Kaasfabriek

Gestart met een omvangrijk project in het zuiden van ons land. Zes grote pekelbaden en de stroomgoten van deze kaas fabrikant worden door ons volledig onder handen genomen.

We zijn gestart met het schoonmaken van de gehele ruimte. We zijn begonnen met het laserstralen van de staalconstructies op het plafond (we doen dit middels laserstralen omdat dit nagenoeg geen vuil achterlaat), vervolgens worden de oude coatinglagen van de baden en goten grondig verwijderd d.m.v. hydrojetten en het schuren met grote en kleine schuurmachines en schuurrobots, tot het kale beton zichtbaar is. Mochten er zich in de ondergrond problemen voor doen dan zal dit eerst kritisch worden hersteld. Vanuit een gezonde basis zal het nieuwe coatingsysteem opgebouwd gaan worden en kunnen de bakken er weer tientallen jaren tegenaan!

 

Een leuk weetje! We hebben bij dit project een stofschot geplaatst tussen twee ruimtes zodat er aan de andere zijde door kan worden gegaan met het produceren van kaas. Wist je dat we ook speciale schotten kunnen plaatsen in de stroomgoten? Op die manier kunnen we zelfs tijdens het productieproces de renovatie uitvoeren!

Na dat de pekelbaden en stroomgoten volledig kaal zijn gehaald is het beton grondig en kritisch geïnspecteerd en hersteld zodat het later niet voor problemen gaat zorgen. De ondergrond is vervolgens voorzien van een laag Moistureshield om het eventuele vocht wat nog in de ondergrond zit tegen te houden, daarna wordt de Schraaplaag toegepast om eventuele pinholes te verzadigingen en de de randen van de goten te verstevigen. Dan volgt de EP Repair als bodylaag onder de 2 gecertificeerde eindlagen. Nu zijn de pekelbaden weer volledig voorzien van een zeer sterk, veilig en hygiënisch coatingsysteem! De baden/goten kunnen er weer tientallen jaren tegenaan!

Wij zijn exclusief gecertificeerd voor het aanbrengen van dit systeem en hebben hier inmiddels jarenlange ervaring in. Dit betreft een zeer kritisch systeem waar onze vakmannen volledig in geschoold zijn. Dit systeem passen wij toe in kritische ruimtes binnen de zuivel- en voedingsmiddelenindustrie.

Naar alle referenties