: HACCP is een preventief systeem dat door bedrijven zelf moet worden uitgevoerd. Door de gezondheidsrisico’s in bereidings- en behandelingsprocessen op te sporen en deze vervolgens beheersbaar te maken, wordt de veiligheid van het product verhoogd. Opdrachtgevers beschrijven Sijtsma Noord als professioneel, betrouwbaar en flexibel. Sijtsma Noord gaat snel en zorgvuldig te werk en biedt altijd kwaliteit en vakmanschap. Certificering was een logische stap!

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Groot onderhoud havenlichten Stavoren

Groot onderhoud havenlichten Stavoren

De twee havenlichten (‘lage lichten’) staan op de westelijke uiteinden van de zuidelijke en noordelijke dammen van de haven van Stavoren. Getuige het opschrift op het basement van de lamp, aan de binnenkant van de havenlichten, zijn ze door de Engelse firma Brothers en Co., House Engineers Constructors te Birmingham in 1884 vervaardigd. De havenlichten uit 1884, behorende bij de “oude” haven van Stavoren zijn van algemeen cultuurhistorisch en architectuurhistorisch belang, ze zijn dan ook rijksmonument en bekend onder monumentennummer 513616. Sijtsma Noord is uitgekozen om het groot onderhoud aan de havenlichten uit te voeren. De havenlichten moeten grondig worden geconserveerd en moeten worden voorzien van nieuwe beglazing en schakelmateriaal voor de lichtarmaturen. Sijtsma Noord vangt binnenkort aan met de werkzaamheden.

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Nieuwbouw Friesland Campina Gerkesklooster

Nieuwbouw Friesland Campina Gerkesklooster

In juli 2014 verwoeste een brand het oude kaaspakhuis en een deel van het pekellokaal op het terrein van Friesland Campina in Gerkesklooster. In oktober 2014 is er besloten een nieuw kaaspakhuis te bouwen en het pekellokaal te herbouwen. Voor de investering is 30 miljoen euro gemoeid. Sijtsma Noord is al sinds de brand nauw betrokken bij Friesland Campina Gerkesklooster. Toen het vuur net onder controle was werd Sijtsma Noord meteen ingeschakeld om herstelwerkzaamheden uit te voeren, zodat de productie zo snel mogelijk kon worden hervat. Nu bij de nieuwbouw is Sijtsma Noord nog steeds betrokken en gaan we het laatste gedeelte van de nieuwbouw in zodat in november 2015 de oplevering plaats kan vinden. Sijtsma Noord vangt binnenkort aan met de werkzaamheden om de wanden en plafonds volgens de HACCP hygiëne normen af te werken. De werkzaamheden zullen worden verricht volgens de HACCP richtlijnen en normen. Sijtsma Noord is niet alleen gespecialiseerd in het werken in omgevingen waar voeding, veiligheid en hygiëne een belangrijke rol spelen en gebruiken wij producten die voldoen aan de HACCP normen voor de voedselindustrie, ook is Sijtsma Noord en zijn medewerkers sinds augustus 2015 HACCP gecertificeerd.

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Hygiënisch bouwen bij A-Ware en Fonterra

Hygiënisch bouwen bij A-Ware en Fonterra

HEERENVEEN - Je hebt kleine klusjes en grote klussen. De bouw van de nieuwe kaas- en ingrediëntenfabriek van A-ware Food Group en Fonterra bij Heerenveen behoort duidelijk tot de laatste categorie. “Hier lopen dagelijks zo’n 350 à 370 man rond”, vertelt projectleider Diederik Damkat van Jorritsma Bouw. Zij voeren de bouw uit, met ruim veertig onderaannemers onder hen. Een daarvan is Sijtsma Noord, verantwoordelijk voor de afwerking van al het beton. Er is nogal wat beton gestort, wel 16.000 kuub. Er is zo’n 25.000 vierkante meter aan muren in de beide fabrieken. En in alle wanden en plafons mag geen enkel gaatje of krasje zitten, want daar kunnen bacteriën in achterblijven. “In deze fabriek worden voedingsmiddelen gemaakt, dus hygiëne staat voorop”, aldus Erik Stevens, uitvoerder bij Sijtsma Noord. Het beton wordt eerst geschuurd, daarna worden alle oneffenheden opgevuld. Vervolgens worden de muren opnieuw geschuurd en tenslotte wordt een speciale coating aangebracht. De onderste 2.30 meter van de muren krijgt een laag Thix, een soort kunststof. Dit zorgt ervoor dat de muren goed te reinigen zijn. Het spul is onverwoestbaar en bestand tegen sterke zuurgraden, zoals tegen pekel dat bij de bereiding van kaas wordt gebruikt. De bovenste gedeelten van de muren, die soms wel dertig meter hoog kunnen zijn, worden behandeld met een speciale saus die schimmelwerend is. Let wel, alle oppervlakten worden handmatig gedaan. Een regenbuitje kan al roet in het eten gooien, want sommige ruimten zijn open. “Twee weken terug overviel een fikse regenbui ons, toen droop alles naar beneden en konden we weer opnieuw beginnen”, vertelt Stevens. Vertraging kunnen ze niet gebruiken, want zodra de muren droog zijn, komt een ander team meteen de verlichting ophangen. De planning is strak, want eind 2014 moeten de fabrieken draaien. “Als we achter lopen op schema, werken we ‘s avonds langer door. Bijna elke zaterdag werken er jongens over, dat is nu bijna standaard aan het worden.” De inwoner van het Groninger dorp Wildervank heeft zelf een betonbedrijf en is ingehuurd door Sijtsma Noord. En zondag, zit hij dan eindelijk op de bank met de voeten omhoog? “Nee”, zegt Stevens opgewekt. “Ik verbouw zelf mijn huis, al een half jaar lang.”

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Sponsstralen van helikopterdek 'Seven Atlantic'

Sponsstralen van helikopterdek 'Seven Atlantic'

Scheepsreparateur Serdijn Ship Repair heeft Sijtsma Noord ingeschakeld om het helikopterdeck van het schip de ‘Seven Atlantic’ te stralen. Het schip lag in de haven van Rotterdam afgemeerd. De huidige belettering op het dek voldeed door nieuwe eisen niet meer aan de normen en moest daarom worden verwijderd. Sijtsma Noord heeft door middel van sponsstralen het helikopterdek stofvrij gestraald. 

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten
Coatingbehandeling zuivelfabriek Bressanvido (Italië)

Coatingbehandeling zuivelfabriek Bressanvido (Italië)

Sijtsma Noord heeft begin oktober 2014 verschillende werkzaamheden verricht in het Italiaanse Bressanvido. We hebben hier onder andere 1000 vierkante meter pekelbad (voor kaasproductie) behandeld met Nylo Coating 162 Thix Epoxycoating van Nelf. Dit product voldoet aan alle HACCP-normen voor de voedingsindustrie. Ook het laad- en losperron voor de melkvrachtauto’s hebben wij behandeld met een Nelf bruggencoatingsysteem. Het plafond en de wanden hebben we vervolgens behandeld met een anti-schimmelcoating.

Volledige artikel lezen Naar al onze diensten