Nieuwbouw tankenpark Smilde Foods te Heerenveen

Nieuwbouw tankenpark Smilde Foods te Heerenveen

Voor Smilde Foods in Heerenveen voert Sijtsma Noord werkzaamheden uit in de nieuwe fabriek. Smilde Foods bouwt een nieuw tankenpark met maar liefst 40 nieuwe tanken voor het opslaan en verwerken van natuurlijke oliën.

Smilde Foods is een voedselproducent die zich vooral richt op het ontwikkelingen van margarines, oliën en vetten. De huidige fabriek in Heerenveen heeft een uitbereiding met tanken nodig voor de opslag van onder meer zonnebloem-, palm-, koolzaad- en olijfolie.

Sijtsma Noord  heeft de wanden en plafonds van de fabriek voorzien van Nylo EP Protect en een Ulfcar U-crete vloer, alles volgens de HACCP-normering. Dit houdt in dat de wanden zijn voorzien van een coating die weinig vuil aantrekt en gemakkelijk is te reinigen. Hiernaast is een vloeistofdichte vloer gelegd die resistent is tegen oliën, vetten en chemicaliën. Dit type vloer is HACCP goedgekeurd en bestendig tegen temperaturen tot 130 graden.

Sijtsma Noord is gespecialiseerd in het aanbrengen van coating voor wanden en vloeren. Op onze pagina over kunststof vloer-, wand- en zwembadcoating is hierover meer te lezen.