Reparatie en behandeling van vloeren en wanden bij Vink Sion BV

Reparatie en behandeling van vloeren en wanden bij Vink Sion BV

Vink Sion BV uit het Friese Beetgum gebruikt in zijn kas geen fossiele brandstof maar haalt zijn energie uit houtsnippers. De warmte die daarbij vrijkomt gebruikt de kweker in zijn kas de groene stroom gaat in het elektriciteitsnet. Uniek is dat de CO2 die bij verbranding van het hout vrijkomt wordt opgevangen om de paprika’s beter te laten groeien. De ultra efficiënte technologie is de eerste in zijn soort in Europa.

De houtsnippers die voor dit systeem gebruikt worden liggen opgeslagen en worden getransporteerd vanuit een kelder die de moving floor wordt genoemd. Door de jaren heen is er slijtage in het beton ontstaan. Deels wordt dit veroorzaakt door de “zuren” die het hout produceert. Deze zuren tasten het beton aan waardoor er betonrot ontstaat.

Sijtsma Noord is gevraagd het aangetaste beton te reinigen, repareren en te behandelen om verdere betonrot te voorkomen. Sijtsma Noord heeft als eerste alle wanden en vloeren grondig gereinigd. Daarna zijn alle scheuren geïnjecteerd. Als finishing touch heeft Sijtsma Noord de wanden voorzien van een Nanocoating die het indringen van de zuren in de wanden tegen gaat. Samen met onze leveranciers hebben we dit project op een deskundige en verantwoorde manier uitgevoerd waardoor de Vink Sion BV weer optimaal gebruik kan maken van zijn innoverende installatie.