Onderhoud Pinguïn omgeving en rotspartijen Ouwehands Dierenpark Rhenen

Onderhoud Pinguïn omgeving en rotspartijen Ouwehands Dierenpark Rhenen

Op 18 juni 1932 opende Ouwehands Dierenpark Rhenen voor het eerst haar poorten voor het publiek. Van meet af aan was Ouwehands Dierenpark een succes en trok grote belangstelling. De oorlogsjaren brachten zware verwoestingen met zich mee maar door de inzet van de familie Ouwehand en zijn medewerkers werd het dierenpark in oude luister hersteld brak een prachtige periode aan.

In de afgelopen decennia is het terrein uitgebreid tot 22 ha en zijn tal van moderniseringen gerealiseerd. Ouwehands Dierenpark is een dierenpark met moderne inzichten over milieu en natuureducatie, en een park dat een functie heeft betreffende de instandhouding van bedreigde diersoorten.

Sijtsma Noord had de opdracht gekregen om onderhoud te plegen aan de pinguïn omgeving en de rotspartijen. De werkzaamheden in de pinguïn omgeving zijn gestart met het stoomcleanen van de rotspartijen. Na het reinigen zijn de rotsen behandeld met een anti-alg en schimmel. Daarnaast zijn er (beton)reparaties uitgevoerd en zijn de rotswanden weer voorzien van een nieuwe verflaag. Als extra bescherming is het glas behandeld met Nano Glas, een coating die het glas beschermt en waardoor het glas gemakkelijker gereinigd kan worden, en zijn de rotspartijen behandeld met een Nanocoating om deze hydrofoob te maken.

De werkzaamheden zijn inmiddels met een prachtig resultaat afgerond.