Service-appartementencomplex Maarwold in Haren

Sijtsma Noord is een aantal jaren geleden ingezet bij de gevelrenovatie van diverse gevels van Service-appartementencomplex Maarwold in het Groningse Haren. Doordat de werkzaamheden destijds goed zijn verlopen is Sijtsma Noord nu weer gevraagd om gevelrenovatie uit te voeren, dit keer aan de Noordvleugel.

De gehele gevel is gestraald met olivinezand. Doordat olivinezand een zachtere structuur heeft wordt de gevel met minimale beschadiging gereinigd. Ook is dit zand vriendelijker voor het milieu aangezien het aanzienlijk minder dan de wettelijke toegestane 1% kwarts bevat. De balkons zijn verstevigd met behulp van Total Wall Concept, tevens is er scheurherstel gedaan en is er RVS wapening aangebracht. Naast het vervangen van het “gewone” voegwerk is het voegwerk van de raamdorpelstenen uitgevoerd en zijn zowel de gewone kitvoegen als de kitvoegen bij de lateien vervangen.

Het geheel is achteraf geïmpregneerd met BioCoat. De gevel is voor de komende tijd weer uitstekend bestand tegen weersinvloeden van buitenaf waardoor onder andere mos-, algengroei, aantasting door zuren en zouten geen kans hebben. Daarnaast heeft het een hoge duurzaamheid en is het kostenbesparend voor het onderhoud en de energierekening de komende jaren. 

Naar alle referenties