Renovatie Woudvaartbrug in Sneek

Renovatie Woudvaartbrug in Sneek

Onlangs heeft Sijtsma Noord de Woudvaartbrug in Sneek gerenoveerd. De werkzaamheden namen in totaal zo’n drie weken in beslag. Voordat wij aan de renovatiewerkzaamheden konden beginnen, moest de brug eerst grondig worden schoongemaakt. De aandrijving van de brug hebben we eerst handmatig gereinigd. Met een stoomcleaner is daarna het resterend vuil, vet water en oud vet van de brug verwijderd en afgevoerd. Vervolgens zijn er een nieuwe vetlaag en smeringen aangebracht.

Met behulp van sponsstralen heeft Sijtsma Noord de leuningen ontroest en roestige plekken op de brug aangepakt. Op de kale plekken hebben we vervolgens primer en twee lagen aflakcoating aangebracht. Bij deze werkzaamheden is het heel belangrijk dat er geen verf of sponsresten in het water belanden. Sijtsma Noord heeft daarom preventief een zeil en een bouwnet geplaatst.

Ook de landhoofden van het beton moesten worden gereinigd en hersteld. Met 200bar hogedruk hebben we het beton gereinigd. Vervolgens heeft Sijtsma Noord het beton met een speciale behandeling waterafstotend gemaakt.

Afsluitend heeft Sijtsma Noord de vijftien paalmutsen van het houten remmingwerk bij de brug afgekrabd en opnieuw wit afgewerkt.