Zwembad onderhoud en renovatie uitvoeren

Zwembad onderhoud en renovatie uitvoeren

Wanneer u beschikt over een zwembad bent u ook bekend met het bijbehorende onderhoud. Met name voor eigenaren van buitenzwembaden is de herfst- en winterperiode uitermate geschikt voor zwembad onderhoud. Sijtsma Noord is een bekende speler in de wereld van zwembadrenovaties en onderhoud. Zo weten wij welke werkzaamheden bij het onderhouden van een zwembad komen kijken. Een aantal van deze werkzaamheden zijn:

  • Stralen, schuren en frezen
  • Injecteren van lekkages
  • Injecteren van scheuren
  • Injecteren, afdichten van lekkende doorvoeren
  • Vastzetten van loszittende tegels en tegelbladen
  • Aanpassen, uitbreiden van bestaande zwembadconstructies
  • Herstelwerkzaamheden epoxy voegwerk
  • Leveren en aanbrengen van zwembadcoatings en antislip coatings
  • En meer…

Een groot voordeel van onze coatings is dat deze ook direct aangebracht kunnen worden op tegelondergronden. Hierdoor kunnen wij tegelvloeren en zwembaden met tegels rechtstreeks overcoaten. Dit kan zelfs op twee manieren, dat de voegen qua structuur zichtbaar blijven of dat de voegen weggewerkt worden waarna de coating aangebracht wordt zodat je een effen ondergrond krijgt.

Deze werkzaamheden zijn belangrijk om te kunnen blijven voldoen aan onder andere de hygiëne en veiligheidseisen. Daarnaast draagt een goed onderhouden zwembad bij aan een positieve ervaring van uw bezoekers.

Bespaar kosten op uw zwembad onderhoud

Doordat een zwembad arbeidsintensief kan zijn en er strenge regelgevingen gelden, komen er al snel veel onderhoudskosten bij het bezitten van een zwembad kijken. Onze ervaring leert ons dat veel zwembadeigenaren, door het gebruik van een kwalitatief slechte coating, meer onderhoudskosten maken dan nodig. Een aantal voorbeelden hiervan die wij regelmatig tegenkomen zijn hogere schoonmaakkosten door de ophoping van bacteriën in het voegwerk en herstelkosten van lekkages door slijtage van de coating.

Om op de lange termijn kosten te besparen voor onze klanten maken wij uitsluitend gebruik van speciaal ontwikkelde coating systemen. Deze coating systemen voldoen aan alle eisen, zijn van uitmuntende kwaliteit en waarborgen een hoogwaardige en duurzame afwerking. Zo zorgen wij met onze coatingsystemen onder andere voor een zeer gladde afwerking met een hoge oppervlaktedichtheid. Hierdoor is het aanhechten van vuil vrijwel onmogelijk. Dit zorgt voor kosten- en tijdbesparing bij onze klanten doordat de ondergrond minder vaak gereinigd hoeft te worden.    

Zwembad onderhoud voor sauna’s

Hygiëne, veiligheid maar ook de uitstraling en duurzaamheid spelen een grote rol bij sauna gelenheden. Eén van de projecten die wij hebben uitgevoerd voor de spa & wellness branche is het aanbrengen van een zwembadcoating bij Hof van Saksen. Zo is ervoor gekozen om twee dompelbaden en een voetenbad opnieuw te voorzien van een duurzame afwerking. Meer informatie over de verrichte werkzaamheden en foto’s kunt u vinden bij het project: “Zwembadcoating bij Hof van Saksen”.

Zwembad onderhoud voor publieke zwembaden

Voor zowel binnen als buitenzwembaden heeft Sijtsma Noord veel verschillende projecten uitgevoerd. Dit loopt uiteen van het aanbrengen van een nieuwe coating die tevens een antislipstructuur heeft voor Zwembad De Dôbe, renovatiewerkzaamheden aan de wildwaterbaan bij zwembad De Waterhoorn en renovatiewerkzaamheden bij buitenzwembad de Griffioen.

Wilt u meer weten over zwembadrenovatie?

Bent u benieuwd naar wat Sijtsma noord voor u kan betekenen of bent u op zoek naar meer informatie over onze coatingsystemen? Onder onze dienstenpagina kunt u meer informatie vinden over zwembadrenovatie. Daarnaast kunt u hier vrijblijvend onze Zwembaden & Wellness brochure downloaden.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken met één  van onze adviseurs? Dat kan vrijblijvend via onze contact pagina.

Naar al onze diensten Terug naar nieuwsoverzicht