Pekelbad Fromunion NV - Kaasmakerij Passendale

Pekelbad Fromunion NV - Kaasmakerij Passendale

Het Belgische bedrijf Fromunion NV - Kaasmakerij Passendale behoort tot de groep Bongrain, het grootste familiale zuivelbedrijf ter wereld en marktleider in kaasspecialiteiten met merken zoals Chaumes, Chavroux en Caprice des Dieux.

Sijtsma Noord is in België als adviseur ingeschakeld, omdat het pekelbad op de eerste verdieping de afgelopen tien jaar tot veel problemen en lekkages heeft geleid.

Al ruim dertig jaar heeft Sijtsma Noord ervaring met de nieuwbouw en renovatie van pekelbaden. Hygiëne en vloeistofdichte afwerking is van wezenlijk belang in de zuivel- en foodindustrie. Wij werken daarom met vloer- en wandcoatings die voldoen aan de HACCP-richtlijnen uit de voedingsmiddelenindustrie.

Sijtsma Noord kreeg vervolgens ook de opdracht om de renovatiewerkzaamheden uit te voeren. Eerst hebben wij de wanden en vloeren gereinigd en geschuurd. Daarna hebben wij reparaties uitgevoerd en de oppervlakten geïnjecteerd. Afsluitend zijn de wanden en vloeren afgewerkt met Nylo Thix.

Sijtsma Noord is een gecertificeerd Nylo applicatiebedrijf, erkend door Nelf Lakfabrieken BV. Ons personeel wordt regelmatig bijgeschoold in productkennis en het beheersen van de nieuwste toepassingstechnieken. 

Door de renovatiewerkzaamheden van Sijtsma Noord is er een einde gekomen aan de jarenlange problemen en lekkages van het pekelbad van Fromunion NV–Kaasmakerij Passendale.