De Oude Bakkerij in Urk

Sijtsma Noord werd door Bouwbedrijf Post uit Urk ingeschakeld bij de renovatie en restauratie van de Oude Bakkerij in Urk. Dit pand wat op de Rijksmonumentenlijst en op de lijst van “Bedreigd Urker Erfgoed” staat moest geheel gerenoveerd en verbouwd worden. Bij een Rijksmonument zijn er veel regels van toepassing waar bij een verbouwing rekening moet worden gehouden. Zo moet het bestaande materiaal zoveel mogelijk worden hergebruikt, moeten de te vervangen delen zoveel mogelijk van authentiek materiaal zijn en mag er mondjesmaat gebruik worden gemaakt van nieuwe materialen. Gezien de verslechterde staat van het pand was dit nog een hele klus.

Sijtsma Noord is specialist in gevels en beton, ook op het gebied van restauratie van monumentale panden, ingeschakeld voor het herstel van de gevels. Door middel van Total Wall Concept zijn er lateien en wapening aangebracht en tevens zijn er scheuren met behulp van dit unieke systeem hersteld. Daarnaast heeft Sijtsma Noord het speciale voegwerk, schaduwvoeg en verdiepte voeg verricht. Er is door ons het stucwerk aangebracht en wij hebben de voorgevel voorzien van een speciale coating. 

Het eindresultaat is fantastisch geworden! Alles wat opnieuw gebruikt kon worden is hergebruikt en er zijn ook diverse oude elementen van het oude interieur terug te vinden in het nieuwe interieur. Bakkerij & Eethuys “De Oude Bakkerij”, te vinden in het historische centrum van Urk, is weer geopend voor publiek.

Naar alle referenties