HACCP coatingswerkzaamheden Oliehoorn Drachten

HACCP coatingswerkzaamheden Oliehoorn Drachten

Sausfabrikant Oliehoorn uit Hoorn opent dit jaar een 2de productievestiging in Drachten, zij gaan zich vestigen in de voormalige zuivelfabriek van FrieslandCampina. In deze fabriek zullen voornamelijk speciaalsauzen en (frituur)oliën worden ontwikkeld en geproduceerd. Daarnaast willen zij zich gaan onderscheiden door een grote diversiteit aan te brengen in de verpakkingen van hun producten, zowel qua grootte als qua materialen. Dit zal ook in Drachten gaan plaats vinden.

De bestaande fabriek wordt op dit moment aangepast naar de wensen van Oliehoorn en naar de geldende HACCP normen. Sijtsma Noord is gevraagd om de gerenoveerde (productie)ruimtes gereed te maken volgens de geldende HACCP normen voor de voedings- en zuivelindustrie. De werkzaamheden voor de wanden en plafonds bestaan voornamelijk uit schuren, behandelen met een primer en het afwerken met een speciale coating die bestand is tegen chemicaliën, slijtvast en goed te reinigen is. De (tegel)vloeren worden klaar gemaakt voor behandeling door middel van sponsstralen, hierna worden er de noodzakelijke reparaties uitgevoerd. De vloeren zullen behandeld worden met een primer waarna ze worden afgewerkt met een speciale coating die voldoet aan de HACCP eisen zodat de vloer na deze behandeling naadloos, vloeistofdicht, antislip, stoot- en slijtvast is.

Sijtsma Noord is onlangs gestart met de werkzaamheden en verwacht deze over 2 weken af te ronden. Opening van de nieuwe fabriek staat gepland voor na de zomer.

Meer weten over Sijtsma Noord en HACCPhttp://haccpcoatingspecialist.com/